MobilKom získal strategického investora

7. 2. 2011 18:39    Rubrika: Tiskové zprávy

MOBILKOM ZÍSKAL STRATEGICKÉHO INVESTORA

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost MobilKom, a.s, získala strategického investora – Divenno Holdings Limited, který v Česku vlastní společnosti Dial Telecom a Volný. Na základě dohody s dosavadním majoritním akcionářem, investiční skupinou Penta, Divenno koupí 100% akcií MobilKomu. Významnou roli v celé transakci hraje dosavadní management MobilKomu, který ji také zprostředkoval. Podmínkou dokončení transakce je souhlas Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a rovněž se k ní vyjádří financující banka MobilKomu, China Development Bank.

„Role finančního investora – Penty – byla splněna v první start-up fázi projektu MobilKom. Nyní přichází strategický investor, který má v oblasti telekomunikací v České republice dlouhodobé plány,“ říká Tomáš Budník, generální ředitel MobilKomu.

„Divenno má zájem posilovat svoji pozici na českém telekomunikačním trhu a spojení provozovatele fixní infrastruktury s mobilním operátorem do sebe zapadá,“ říká Zdeněk Sivek, předseda představenstva Dial Telecom, a.s.
„V zájmu nového vlastníka je dále spolupracovat s managementem MobilKomu, který své kvality prokázal během posledního roku, kdy dokázal významně zlepšit výkony společnosti,“ říká Aleš Zeman, místopředseda představenstva Dial Telecom, a.s.
„V pozici finančního investora jsme v tomto projektu naplnili náš investiční horizont. Po vybudování firmy a jejím uvedení na trh teď potřebuje MobilKom dlouhodobější strategii. Jsme proto rádi, že jsme spolu se stávajícím managementem, který má vynikající výsledky i vizi, získali pro MobilKom silného investora z oboru. Je to záruka pro další úspěšný rozvoj společnosti,“ říká Martin Kúšik, partner investiční skupiny Penta.

Tiskové zprávy

Diskuse