Belkin Surf, Share a Play - nová řada routerů

21. 1. 2011 21:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Díky routerům Belkin Surf, Share a Play zvládne síť opravdu každý

Belkin Surf, Share a Play - nová řada routerů

• Nová a jednodušší cesta jak být online ve vaši domácí bezdrátové síti
• Vše nastavte a spusťte během několika minut
• Integrované aplikace vám zajistí více zábavy s vašimi fotografiemi, hudbou a videem

Belkin představuje řadu routerů Surf, Share a Play, která zcela mění chápání a ovládání bezdrátové sítě. Je navržena tak, aby se uživatelé snadněji dostali na internet, připojili všechna svá počítačová a zábavní zařízení, a aby přinesla nové zážitky s širokou paletou chytrých aplikací.
Belkin kromě obvyklého designu a výkonu jako první zaměřil i uživatelský komfort a snadnost instalace tak, aby ji zvládl opravdu každý a mohl si více užívat času při vlastní zábavě s médii. Routery Surf, Share a Play také odstraňují problémy zákazníků s výběrem vhodného routerů.. Kategorizují jednotlivé řady podle toho, jaký typ lidí je bude používat, a snadno vysvětlují vlastnosti místo komplikovaných technických parametrů, jimž většina lidí nerozumí.
„Je to vůbec poprvé, co jsou domácí počítačové sítě opravdu snadné pro všechny,“ prohlásil Libor Tošovský, Country Manager společnosti Belkin pro Českou a Slovenskou republiku. „S tím, jak stále roste objem multimediálního obsahu, hledají spotřebitelé stále nové příležitosti, jak si užívat své fotografie, hudbu a videa. Routery vnímají jen jako běžnou komoditu, která jim snadno zprostředkuje to, co chtějí. Belkin zkombinoval zjednodušení uživatelského komfortu s výkonnými a chytrými routery, které poskytují skvělé zážitky na síti prostřednictvím snadno použitelných aplikací. Nyní si i opravdoví začátečníci mohou více užívat svá digitální média a nastavení sítí zvládnou sami.“
Chytré routery, které jsou zaměřené jak na nezkušené spotřebitele, tak i na profesionální uživatele vyžadující ty nejlepší parametry, jsou dodávány v řadě čítající šest modelů. Všechny vlastnosti jsou neuvěřitelně snadno dostupné a nastavení je velmi jednoduché. Díky předem zapojeným kabelům a přednastavení z výroby byla odstraněna polovina nutných kroků při instalaci. Integrované aplikace zahrnují také automatické zabezpečení
a odstranění problémů se sítí prostřednictvím aplikace Self-Healing. Ta sama zjišťuje a řeší potíže, které nastanou, a pravidelně se stará o perfektní kondici routeru. Jeho stav můžete sledovat přímo z obrazovky notebooku. Surf, Share a Play jsou první opravdu bezdrátově instalované routery s plným zabezpečením již při vybalení z krabice.
Nové routery řady Belkin Surf jsou určeny pro uživatele, kteří chtějí přistupovat k internetu odkudkoliv z jejich domova, ale doposud jim v tom bránila komplikovaná instalace běžných routerů. Modely řady Share obsahují aplikace umožňující snadno sdílet a zálohovat všechny uživatelské fotografie a hudbu nebo bezdrátově tisknout a skenovat. Díky aplikaci Print Genie se mohou bezdrátově připojit k běžné multifunkční tiskárně s rozhraním USB. Routery řady Play a Play Max zahrnují všechny aplikace z řad Surf a Share a přidávají k nim i simultánní dvoupásmový výkon sítě. Ten je výhodný pro nejvyšší rychlosti s požadovanou vysokou spolehlivostí, které jsou nutné například k přenášení videa v HD, přehrávání hudby a hraní online her.
Aplikace v řadách Play a Play Max umožňují také více zážitků s hudbou. Music Mover dovoluje přehrávat celou knihovnu hudby na chytrých zařízeních jako je Xbox® nebo PS3™. Daily DJ pak navrhuje každý den osobní seznam skladeb podle vašeho vkusu. Tím, že Daily DJ analyzuje „DNA“ každého z vašich hudebních souborů, vytváří seznamy skladeb odpovídající třem náladám: High-Energy, Steady Groove a Kick Back. Můžete také vytvořit váš vlastní seznam skladeb vybráním jedné písně, k níž Daily DJ vybere z vaší knihovny další odpovídající skladby.
„Dnešní využití počítačových sítí předpokládá snadné a bezpečné ukládání a sdílení digitálního obsahu. Pro mnoho uživatelů jsou ale tyto funkce příliš komplikované“ vysvětluje Libor Tošovský, Country Manager společnosti Belkin pro Českou a Slovenskou republiku. „Většina zákazníků netuší, co znamená G, N150, N či N+ a ani to vědět nemusejí. Důležité je pro ně všechno doma správně nastavit a zprovoznit – naše průzkumy ukazují, že 90% lidí neumí nastavit a plně zabezpečit bezdrátovou síť, aniž by při tom museli kontaktovat technickou podporu. Místo složitých technických zkratek se tedy u routerů Surf, Share a Play zaměřujeme na aktivity, které chtějí lidé na síti dělat.“
Routery v řadách Surf, Share a Play jsou již nyní dostupné u online obchodníků a od konce února budou dostupné u všech retailových prodejců.
Hlavní aplikace a vlastnosti řad Surf, Share, Play a Play Max zahrnují:
• Easy Start - produkt je dodávám se zapojenými kabely pro co nejsnadnější zprovoznění routeru
• Pre-set Security - přednastavené zabezpečení sítě už před vybalením z krabice
• Self Healing - automaticky detekuje a řeší problémy se sítí
• Print Genie - bezdrátový tisk z jakéhokoliv počítače, kdekoliv v domácnosti. Pracuje s libovolnou tiskárnou připojenou přes USB a na rozdíl od levných tiskových serverů umožňuje i skenovat.
• Memory Safe - automaticky zálohuje všechny důležité fotografie, soubory a hudbu na externí pevný disk (pevný disk není součástí dodávky).
• Music Labeler - automaticky rozpozná a popíše vaší muziku
• Music Mover - přehraje bezdrátově hudbu kdekoliv v domácnosti prostřednictvím zařízení jako Xbox 360 a PlayStation 3
• Daily DJ - navrhuje denní osobní seznam skladeb podle vaší hudební knihovny a vkusu
• Video MAX HD - optimalizuje nastavení sítě pro nejlepší výkon streamování videa ve vysokém rozlišení
• Torrent Genie - bezpečně stahuje velké soubory, jako například filmy nebo hry, i když je počítač vypnutý
• BitBoost - snadno upřednostňuje data citlivá na čas, jako je streamování videa ve vysokém rozlišení
Více informací naleznete na adrese belkin.cz/networking.
Specifikace produktů
Bezdrátový router Play Max (F7D4301nv) – 3499 Kč
• Vlastnosti/aplikace zahrnují: Easy Start, Pre-set Security, Self Healing, Print Genie, Memory Safe, Music Mover, Music Labeller, Video Max HD, Daily DJ, Torrent Genie, Bit Boost
• Přenáší videa v HD, umožňuje hrát online hry a stahovat velké multimediální soubory
• Obsahuje vysokorychlostní gigabitové porty pro aplikace závislé na rychlosti sítě a simultánní dvoupásmovou síť pro maximální výkon a pokrytí
• Simultánní dvoupásmový přenos 802.11n a 802.11a pro rychlosti až 300Mb/s*
• 2.4 GHz – Perfektní pro datový a webový provoz a pro sdílení souborů a obrázků
• 5 GHz – Perfektní pro streamování médií a hraní her
• 2 USB porty podporující externí pevné disky USB a zároveň tiskárny USB
• Server UPnP
• Podpora VPN: PPTP a IPSec pass-through
• Kompatibilní s Mac OS® X v10.6 a v10.5, a Windows® 7, Windows Vista® a Windows XP

Bezdrátový router Play (F7D4302nv) – 2999 Kč
• Vlastnosti/aplikace zahrnují: Easy Start, Pre-set Security, Self Healing, Print Genie, Memory Safe, Music Mover, Music Labeller, Video Max, Daily DJ
• Poskytuje vyšší rychlosti a spolehlivost pro streamování videa, přehrávání hudby a hraní online her
• Simultánní dvoupásmový přenos 802.11n a 802.11a pro rychlosti až 300Mb/s*
• 5 GHz – Perfektní pro streamování médií a hraní her
• 1 USB port podporující externí pevné disky USB a tiskárny USB

Bezdrátový router Share (F7D3302nv) – 1999 Kč
• Snadné sdílení a přístup k dokumentům, fotografiím a souborům z více počítačů
• 802.11n
• 1 USB port podporující externí pevné disky USB nebo tiskárny USB
• Podpora VPN: PPTP a IPSec pass-through

Bezdrátový router / router s modemem Surf, Surf+ (F7D1301nv/F7D2301nv/F7D2401qzB) – 999 Kč, 1499 Kč, 1999 Kč
• Vlastnosti/aplikace zahrnují: Easy Start, Pre-set Security, Self Healing
• Procházejte internet, mailujte a buďte online odkudkoliv z domu
• 802.11n
• Předkonfigurovaná bezpečnost bezdrátové sítě přímo z výroby
• Podpora VPN: PPTP a IPSec pass-through

Bezdrátový USB adaptér Play (F7D4101nv), Share (F7D2101nv), Surf+ (F7D2101nv), Surf (F7D1101nv) – 1499 Kč, 899 Kč , 899 Kč, 599 Kč
• Připojí váš desktop nebo notebook do bezdrátové sítě
• Poskytuje optimální dosah, pokud je spárován s routerem 802.11n
• Bezpečnost WPS stisknutím tlačítka

*Standardní přenosové rychlosti – 2x300Mbps, 300Mbps, a 54Mbps jsou fyzické rychlosti spojení. Skutečné přenosové rychlosti mohou být nižší.