Nokia - nové Ovi Mapy pro GPS zdarma

11. 2. 2011 21:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové Ovi Mapy přinášejí sdílení polohy i linky hromadné dopravy

Nokia - nové Ovi Mapy pro GPS zdarma

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Uživatelé chytrých telefonů Nokia mají k dispozici nové Ovi Mapy ve verzi 3.06. Přinášejí řadu novinek, které potěší zejména uživatele sociálních sítí, řidiče a také ty, kdo často cestují hromadnou dopravou v Praze. Důležitou inovací je také možnost aktualizovat mapy v telefonu přímo bez využití počítače. Ovi Mapy a jejich aktualizace jsou pro majitele telefonů Nokia k dispozici zcela zdarma.

Řekněte svým blízkým, kde právě jste
Žádanou funkcí je dnes možnost sdělit přátelům prostřednictvím sociálních sítí, kde se zrovna nacházíte a co tam děláte, a případně přiložit i právě pořízenou fotografii. S Ovi Mapami ve verzi 3.06 to lze udělat velice jednoduše na dvě kliknutí. Svou polohu lze přitom sdílet s přáteli jak na Facebooku, tak na Twitteru. Stejně snadno ji lze ale sdílet i prostřednictvím SMS nebo e-mailu.

Aktuální informace o stavu dopravy
Zajímavou novinkou pro řidiče je nová funkce zobrazení aktuálních informací o stavu dopravy, které se neustále mění podle situace na silnicích. Řidiči jsou informováni prostřednictvím barevných čar znázorňujících stav průjezdnosti hlavních silničních tahů. Při navigování ale dostávají také informace o aktuálních rychlostních limitech a radarech či dopravních kamerách.

Linky a trasy MHD přímo v mobilu
Návštěvníky Prahy a dalších 80 největších světových měst potěší nové mapové podklady zahrnující všechny stanice metra, tramvajových linek a příměstských vlaků, včetně možnosti zobrazení jejich tras. Na mapě lze snadno najít, kde je nejbližší stanice MHD a kam lze danou linkou metra nebo tramvaje dojet.

Vylepšené vyhledávání a ovládání
Kromě zcela nových funkcí však Ovi Mapy 3.06 dále vylepšily i ty stávající. Radost uživatelům udělá zejména vylepšené vyhledávání. To si nyní poradí i s překlepy či nepřesnými názvy ulic - Ovi Mapy, podobně jako třeba internetové vyhledávače, napoví. Kromě samotného hledání se ještě zdokonalilo i ovládání map. Nové telefony s dotykovou obrazovkou umožňující ovládání více prsty najednou tak mohou využít snadné zoomování mapy s využitím palce a ukazováčku. Změn doznaly i použité ikony, které jsou teď ještě názornější, a barvy, které dále vylepšily ovládání map na přímém slunci. Důležitou novinkou je možnost stáhnout si mapové podklady do telefonu přímo pomocí vestavěného WiFi. Aktuální mapy tak lze jednoduše získat přímo na cestách, třeba v kavárně nebo na dálničním odpočívadle.

Nové Ovi Mapy 3.06 si mohou uživatelé chytrých telefonů Nokia bezplatně stáhnout prostřednictvím aplikace Ovi obchod v jejich mobilních telefonech anebo prostřednictvím počítače z adresy http://www.nokia.cz/sluzby-a-aplikace/ovi-mapy. V nových telefonech Nokia již jsou Nokia Ovi Mapy 3.06 předinstalované.

Pro názornou ukázku si můžete pustit video: http://www.youtube.com/watch?v=9SiZZhslCKE

Tiskové zprávy

Diskuse