Router NETGEAR WNR612 nejnovější specifikace Wireless-N 150

25. 1. 2011 18:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Router NETGEAR WNR612 nejnovější specifikace Wireless-N 150 přináší českým uživatelům minimální spotřebu, bezpečný provoz a skvělou cenu

Router NETGEAR WNR612 nejnovější specifikace Wireless-N 150

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

NETGEAR WNR612 představuje maximálně dostupné řešení pro bezdrátové i kabelové připojení domácích přístrojů s dosud nejjednodušším použitím

Společnost NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, uvádí nový router specifikace Wireless-N 150 s modelovým označením WNR612. Tento přístroj nabízí bohatou sbírku funkcí pro náročnější domácí uživatele, velmi nízkou cenu a kompletní českou lokalizaci včetně rozsáhlé nápovědy, díky níž se každý uživatel může rychle stát síťovým specialistou, kterého nepřekvapí žádný odborný pojem.

Wireless-N 150 nabízí přesně ty vlastnosti, které vyžaduje většina domácích sítí – vysoký výkon, široké pokrytí a rychlost postačující na všechny běžné činnosti související se zpracováním dat v oblasti domácí zábavy. V rámci jediné sítě lze bez problémů v jediném okamžiku provozovat několik aplikací náročných na šířku pásma – od VoIP telefonie až po hraní online her. Díky možnosti nastavení priorit přenosu dat pro jednotlivé aplikace lze měnit přednastavené priority a zajistit bezproblémový chod preferovaných aplikací. Router WNR612 toho umí hodně, a přitom jej snadno přehlédnete – díky integrovaným předladěným anténám z metamateriálů, které minimalizují interference, z jeho těla netrčí žádné antény, a malé rozměry dovolují jeho umístění prakticky kamkoli.

Řada uživatelů stále používá ve svých domácnostech starší počítače, které nepodporují novější standard bezdrátových přenosů Wireless-N 150. I tito uživatelé mohou využívat nový router WNR612 bez omezení rychlosti – stačí si dokoupit volitelný Wireless-N USB adaptér WNA1100, zasunout jej do volného USB slotu počítače a rázem mohou využít přednosti standardu Wireless-N 150 na maximum.

Ekologicky šetrný se zabezpečením nejvyšší třídy
Pokud uživatelé kladou stejně jako společnost NETGEAR důraz na ekologii, směrovač WNR612 je bezesporu uspokojí. Splňuje totiž náročné ekologické zásady pro optimalizované využívání energie a je tak maximálně šetrný k životnímu prostředí i spotřebě elektrické energie. Minimální spotřeby routeru je dosaženo díky automatickému řízení distribuce elektrické energie v závislosti na délce připojených kabelů, či vzdálenosti Wi-Fi klienta. Samozřejmostí je i vypínání nevyužitých portů vestavěného dvouportového 10/100Mb/s přepínače a výrazné omezení výkonu Wi-Fi v době, kdy nejsou aktivní žádná připojení. Tato úsporná opatření zajišťují až 35% úsporu energie, aniž by kvůli nim docházelo k časové prodlevě při obnovení požadavků na připojení. Důraz na ekologii podtrhuje i samotné balení produktu vyrobené z minimálně 80% recyklovaných materiálů.

Směrovač WNR612 nabízí opravdu silné bezpečnostní zázemí chránící cenná data svých majitelů. Patří k němu dvojitý firewall (NAT a SPI), ochrana proti útokům Denial-of-Service (DoS), Wi-Fi Protected Access (WPA2-PSK, WPA-PSK), Wired Equivalent Privacy (WEP), kontrola síťových prvků a Wi-Fi Protected Setup (WPS) pro připojení jiných Wi-Fi zařízení.

Zapojení a instalaci zvládne i úplný začátečník
Všechna zařízení společnosti NETGEAR, a tedy i router WNR612, lze instalovat ručně i automaticky. Ruční instalace vyhovuje pokročilým uživatelům, automatická zase zajistí bezproblémové zprovoznění přístrojů i uživatelům, kteří jsou v oblasti počítačových sítí naprostými začátečníky. Při prvním připojení routeru k počítači dojde ke spuštění automatického průvodce instalací, díky níž a po několika klepnutích myší dokážou nastavit a zabezpečit domácí síť i naprosto nezkušení uživatelé. Administrační rozhraní routeru nabízí řadu jazykových prostředí, mezi nimiž nechybí ani čeština a slovenština.

Technicky méně zdatní uživatelé se nemusejí bát ani připojování jiných Wi-Fi zařízení. Funkce WPS učiní ze zapojení zařízení do sítě snadný a rychlý úkon pro každého člena domácnosti. Díky chráněnému přístupu WPS odpadá uživatelům při připojení jiných zařízení do domácí Wi-Fi sítě nutnost pamatovat si přístupová hesla – vše vyřeší stisk jediného softwarového tlačítka v administračním rozhraní routeru.

IT zařízení většinou velmi rychle stárnou. Router WNR612 ale ne – je vybaven funkcí automatické kontroly a aktualizace nejnovějšího softwaru, takže se jeho majitelé mohou těšit na udržování maximálního výkonu po velmi dlouhou dobu.

„Router WNR612 jsme navrhli a vyrobili tak, aby dokázal najít místo takřka v každé domácnosti, která chce připojit další počítač k internetu,“ řekl Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Funkční výbava spolehlivě zaštítí naprostou většinu domácích síťových procesů a router navíc zákazníky nezatíží ani vysokou cenou či složitostí – na internet se tak dostanou opravdu jednoduše, rychle, bezpečně a spolehlivě.“

Přehled stěžejních vlastností routeru WNR612:
• Wi-Fi standard Wireless-N 150 (až 150 Mb/s) zpětně kompatibilní se staršími standardy.
• Podpora IPv6 Pass-Through.
• Guest network – síť pro návštěvníky s možností rychlého přepnutí mezi čtyřmi uživatelsky přizpůsobitelnými profily.
• Rodičovská kontrola s možností blokování nevhodných webových stánek, klíčových slov nebo IP adres, rovněž dle časového plánu.
• Softwarové WPS tlačítko pro snadné a bezpečné připojení jiných Wi-Fi zařízení – pro připojení jiných zařízení Wi-Fi stačí jediné jeho stisknutí, není nutné zadávat a pamatovat si složitá hesla.
• Podpora Wireless Distribution System (WDS) – funkce repeateru.
• Spolehlivá ochrana díky dvojitému firewallu:
o Network Address Translation (NAT) dokáže ukrýt počítače a soubory před jinými uživateli mimo domácí síť.
o Stateful Packet Inspection (SPI) firewall blokuje žádosti a zabraňuje nežádoucímu odesílání osobních údajů.
• Lokalizace do češtiny i slovenštiny včetně podrobné nápovědy.
• Wi-Fi Protected Access™ – zabezpečení Wi-Fi datových přenosů díky šifrování WPA2-PSK, WPA-PSK a WEP.
• Podpora vícenásobných SSID s oddělenými bezpečnostními a přístupovými pravidly.
• Prevence proti útokům Denial-of-Service (DoS).
• Podpora Wireless Multimedia (WMM) prostřednictvím pokročilého Quality of Service (QoS).
• Exposed Host (DMZ) pro bezpečné hraní online her.
• Port forwarding a port triggering (dle IP, služby).
• Blokování služeb dle typu služby, portu, IP adresy nebo rozsahu IP adres.
• Počítadlo přenesených dat.
• Minimální spotřeba včetně automatického řízení spotřeby elektrické energie v závislosti na délce kabelu a vzdálenosti Wi-Fi klienta.
• Samostatné tlačítko pro zapnutí/vypnutí celého přístroje.
• Integrované předladěné antény z metamateriálů.
• Automatická kontrola a aktualizace nejnovějšího softwaru zajistí udržování maximálního výkonu.
• Možnost zálohování nastavení routeru.
• Emailové upozornění na významné systémové události.
• Kompaktní rozměry a elegantní design vhodný do každého interiéru.
• Možnost umístění na výšku i naležato.
• Velmi snadná instalace pomocí automatického instalačního průvodce.
• Podpora Microsoft Windows 7, Vista, XP, 2000, Mac OS, UNIX a Linux

Bezdrátový router NETGEAR WNR612 je v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 649 Kč vč. DPH.

Více informací o routeru NETGEAR WNR612, včetně jeho fotografií a technických specifikací, je k dispozici na webových stránkách společnosti NETGEAER.

Tiskové zprávy

Diskuse