Microsoft Release Candidate Internet Explorer 9

11. 2. 2011 21:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft uvolňuje Release Candidate verzi prohlížeče Internet Explorer 9

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Beta verzi prohlížeče od Microsoftu si stáhlo již přes 25 milionů uživatelů

Společnost Microsoft dnes oznámila, že uvolňuje Release Candidate (RC) verzi svého prohlížeče Internet Explorer 9. Ta je poslední veřejnou testovací verzí před uvedením finální podoby produktu. RC verze přináší další zvýšení výkonu prohlížeče, rozsáhlejší podporu webových standardů a zároveň vylepšení uživatelského rozhraní.
“Uvedením RC verze jsme udělali poslední krok před dokončením finální verze Internet Exploreru 9. V následujících týdnech mohou vývojáři a poskytovatelé internetového obsahu začít testovat své stránky a aplikace na bezproblémovou funkčnost v Internet Exploreru 9. Zároveň mohou svým uživatelům přinést bohatší obsah nebo zajistit rychlejší přístup k informacím. Běžní uživatelé zase uvítají novinku Tracking Protection, která jim zajistí větší kontrolu nad tím, jaké informace o nich jednotlivé portály shromažďují,” vysvětluje Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client, Microsoft Česká republika.
Mnoho změn a vylepšení mezi Beta verzí a RC verzí bylo uděláno na základě zpětné vazby od uživatelů a vývojářů. Díky optimalizacím se podařilo dále navýšit výkon nového JavaScript Enginu, označovaného Chakra. Ten v testu SunSpider dosahuje o 35% rychlejšího výkonu oproti Beta verzi (322ms Beta, 209ms RC). Nově také RC verze podporuje geolokaci, CSS2D Transforms a HTML5 Semantic Tag či přehrává video ve formátu WebM (nutná instalace kodeku v systému Windows).
Koncoví uživatelé zase mají možnost připnout si na hlavní panel Windows 7 odkaz zobrazující více otevřených webových stránek či pracovat s nástrojem Tracking Protection, který umožňuje všem jeho uživatelům aktivněji se podílet na zabezpečení vlastních osobních informací. Základem tohoto řešení je možnost doplnit si do seznamu (Tracking Protection List) webové adresy, se kterými nechce uživatel sdílet svá data ani osobní informace.
O potenciálu nového webu svědčí i velký počet partnerů, kteří využili nových možností a společně s Microsoftem přinášejí uživatelům bohatší nabídku služeb, obsahu a interakce. Seznam partnerů a ukázek lze najít na stránce www.beautyoftheweb.com. Z českých stránek, které využívají jednu z novinek připnutí webu, lze například jmenovat portál Email.cz, Mapy.cz, Play.cz nebo Csfd.cz.
Microsoft představil Beta verzi Internet Exploreru 9 vloni v září. Do dnešního dne si tuto verzi celosvětově stáhlo přes 25 milionů uživatelů, což je nejvíce v porovnání s Beta verzemi všech předchozích generecí tohoto prohlížeče. Vedle toho Microsoft dosud vydal i sedm zkušebních testovacích verzí pro vývojáře. Společně s RC verzí bude k dispozici další z těchto testovacích verzí Platform Preview s číselným označením 8. Více informací a nástrojů pro testování lze získat na stránce http://ietestdrive.com.
Internet Explorer 9 ve verzi Release Candidate je možné stáhnout na stránce http://www.beautyoftheweb.com/ nebo prostřednictvím stránek www.microsoft.cz/ie.

Tiskové zprávy

Diskuse