Stáj F1 Lotus jede na Dellu

27. 1. 2011 11:24    Rubrika: Tiskové zprávy

STÁJ FORMULE 1 LOTUS DOSAHUJE VE SPOLUPRÁCI S DELLEM O 60 % RYCHLEJŠÍHO VÝVOJE

Stáj F1 Lotus jede na Dellu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Prestižní stáj formule 1 Team Lotus dosahuje díky spolupráci s Dellem o 60 % rychlejší vývoj nových vozů a úpravu jednotlivých komponent

Jedna z předních stájí závodů Formule 1 Team Lotus (dříve Lotus Racing) ve spolupráci se společností Dell oznámily výsledky své dosavadní spolupráce. Díky kompletnímu IT řešení na míru dosahuje Lotus o 60 % rychlejšího vývoje nových vozů i úprav více než pěti tisíc jednotlivých komponent. V továrně týmu Lotus zajišťuje Dell výkonnou výpočetní infrastrukturu mimo jiné také pro pokročilé systémy návrhu aerodynamiky vozu, které nahrazují finančně náročný aerodynamický tunel. Produkty Dellu také obstarávají přenos dat mezi formulí a týmovým zázemím na závodních okruzích po celém světě.

Speciálně pro potřeby týmu vyvinul Dell výkonné mobilní datové centrum, které v průběhu závodů shromažďuje gigabajty cenných dat při průjezdu jediného kola závodní trati. Více než 150 senzorů v monopostu formule 1 sbírá informace o aktuální teplotě pneumatik, zavěšení, motoru či aerodynamice vozu. Data jsou skladována pomocí datového úložiště typu SAN (Storage Are Network) Dell EqualLogic PS6000X, odkud okamžitě putují do továrny týmu ve Velké Británii. Týmoví inženýři používají k vyhodnocování dat pracovní stanice Dell Precision T7500 a k administrativním úkolům stolní počítače Dell OptiPlex 780. Výkonné mobilní stanice Dell Precision M6400 umožňují technikům týmu analyzovat data v reálném čase kdekoli na trati, v garáži, na boxové zídce nebo v týmovém zázemí.
Mezi jednotlivými Velkými cenami pracuje tým stáje Lotus na více než 80 profesionálních noteboocích Dell Latitude, které nabízí administrátorům jednoduchou správu na dálku a zvýšenou bezpečnost dat. Inženýři a technici mají také přístup k pokročilé sadě cloudového software Dell Software-as-a-Service (SaaS) s neomezeným přístupem k poště a archivovaným souborům. O 60 % rychlejší vývoj a úpravu komponent obstarává infrastruktura založená na Dell HPC (High Performance Computing), která zahrnuje blade šasi Dell PowerEdge M1000e a servery Dell PowerEdge M610. Spolu s rackovými servery Dell PowerEdge R610 nebo R710 servery poskytují vysoký výkon včetně možnosti okamžitého rozšíření úložného prostoru při nárůstu množství dat.

Na celé řešení se vztahuje celosvětová záruka Dell ProSupport Enterprise-Wide Contract. Stáj Lotus tak má garanci, že v případě poruchy bude závada odstraněna do čtyř hodin na všech 19 velkých cenách Formule 1 po celém světě.
Své místo na startovním poli série Formule 1 si stáj Lotus vydobyla teprve tři měsíce před začátkem sezóny 2010, v září 2009. Výstavba celosvětové IT infrastruktury za pouhé 3 měsíce se tak stala značnou výzvou. Jediným dodavatelem, který byl schopen v tak krátkém termínu dodat odpovídající datové centrum s klientskou infrastrukturou a technickou podporou 24/7, byla společnost Dell. Ta již v minulosti poskytovala své služby týmům F1 a s motoristickým prostředím má dlouholeté zkušenosti.

Více informací o společnosti Dell a jejích produktech naleznete na www.dell.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse