Toshiba R800 - nová řada notebooků

16. 2. 2011 13:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Řada R800 nabízí vyvážený poměr mobility, výkonu, odolnosti a ceny, jenž nemá konkurenci

Toshiba R800 - nová řada notebooků

Toshiba Computer Systems, divize společnosti Toshiba Europe GmbH, dnes oznámila uvedení nové řady štíhlých a lehkých notebooků určených pro profesionály. Nová řada R800 zahrnuje modely tří různých velikostí. Model R830 má displej s úhlopříčkou 33,8 cm (13,3"), model R840 s úhlopříčkou displeje 35,6 cm (14,0") a R850 s úhlopříčkou 39,6 cm (15,6"). Výkon na plné obrátky všem těmto modelům zaručují nejnovější procesory Intel. Očekává se, že nové pracovní notebooky v řadách Portégé, Tecra a Satellite Pro budou v Evropě, na Středním východě a v Africe k dostání během druhého čtvrtletí 2011.

Plně vybavené, štíhlé a lehké notebooky za velmi výhodnou cenu
„Díky své štíhlosti, lehkosti a vysoce odolné konstrukci je řada R800 s vynikající výbavou ideální pro IT manažery, kteří předjímají aktuální trendy směřující k zajištění vyšší mobility pracovníků, a v současné době hledají stabilní počítačovou platformu, která je schopna pokrýt široký rozsah nejrůznějších způsobů, jak lidé počítače používají,“ řekl Marco Perino, generální ředitel marketingu pro EMEA divize Computer Systems společnosti Toshiba. „Našim konstruktérům se podařilo přetavit širokou škálu požadavků na možnosti využití a na výbavu z řad vytížených profesionálů, do notebooků s malými rozměry, štíhlých a lehkých, aniž by jakkoli ustoupili nárokům na kvalitu a přijatelnou cenu.“

Odlišnost je v technologiích
Aby bylo možné nabídnout v takto štíhlých a lehkých přístrojích natolik mocný výkon, společnost Toshiba využila různé inovativní technologie zaměřené na dvě oblasti: inteligentní a účinné chlazení a na konstrukci šasi (resp. těla) notebooku. Technologie chlazení proudem vzduchu „Airflow Cooling“, na jejímž vývoji spolupracovaly společnosti Intel® a Toshiba, umožňuje společnosti Toshiba použít nejnovější procesory z rodiny Intel® Core™ i ve štíhlém těle notebooků řady R830 a současně snížit hluk větráčku na minimum. Velmi prakticky řešený způsob odvodu ventilace ve spojení s účelným uspořádáním desek s tištěnými spoji optimalizuje odvod tepla. Štíhlá a odlehčená konstrukce nijak neubírá celkové odolnosti. Tělo notebooků má totiž v určitých částech strukturu včelí plástve a u modelů s úhlopříčkou displeje 35,6 cm (14,0") a 39,6 cm (15,6") je jejich šasi uvnitř vyztuženo pevnými sloupky, takže modely řady R800 jsou velmi robustní a odolné vůči prohýbání těla – což výrazně prodlužuje životnost těchto produktů. Ochranu elektronických a mechanických součástí navíc zvyšuje buď vysoce odolný kryt ze slitiny hořčíku (R830), nebo tělo z pryskyřice s vysokou tuhostí označované jako „High Stiffness Resin“ (R840 a R850).

Testy odolnosti potvrdily, že notebooky řady R800 v náročných podmínkách obstojí
Během rozsáhlých testů typu HALT , jež byly prováděny v německém zkušebním institutu T\xDCV Rheinland, měly modely řady R800 příležitost prokázat svou vysokou odolnost: dokázaly snést pád z výšky 76 cm, unést 100 kilogramový náklad na víku s LCD displejem a zvládnout polití tekutinou o objemu 30 ml, aniž by uložená data byla jakkoli ohrožena.

Cestujte nalehko a bez ústupků:
V podobě štíhlého a snadno přenosného modelu R830 s úhlopříčkou 33,8 cm (13,3") přizpůsobeného pro ty, kdo cestují velmi často, modelu R840 ideálního pro uživatele, kteří cestují příležitostně, nebo modelu R850 určeného pro ty, kdo preferují větší displej, splňuje nová řada pracovních notebooků společnosti Toshiba veškeré potřeby jak velkých a středních firem, tak i nároky na vybavení pro vysoce mobilní personál menších firem. Ačkoli jsou modely v řadě R800 štíhlé a lehké, není to nijak na úkor jejich výkonnosti, kdykoli ji budete na cestách potřebovat.

Notebooky řady R800 poskytují profesionálním uživatelům vše, co potřebují
Pro notebooky v řadě R800 je snadné být ve spojení se světem, v blízkém i širším smyslu. Do jejich výbavy patří jeden port USB 3.0 a dva porty USB 2.0, rozhraní pro bezdrátové sítě WLAN, Bluetooth, HDMI a jsou připraveny pro mobilní širokopásmové připojení k internetu (Mobile Broadband) . Dokovací stanice, která je k dispozici jako doplňkové příslušenství, možnosti pro připojení externích zařízení ještě více rozšiřuje o nabídku dalších portů a rozhraní, mezi něž patří USB (dva porty USB 3.0, čtyři porty USB 2.0), DisplayPort nebo HDMI, sériový port a síťové připojení LAN. Navzdory štíhlé konstrukci jsou modely řady R800 standardně vybaveny optickou mechanikou.

Obohacení řad Portégé, Tecra a Satellite Pro
Modely R800 budou mít své zastoupení v různých produktových řadách notebooků značky Toshiba v závislosti na konkrétní konfiguraci. Verze s úhlopříčkou 13,3" bude k dispozici jako Portégé R830. Notebooky s úhlopříčkami 14" a 15" se začlení do řad Tecra a Satellite Pro jako modely Tecra R840/R850 a Satellite Pro R850. Společnost Toshiba nabízí nové notebooky řady R800 v různých barevných provedeních.