Facebook i Twitter vstupují na českou verzi Xbox Live

26. 1. 2011 12:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Facebook i Twitter vstupují na českou verzi Xbox Live

Společnost Microsoft dnešním dnem spouští podporu sociálních sítí Facebook i Twitter pro uživatele online komunitní služby Xbox Live registrované v České republice. Majitelé konzole Xbox 360 tak získají přístup k nejpopulárnějším službám dneška a jejich hlavním funkcím přímo z televizní obrazovky. K využití sociálních sítí je potřeba zlaté členství ve službě Xbox Live.
Microsoft také oznámil aktuální čísla z nových zemí, ve kterých v listopadu minulého roku oficiálně odstartovala služba Xbox Live. Během necelých tří měsíců zde noví uživatelé strávili více než 3,5 milionu hodin, přičemž 630 tisíc věnovali online hraní s přáteli.
Xbox Live má celosvětově více jak 30 milionů uživatelů. Ti stráví online hraním průměrně 40 hodin každý měsíc. Ve výsledku tak všichni uživatelé věnují více než jednu miliardu hodin měsíčně hraní přes online službu Xbox Live.
Facebook pro Xbox Live nabídne většinu hlavních funkcí známých z webového prohlížeče. Mezi nimi nechybí výpis nejnovějších událostí přátel včetně možnosti psaní nových statusů nebo prohlížení a komentování fotek. Uživatelé si budou moci prohlédnout na velké obrazovce v obývacím pokoji také všechny fotogalerie svých přátel ve vestavěném prohlížeči konzole Xbox 360.
Další vlastnosti Facebooku pro Xbox Live:
• přidávání nových přátel,
• výpis nejnovějších událostí přátel v přehledné časové ose,
• vytváření nových statusů, komentování aktivit a fotek přátel,
• prohlížení fotogalerií skrze vestavěný prohlížeč konzole Xbox 360,
• funkci Friend Linker, která vyhledá přátele na Facebooku s vlastním Gamertagem a doporučí jejich přidání také v komunitní službě Xbox Live,
• okamžitou aktualizaci statusu při odemknutí nového achievementu ve hře.
Uživatelé zvyklí informovat své přátele o aktuálních událostech skrze sociální síť Twitter nyní mají možnost informovat i z pohodlí obývacího pokoje. Twitter pro Xbox Live nabídne přehlednou časovou osu s výpisem nejnovějších Tweetů nebo zasílání přímých osobních zpráv.
Další vlastnosti Twitteru pro Xbox Live:
• vytváření a výpis nejnovějších Tweetů v přehledné časové ose, posílání přímých osobních zpráv,
• automatické přihlášení k Twitteru při spuštění konzole Xbox 360,
• propojení hráčova Gamertagu s uživatelským jménem v síti Twitter,
• prohlížení vlastních seznamů uživatelů a oblíbených Tweetů.
Více informací naleznete na www.xbox.cz nebo www.facebook.com/xbox.cz.