AVG a Netlog uzavírají partnerství

2. 2. 2011 20:27    Rubrika: Tiskové zprávy

AVG a Netlog spolupracují na ochraně více než 24 milionů uživatelů sociálních sítí

Integrace AVG LinkScanner přidává další vrstvu ochrany pro všechny odkazy uživatelů Netlog

AVG Technologies, výrobce jednoho z nejpopulárnějších volně dostupných antivirových software, dnes oznámil spolupráci se sociální sítí Netlog. AVG a Netlog spustí společné Centrum zabezpečení v rámci oblíbené evropské sociální sítě, která je nyní dostupná na adrese http://www.netlog.com/go/helpdesk/security/. Centrum zabezpečení je založeno na antivirovém software společnosti AVG a bude informovat a vzdělávat uživatele o internetové bezpečnosti. Poskytne jim důležité rady o tom, jak se chránit před malware, spyware a dalšími útoky kyberzločinců, zatímco surfují na internetu. Kromě toho všechny odkazy v síti Netlog budou automaticky kontrolovány nástrojem LinkScanner od AVG, čímž všichni uživatelé budou včas varováni před otevřením potenciálně nebezpečného odkazu.

S více než 72 miliony uživateli a více než 150 miliony návštěvníky za měsíc je síť Netlog jedna z nejrychleji rostoucích a nejoblíbenějších sociálních sítí mezi evropskou mládeží ve věku od 18 do 25 let. Centrum zabezpečení bude nejprve spuštěno pro 24 milionů uživatelů Netlog v šesti zemích, které mají největší uživatelskou základnu Netlog. Mezi tyto země patří Belgie, Itálie, Rakousko, Švýcarsko, Rumunsko a Turecko. Jako součást vzdělávací iniciativy budou uživatelé Netlogu moci stáhnout bezplatné a placené produkty AVG za zvýhodněnou cenu, a tím získat bonusové kredity Netlog na adrese http://en.netlog.com/go/downloads/. Uživatelé také mohou navštívit stránku AVG, aby se dozvěděli více o společnosti a využili exkluzivní nabídku AVG pro svou vlastní stránku na adrese http://www.netlog.com/internetsecurity/.

“Společnost AVG je potěšena, že na této strategické iniciativě může spolupracovat se sítí Netlog. Sociální média se stávají důležitou součástí lidské společnosti, a právě proto čím dál více přitahují pozornost kyberzločinců,” řekl Rocco Donnino, senior viceprezident pro Global Strategic Alliances společnosti AVG Technnologies. “Netlog zavádí významná opatření k vytvoření bezpečného a důvěryhodného prostředí. Proto je nutné, aby uživatelé Netlogu měli nejnovější bezpečnostní software a dostupné informace, aby zůstali chráněni, zatímco surfují online.”

„Velké množství uživatelů Netlog je ve věku od 13 do 20 let. Tato věková skupina má tendenci být náchylnější k online hrozbám, a proto klademe velký důraz na bezpečnost online. Vedle garance bezpečnosti naší vlastní sítě můžeme díky partnerství s AVG nyní nabídnout našim uživatelům i nepřetržité ochrany na Internetu,“ řekl Lorenz Bogaert, generální ředitel společnosti Massive Media.

Dohoda je součástí skupiny Global Strategic Alliances (GSA) společnosti AVG a programu „Trust Alliance“ zaměřeného na rozvoj, licencování iniciativ a strategických partnerství v oblasti bezpečnosti, sociálních médií a online komunity.

Zůstaňte v kontaktu s AVG
• Pro aktuální zprávy sledujte AVG na Twitteru
• Nové trendy a analýzy ze světa bezpečnosti sledujte na blogu AVG
• Staňte se fanouškem AVG na Facebooku