LG prodává na Slovensku první LG AM OLED TV

27. 1. 2011 21:51    Rubrika: Tiskové zprávy

LG prodává na Slovensku první LG AM OLED TV

LG prodává na Slovensku první LG AM OLED TV

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost LG Electronics CZ (LG), která je světovým lídrem a technologickým inovátorem ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích, začala na Slovensku prodávat LG AM OLED TV. Televizor bude exkluzivně dostupný v prodejnách Euronics TPD, prodejce elektroniky na Slovensku.

Displeje typu OLED využívají technologie organických diod. Ty samy o sobě vyzařují světlo, takže nepotřebují podsvícení jako konvenční LCD obrazovky. Díky této technologii displejů je možné dosáhnout fantastického kontrastního poměru dle Line-up 10 000 000 : 1. Technologie OLED nabízí v současnosti nejkvalitnější obraz, přičemž společnost LG své OLED displeje ještě vylepšuje některými prvky (TFT). Ty pak nesou označení AM OLED.

„Vymoženosťou tohto modelu je, že má digitálny tuner. Video je možné spúšťať aj priamo z USB, má ultra tenkú obrazovku, váhu 1,6 kg, číta aj DivX kodek a podporuje aj MKV. Takže naozaj je to plnohodnotný televízor, s nízkou spotrebou a úžasným obrazom,“ uvedl Ondrej Majtán ze společnosti Euronics TPD na tiskové konferenci, která probíhala ve vlastních prodejních prostorách LG Electronics uvnitř prostor Euronics TPD.

Televizor LG 15EL9500 se v síti Euronics TPD prodává za cenu 1700 € (přibližně 42 500 Kč). Cena odpovídá tomu, že se jedná o naprostou technologickou novinku na světě. Parametry obrazu navíc překonaly všechny současné technologie. „LG má v oblasti OLED displejů velký náskok. Již brzy uvedeme na trh AM OLED televizor s nejprodávanější úhlopříčkou 32“ a za tři roky očekáváme větší prodeje obrazovek s technologií OLED, než konvenčních LCD a plazmových obrazovek,“ uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Tiskové zprávy

Diskuse