Notebooky MSI a chyba v čipsetech Intel pro Sandy Bridge

2. 2. 2011 20:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost MSI byla informována společností Intel o chybě v návrhu čipových sad Intel řady 6 pro platformu Sandy Bridge. Podle vyjádření Intelu se chyba týká některých z Intel SATA rozhraní a v průběhu až tří let se může projevit postupnou degradací a sníženou funkčností postižených SATA portů, která může mít dopad na výkon nebo funkci připojených zařízení.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Společnost MSI si na kvalitě a spolehlivosti svých produktů velmi zakládá a je pro nás velkou prioritou. V tuto chvíli prověřujeme série produktů, které mohou být chybou postiženy, a s okamžitou platností jsme zastavili expedici všech potenciálně zasažených produktů směrem k distributorům a resellerům. Současně jsme požádali distributory a prodejce, aby pozastavili prodej všech MSI produktů postavených na čipových sadách řady Intel 6 (Sandy Bridge – P67, H67) pro koncové zákazníky do té doby, než se celá záležitost uspokojivě vyřeší.

Update: 2 února 2011 - servisní informace pro zákazníky v Evropě.

Produkty na trhu
1. února 2011 společnost MSI informovala všechny své distributory, resellery a prodejce o oznámené chybě v čipových sadách Intel řady 6 pro platformu Sandy Bridge a současně je požádala o okamžité zastavení prodeje všech produktů MSI postavených na těchto čipsetech. Pokud jste si takový produkt MSI po 1. únoru 2011 zakoupili, nemusíte se obávat, společnost MSI se o vás postará. Podrobné informace o postupu naleznete v části „Jak postupovat“.
V tuto chvíli společnost MSI pracuje na procesu stažení všech potenciálně postižených produktů z trhu. Maloobchodníci a reselleři mohou produkty MSI založené na čipových sadách Intel 6 serie pro Sandy Bridge, které mají na skladě, vrátit svému distributorovi, kteří mohou zboží vrátit do distribučního centra MSI. Pokud budou mít obchodníci, reselleři nebo distributor produktů MSI jakékoli dotazy, mohou se s důvěrou obrátit na lokálního obchodního zástupce MSI.

Dotčené modely
V tuto chvíli je na trhu relativně malé množství modelů založených na čipových sadách Intel řady 6 pro platformu Sandy Bridge. Můžete je snadno identifikovat podle modelového označení v seznamu níže.

Základní desky MSI (Intel© P67)
- P67A-GD65
- P67A-GD55
- P67A-GD53
- P67A-C45
- P67A-C43
- P67S-C43
Základní desky MSI (Intel© H67)
- H67MA-ED55
- H67MA-E45
- H67MS-E43
- H67MS-E33

Notebooky MSI (Intel© PM67)
- GT680R
Notebooky MSI (Intel© HM67)
- CR640
- CX640
Jak postupovat
MSI záleží na tom, abyste měli produkt MSI, kterému můžete důvěřovat a na který se můžete spolehnout. Proto vám nabízíme dvě možná řešení, jak postupovat v případě již zakoupených produktů MSI založených na čipových sadách Intel řady 6 pro Sandy Bridge:

1. Výměna produktu
Pokud jste si produktem jistí a ochotni chvíli počkat, jsme připraveni vám vaše současné MSI produkty postavené na čipsetech Intel řady 6 pro Sandy Bridge vyměnit za zcela nové produkty MSI založené na nové B3 revizi čipových sad Intel řady 6, které řeší aktuální problémy se SATA2 porty. Pokud máte základní desku MSI s čipovou sadou Intel řady 6, můžete – jako dočasné řešení – připojit vaše úložné zařízení k bezpečnému bíle označenému SATA3 portu na vaší základní desce.

Nový vyměněný produkt MSI, který obdržíte, bude mít podobné nebo lepší technické parametry. Nové produkty MSI budou dostupné v dubnu 2011, a pokud zvolíte tento způsob řešení, budete bez svého produktu jen po skutečně velmi krátkou dobu. Nové produkty MSI můžete snadno identifikovat podle jasně viditelné nálepky na krabici. Podrobné informace k tomuto postupu upřesníme a zveřejníme do konce února 2011.

2. Vrácení produktu
Pokud si nejste vaším současným produktem MSI s čipovou sadou Intel řady 6 jistí, nejste o něm přesvědčeni, MSI vám nabízí možnost produkt vrátit na místě, kde jste jej zakoupili, kde vám vrátí peníze. Nezapomeňte si v takovém případě prosím zálohovat vaše osobní data.

Tiskové zprávy

Diskuse