Acer Aspire One 522

21. 1. 2011 10:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Objevte zážitky ve vysokém rozlišení příští generace

Acer Aspire One 522

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Skupina Acer rozšířila svou nabídku a obohatila řadu netbooků o nový model Aspire One 522, který nabídne uživatelům jedinečné a vzrušující možnosti včetně přehrávání, vytváření a sdílení multimédií ve vysokém rozlišení v jedinečné kvalitě a vyšší výkon potřebný pro multitasking.

Nový Aspire One 522 spojuje elegantní a stylový vzhled s vynikajícím výkonem, a tedy dokáže poskytnout uživatelům dokonalý zážitek ze sledování obsahu ve vysokém rozlišení bez ohledu na to, kde se právě nacházejí. Netbook, osazený procesorem AMD Fusion Accelerated Processing Unit (APU), je připraven zprostředkovat zážitky příští generace a ohromující multimediální zábavu ve vysokém rozlišení na internetu.

Uživatelé chtějí ve stále větší míře sledovat i na cestách multimédia – filmy, hry, fotografie, videa. Z toho důvodu skupina Acer zvolila pro netbook Aspire One 522 nový procesor APU AMD C-50, při jehož vývoji byl kladen důraz především na zajištění živého, ostrého a dokonale realistického obrazu při sledování internetové zábavy ve vysokém rozlišení a na snadný přístup k současné neomezené digitální nabídce kdykoli a kdekoli.

Aspire One 522 dokáže navíc splnit jakékoli požadavky od přehrávání filmů ve vysokém rozlišení přes streamování videí ve vysokém rozlišení z internetu po příjemné uvolnění. Pokud vás tedy neuspokojuje běžné surfování na internetu, můžete na webu sledovat video ve vysokém rozlišení. Ale to není všechno. Nový Aspire One 522 je vybaven grafikou AMD Radeon™ HD 6250, která zaručuje ostré video ve vysokém rozlišení s podporou nejnovějších grafických standardů včetně Microsoft® DirectX® 11, výstupu obrazového signálu s rozlišením 1080p (HDMI®), zpracování obrazu v reálném čase s automatickým nastavením barvy i kontrastu a zlepšení ostrosti barevných přechodů.

Aspire One 522 zvládá s nejvyšší efektivitou veškeré běžné úkoly, jako např. surfování na internetu, streamování online videí ve vysokém rozlišení, posílání elektronické pošty, chatování, prohlížení fotografií či úpravu dokumentů a zaručuje hladký multitasking, a to i při použití aplikací s vysokým rozlišením, které kladou velké nároky na grafiku. Podpora rychlé paměti DDR3 usnadňuje řešení i těch nejnáročnějších úloh.

Netbook, který přehrává filmy ve vysokém rozlišení, se stane ideální součástí domácí zábavy. K tomu účelu je vybaven portem HDMI, k němuž lze snadno připojit televizor s vysokým rozlišením či videoprojektor a sledovat obsah na velkém plátně v rozlišení 1080p, a tedy zprostředkuje jedinečný zážitek. Při chatování na webu, surfování i streamování videí rovněž oceníte displej Acer CrystalBrite™ s vysokým jasem, podsvícený LED diodami a úhlopříčkou 28 cm (10,1”), který se vyznačuje rozlišením 1280 x 720 (WXGA) a poměrem stran 16:9.

Široká nabídka připojení včetně Wi-Fi, LAN a volitelného 3G modulu či Bluetooth® rozšiřuje možnosti komunikace na cestách a umožňuje vám zůstat ve styku se všemi, na nichž vám záleží. Pro živé chatování, fotografování a videokonference je určena vestavěná webová kamera Acer CrystalEye a digitální mikrofon.

Nový netbook Aspire One velikosti časopisu je nabízen ve dvou barevných odstínech – v diamantové černé a zelené – a v tenkém a lehkém provedení poskytuje veškerý výkon, který potřebujete. Velká klávesnice, určená k rychlému a pohodlnému psaní, je doplněna vícedotykovým ukazovacím zařízením, které je ideální pro přetáčení dokumentů, otáčení obrázků, zvětšování detailů a surfování – a to vše jednoduchými pohyby prstů.

Netbook s vysokou energetickou účinností splňuje normy Energy Star®, jakož i směrnice RoHS a WEEE EU pro používání a likvidaci nebezpečných látek v elektrických a elektronických zařízeních. Navíc neobsahuje rtuť a dosahuje až 22,2% úspory energie ve srovnání s displejem standardního netbooku díky panelům s podsvícením LED diodami.

Technické údaje Aspire One 522
Operační systém:1 Originální Windows® 7 Home Basic 32bitový (pouze Čína)
Originální Windows® 7 Starter
Rozměry a hmotnost:1 Rozměry
258,5 (š) x 185 (h) x 25,7 (v) mm
Hmotnost
1,30 kg 2 se šestičlánkovou baterií
1,20 kg 2 se tříčlánkovou baterií
Volitelné barevné provedení: Diamantová černá/zelená
Procesor a čipset:1 Procesor AMD C-50 (1 MB L2 cache, 1 GHz, DDR3 1066 MHz, 9 W)
AMD A50M Fusion Controller Hub
Paměť:1, 3 Jeden modul soDIMM s podporou single-channel DDR3 SDRAM4
- Až 1GB systémová paměť DDR3 (pouze pro Windows® 7 Starter pro malé notebooky)
- Až 2GB systémová paměť DDR3 (pro jiné operační systémy)
Displej:1 10.1" LCD displej TFT s podsvícením LED diodami, s vysokým jasem (200 nit), s rozlišením HD 1280 x 720 pixelů (WXGA)
Bez obsahu rtuti, šetrný k životnímu prostředí
Grafika:1 Grafika ATI Radeon™ HD 6250 s 256 MB vyhrazenou systémovou pamětí s podporou Unified Video Decoder 3 (UVD2), OpenCL® 1.1 (plánovaný), OpenGL® 3.1, technologie OpenEXR High Dynamic-Range (HDR), Shader Model 5.0, Microsoft® DirectX® 11
Podpora dvou displejů
16,7 miliónů barev
Externí rozlišení/obnovovací kmitočet:5
- Port VGA až 1920 x 1200: 60 Hz
- Port HDMI® až 1920 x 1080: 60 Hz
Dekódování MPEG-2/DVD
Dekódování WMV9 (VC-1) a H.264 (AVC)
Rozhraní HDMI® (High Definition Multimedia Interface) s podporou HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection)
Ukládání dat: Pevný disk
- 2.5" (9.5 mm) 160/250 GB1, 6
Víceformátová čtečka paměťových karet s podporou:
- Secure Digital™ (SD) Card, MultiMediaCard™ (MMC), Memory Stick™ (MS), Memory Stick PRO™ (MS PRO), xD-Picture Card™ (xD)
- Podpora paměťových karet s adaptérem: miniSD™, microSD™, Memory Stick Duo™, Reduced-Size Multimedia Card (RS-MMC), Memory Stick PRO Duo™
Zvuk: Podpora zvuku s vysokým rozlišením
Jeden vestavěný monofonní reproduktor
Kompatibilní s MS-Sound
Vestavěný digitální mikrofon
Webová kamera: Řešení Acer Video Conference1, které zahrnuje:
- webová kamera Acer Crystal Eye s rozlišením 1280 x 1024
- software Acer Video Conference Manager s podporou technologie Video Quality Enhancement (VQE), s podporou rozlišení 640 x 480 pro online videohovory10
Bezdrátové a pevné připojení k síti: WLAN:1, 8, 9
- Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
- Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™ (dostupný pouze v Rusku, Pákistánu a na Ukrajině)
- podpora bezdrátové technologie Acer SignalUp™
WPAN:1
• Bluetooth® 3.0+HS (pouze pro Windows® 7)
WWAN:1, 8 UMTS/HSPA v pásmech 850/900/2100 MHz a GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz) s možností upgrade na 7,2 Mb/s HSDPA a 5,7 Mb/s HSUPA (modely s 3G)
Lokální síť: Fast Ethernet
Síťový adaptér a baterie:1 Certifikace baterie podle Product Safety Electric Appliance and Materials (PSE)
Síťový adaptér
Dvoupólový 40W síťový adaptér Acer MiniGo:
- 93.2 (š) x 32.2 (h) x 42.5 (v) mm
- 180 g 2 s 250cm kabelem pro připojení k notebooku
Baterie
- Tříčlánková Li-ion baterie 24,4W/2200 mAh
Výdrž baterie: 3 hodin10
- Šestičlánková Li-ion baterie 48 W/4400 mAh
Výdrž baterie: 6 hodin10
Vstup a ovládání: Klávesnice
Klávesnice Acer FineTip velikosti odpovídající 93% velikosti standardní klávesnice s 84/85//88 klávesami s mezinárodní jazykovou podporou
Ukazovací zařízení
Vícedotykové ukazovací zařízení s podporou přetáčení a otáčení obrazovky či stránky dvěma prsty
Vstupy a výstupy: Víceformátová čtečka paměťových karet
Tři porty USB 2.0
Port pro připojení externího displeje (VGA)
Konektor pro sluchátka/reproduktor/line-out
Konektor pro připojení mikrofonu
Port Ethernet (RJ-45)
Konektor pro připojení síťového adaptéru.
Port HDMI™ s podporou HDCP
Ochrana soukromí: Ochrana BIOS heslem uživatele, ochrana heslem správce, ochrana pevného disku heslem
Slot pro zámek Kensington
Software:11 Produktivita: Acer ePower Management; Acer eRecovery Management; Adobe® Flash® Player 10.1; Adobe® Reader® 9.1; Barnes & Noble Desktop Reader (pouze US); Bing™ Bar; předinstalovaný Microsoft® Office 2010 (k aktivaci je nutný produktový klíč)12; Microsoft® Office Starter 201013; New York Times Reader (pouze USA); Norton™ Online Backup
Zabezpečení: Zkušební McAfee® Internet Security Suite14; MyWinLocker® (s výjimkou Číny, Hongkongu)
Hry: Oberon GameZone1 (s výjimkou USA, Kanady, Číny, Hongkongu, Koreje); WildTangent®1 (pouze USA a Kanada)
Komunikace a ISP: Acer Crystal Eye; Acer Video Conference Manager1; Skype™; Microsoft® Silverlight™; Windows Live™ Essentials1
Webové odkazy a utility: Acer Accessory Store1 (pouze Belgie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemí, Španělsko, Švédsko, Velká Británie); Acer Identity Card; registrace Acer; Acer Updater; zkratka eBay® 2009 (pouze Kanada, Francie, Německo, Itálie, Mexiko, Španělsko, Velká Británie, USA); zkratka Netflix1 (pouze USA)
Splnění ekologických předpisů: ENERGY STAR®
WEEE
RoHS
Bez obsahu rtuti
Volby a příslušenství: Balení obsahuje:
- ochranné pouzdro1
- šestičlánková baterie Li-ion
Volitelné doplňky:
- modul soDIMM 1 GB/2 GB DDR3 1066 MHz
- šestičlánková baterie Li-ion
- dvoupólový 40W síťový adaptér Acer MiniGo
- externí pevný disk s rozhraním USB
- externí optická mechanika s rozhraním USB
1. Specifikace závisí na modelu.
2. Hmotnost se může lišit v závislosti na konfiguraci notebooku, dílech namontovaných prodejcem, provedení ve výrobě a zvoleném přídavném vybavení.
3. Sdílená systémová paměť může být přidělena pro podporu grafiky v závislosti na velikosti systémové paměti a dalších faktorech. Skutečná velikost systémové paměti, která je k dispozici operačnímu systému, bude zmenšena o velikost paměti využívanou grafickým řešením a zdroji, které potřebuje operační systém.
4. Systém je dodáván s pamětí DDR3 1066 MHz, avšak skutečná frekvence paměti může záviset na podpoře procesoru/čipsetu.
5. Rozlišení/obnovovací frekvence závisí na vlastnostech monitoru a nastavení barev/hloubky.
6. 1 GB = 1 miliarda bytů. Skutečná kapacita naformátovaného média je menší a může se lišit v závislosti na předinstalovaném software a operačním systému. Acer eRecovery Management využívá až 10 GB uvedené kapacity pevného disku jako vyhrazený prostor pro zálohování.
7. Dva notebooky Acer s dvoujádrovými procesory, které podporují VQE, jsou nezbytné, pokud si chcete vychutnat výjimečné přednosti a zvýšený výkon této technologie.
8. Skutečná propustnost dat může záviset na stavu sítě a faktorech prostředí, např. na provozu v síti, režii sítě, konstrukci budovy a nastavení přístupového bodu.
9. Acer Nplify™ je bezdrátové řešení s vysokou propustností, které zaručuje vynikající výkon a spolehlivé spojení při používání aplikací pro přenos hlasu, obrazu a dat. Wi-Fi CERTIFIED® podporuje bezdrátovou technologii Acer SignalUp™ a splňuje standardy 802.11a/b/g a 802.11b/g.
10. Uvedená výdrž baterie je založena na testování v produktivním režimu MobileMark 2007® a s aktivovaným bezdrátovým spojením. Více informace o testech MobileMark2007® naleznete na webových stránkách na adrese www.bapco.com. Údaje o výdrži baterie jsou udávány pouze pro srovnání. Skutečná výdrž baterie závisí na modelu, konfiguraci, aplikacích, nastavení řízení spotřeby, provozních podmínkách a používaných funkcích. Maximální kapacita baterie se snižuje v závislosti na čase a délce používání.
11. Dodávaný balík software může záviset na konfiguraci hardware, operačním systému a místní dostupnosti.
12. Je třeba zakoupit produktový klíč k Office 2010, aby bylo možné aktivovat jednu z následujících sad Office 2010, které jsou předinstalovány v tomto osobním počítači: Office Home a Student 2010, Office Home a Business 2010, Office Professional 2010.
13. Zahrnuje předinstalovaný Microsoft® Office 2010. Je však třeba zakoupit produktový klíč, aby bylo možné aktivovat celou sadu Microsoft Office 2010. V tomto osobním počítači jsou předinstalovány programy Word a Excel s omezenou funkčností, které obsahují reklamy. Aplikace PowerPoint, Outlook a Publisher nejsou předinstalovány.
14. Délka zkušební doby závisí na příslušné oblasti a specifikaci. 365denní zkušební doba pro Čínu, Tchaj-wan, Hongkong a Singapur (v modelech s OS v tradiční a zjednodušené čínštině), 60denní zkušební doba pro ostatní oblasti.

Tiskové zprávy

Diskuse