Umax QNAP TS-X12 - cenově dostupné NAS servery

9. 2. 2011 20:49    Rubrika: Tiskové zprávy

QNAP TS-X12 Turbo NAS Servery aneb Cenově dostupné NAS servery s vysokým výkonem a pokročilými funkcemi

Umax QNAP TS-X12 - cenově dostupné NAS servery

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Umax ve spolupráci s předním světovým výrobcem NAS serverů, monitorovacích systémů a síťových HD přehrávačů, taiwanskou společností QNAP Systems, uvádí na český trh 1, 2 a 4-diskové All-in-One NAS servery s označením QNAP TS-112, TS-212 a TS-412, které jsou zejména díky poměru cena/ výkon a řadou skvělých funkcí známých z vyšších řad QNAP serverů určeny zejména pro domácí a kancelářské prostředí.

Srdcem těchto novinek jsou výkonné a úsporné procesory Marvell 1,2GHz MHz, doplněné o 256MB DDRII paměť, Gigabitové LAN rozhraní a řadu USB i e-Sata portů. Verze TS-412 nabízí navíc hot-swap design, resp.výměnu disků za provozu nebo změnu typu raidového pole za provozu. Kombinace designu, spolehlivosti, nízkého příkonu (7 - 27W) a velmi dobrého výkonu předurčuje tyto servery pro bezproblémové nasazení 24 hodin denně , 7 dní v týdnu.
Servery jsou kromě iSCSI vybaveny další řadou funkcí a lze je využít např. jako file server, FTP server, backup server, web server (na bázi phpMyAdmin) nebo print server. Zabudovaný download station slouží pro rychlé stahování dat z internetu (Bittorent/FTP/HTTP,eMule) bez použití PC. NAS servery lze skvěle využít pro domácí multimediální zábavu jako úložiště dat a media servery pro sdílení filmů, fotek a muziky v lokální počítačové síti. Stačí připojit herní konzole typu Sony PS3, Xbox 360 nebo použít jiné Full HD síťové . Fanoušci iPhonů nebo android mobilů ocení dostupné aplikace pro sdílení fotek, hudby a videí odkudkoliv na internetu ( WiFi nebo 3G připojení). Navíc lze servery využít také jako kamerové monitorovací systémy pro zabezpečení objektů a bytů. Lze připojit až dvě IP kamery a sledovat obraz odkudkoliv na internetu nebo spustit automatické nahrávání videí z těchto kamer.
I tyto novinky přichází s unikátním softwarem, jehož verze 3.3 je zabudována do serveru jako firmware. Nový firmware 3.3 byl vyvinut s kompletně novým uživatelským rozhraním na bázi AJAXu, které dovoluje snadnější konfiguraci a instalaci těchto zařízení přes webové rozhraní i méně technicky zdatným uživatelům. Ovládací rozhraní je kompletně lokalizováno do českého jazyka a k dispozici je on-line český manuál.

Cena jednodiskového TS-112 je stanovena na 4.390,- s DPH. Dvoudiskový model TS-212 stojí 5.790,- s DPH a verze TS-412 je za 10.490,- s DPH. Uvedené ceny jsou bez instalovaných disků.

Tiskové zprávy

Diskuse