EA - Dead Space 2 v prodeji

28. 1. 2011 12:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Očekávaná hororová akce Dead Space 2 míří do prodeje. Představen byl i první rozšiřující balíček Dead Space 2: Severed.

EA - Dead Space 2 v prodeji

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Akční hra ve stylu Dead Space je k dispozici také pro iPhone, iPad a iPod touch.
Nápor na psychiku v temnotě a chladu hlubokého vesmíru graduje do nových výšek! Studio Visceral Games™ společnosti Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) dnes uvedlo na český a slovenský trh vysoce hodnocenou akční hororovou hru Dead Space™ 2. Netrpělivě očekávané pokračování velmi úspěšného prvního dílu je již nyní označováno za jeden z nejlepších titulů roku 2011. Recenzenti předních herních médií mu udělili již více než 20 skóre 90 a vyšších. Za všechny jmenujme Official Xbox Magazine, Playstation: The Official Magazine či Game Informer. PlayStation: The Official Magazine doslova napsal „Dead Space 2 překonává svého předchůdce v každém ohledu“, zatímco portály IGN a Game Informer přišly s prohlášeními „nový zlatý standard“, respektive „mamutí pokračování série nabízí ještě více hrůzy a vzrušení“.

Studio Visceral Games rovněž představilo zcela nový digitální balíček obsahu ke stažení s názvem Dead Space 2: Severed. Jeho prostřednictvím se příběh Dead Space 2 rozšíří o dvě samostatné kapitoly v módu kampaně pro jednoho hráče. Dead Space 2: Severed vrací na scénu postavy Gaba Wellera a Lexine Murdockové, hlavní hrdiny Dead Space Extraction, jiného úspěšného titulu série z roku 2009. V Dead Space 2: Severed probíhá příběh Wellera a Lexine paralelně s dějovou linií událostí Isaacova krvavého boje o život v Dead Space 2, hráči se však tentokrát ujmou role Gaba Wellera. Člen ostrahy metropole Sprawl Weller je nucen svést vlastní bitvu s útočícími nekromorfy a dostat sebe i Lexine do bezpečí. Dead Space 2: Severed bude již brzy k dostání na Xbox LIVE™ Marketplace a PlayStation®Network.

„Po několika letech čekání nás nesmírně těší, že můžeme představit další sérii dobrodružství ve světě Dead Space,“ uvedl Steve Papoutsis, výkonný producent studia Visceral Games. „Při vývoji Dead Space 2 jsme pečlivě sledovali ohlasy komunity a vytvořili jsme propracovanější, rafinovanější a rozhodně temnější pokračování původní hry. Garantujeme vám skutečnou hrůzu a strach. Zavítáte do zcela nových prostředí, vyzkoušíte si nové zbraně, a dokonce ovládání letu ve stavu beztíže. Zažijete také bitvy z pohledu druhé strany, když si v multiplayeru zvolíte hru za nekromorfy, což je absolutní novinka. Už se nemůžeme dočkat, až nám naši fanoušci dají vědět své mínění o další kapitole neustále se vyvíjející ságy Dead Space!”

Dead Space 2 posouvá v rámci svého žánru hranice ztvárnění akce, hororu a hrůzy na novou úroveň. Poté, co se Isaac Clarke záhadně probudí v obrovském městě obíhajícím okolo jednoho ze Saturnových měsíců, záhy zjistí, že se opět ocitá uprostřed nelítostné ofenzívy nekromorfů. Ze všech stran se ozývá kvílení a skřeky neživých monster a strašidelné ozvěny neznámých zvuků. Isaac se za této situace pouští do plánování útěku ze zamořeného Sprawlu. Dead Space 2 přinese skutečně masivní hrůzostrašný zážitek se silným psychologickým nábojem v hrůzu nahánějícím tichu temného vesmíru.

Hráči na celém světě se nyní mohou ponořit do atmosféry akčního hororového příběhu Dead Space ve verzích pro iPhone®, iPad™ a iPod touch®, který je předchůdcem právě vydávaného hitu Dead Space 2. Vývojové studio IronMonkey Studios vydavatelství EA Mobile vyvinulo v úzké spolupráci s týmem Visceral Games originální příběh a herní systém šitý na míru hráčům na iOS. S kompletním dabingem postav ve stero zvuku, orchestrálním hudebním doprovodem a špičkovými zvukovými efekty uslyší v prázdných potemnělých chodbách i nejtišší zvuk a s každým krokem blíže nebezpečí zažijí opravdové mrazení v zádech. V kombinaci s nejmodernější grafikou, bohatou na efekty a atmosférické osvětlení, přinese Dead Space téměř filmový zážitek známý z konzolí a nastaví novou laťku grafické úrovně her na platformě iOS.

Dead Space 2 obsahuje jednorázový registrační kód Online Pass, jehož prostřednictvím si hráči mohou zpřístupnit onlinové funkce a prvky hry. Ti, kdo kód nemají, si mohou Online Pass pro Dead Space 2 zakoupit za 800 Microsoft Points na Xbox LIVE Marketplace, či \$9.99 na PlayStation Network.

Dead Space 2 je od 28. ledna v prodeji na českém a slovenském trhu ve verzích pro počítačový zábavní systém PLAYSTATION®3, videoherní a zábavní systém Xbox 360® a PC. Limitovaná edice Dead Space 2 pro PlayStation 3 obsahuje Dead Space Extraction, úvodní epizodu celé série Dead Space, která nyní podporuje systém pohybového ovládání PlayStation®Move. Současně je prostřednictvím služby App Store či portálu www.itunes.com/appstore k dostání i titul Dead Space pro iPhone, iPod touch a iPad. Další informace a novinky naleznete na oficiálních stránkách hry www.deadspacegame.com či českých stránkách EA www.ea.com/cz/games/dead-space-2. Aktuální zprávy o dění okolo hry přináší také komunitní stránka na sociální síti Facebook http://www.facebook.com/deadspace.czsk.

Tiskové zprávy

Diskuse