Toshiba uvede nový tablet s Androidem

17. 2. 2011 21:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový člen nabídky tabletů značky Toshiba nabídne nejnovější platformu Android™ a vyspělé funkce pro vylepšení audiovizuálních zážitků

Toshiba uvede nový tablet s Androidem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Toshiba Computer Systems, divize společnosti Toshiba Europe GmbH, dnes oznámila, že má v plánu uvést na evropský trh nový model tabletu založeného na nejnovější verzi platformy Android™. Tablet o úhlopříčce 10.1" (25,7 cm) nabídne vynikající parametry v oblasti zvuku i videa, bude mít vestavěný GPS modul a dvě integrované videokamery. Společnost Toshiba plánuje rozšířit svou řadu tabletů v Evropě o tento model nové generace během první poloviny roku 2011.

Spotřebitelé mají na výběr
„Nový tablet založený na operačním systému Android pokračuje v naplňování strategie společnosti Toshiba na evropském trhu s tablety,“ řekl Marco Perino, generální ředitel marketingu pro EMEA divize Computer Systems společnosti Toshiba. „Zatímco model Folio 100 je zaměřen na uživatele, kteří hledají cenově výhodný tablet, jenž bude zvládat současné nároky na audiovizuální možnosti a na procházení Internetu, nový model s ještě vyspělejšími možnostmi v oblasti zvuku a obrazu a pokročilými hardwarovými specifikacemi se zařadí do segmentu high-end tabletů.“ Kryt zadní strany tabletu bude k dispozici v různých barvách a uživatelé si tak budou moci svůj tablet přizpůsobit svému osobnímu vkusu.

Vylepšené používání Internetu a zážitek z videa ve formátu 16:10
Společnost Toshiba se při vývoji svého nejnovějšího tabletu opět speciálně zaměřila na rozšíření možností pro zpracování obrazu a zvuku a při používání internetu. Pro nový tablet Toshiba, jehož srdcem je dvoujádrový procesor NVIDIA® Tegra™ 2, je charakteristický multidotekový displej s úhlopříčkou 10,1 palce (25,7 cm) se širokým úhlem pohledu a poměrem stran 16 : 10, jenž má rozlišení 1280 \xD7 800 bodů a poskytuje dostatečný prostor pro prohlížení webových stránek na šířku i na výšku – a navíc umožňuje plnohodnotné sledování filmů nebo hraní her.

Technologie pro rozšíření zážitku z obrazu a zvuku
Tablet je vybaven technologií nazvanou Adaptive Display, jež neustále přizpůsobuje parametry, jako například jas a kontrast, v závislosti na světelných podmínkách okolí, a proto vždy nabízí nejlepší možný obraz bez nutnosti měnit jakákoli nastavení ručně. Standardně je navíc integrována technologie Toshiba Resolution+™. Ta vylepšuje kvalitu videí ve standardním rozlišení s cílem plně využít potenciál displeje s vysokým rozlišením, kterým je tablet vybaven, bez ohledu na kvalitu zdrojového materiálu. Zvuku nesrovnatelné kvality je dosaženo pomocí technologií společnosti Toshiba, které optimalizují parametry zvukového výstupu pro okolní prostředí. Díky tomu má zvuk stereo reproduktorů tabletu při přehrávání hudebních skladeb, filmů a her nevídanou živost.

Skvělá výbava a konektivita
Nový tablet společnosti Toshiba bude podporovat mobilní širokopásmové připojení k internetu – Mobile Broadband (3G) . Do výbavy tabletu patří dále vestavěný gyroskop, čidlo akcelerometru, integrovaný modul GPS a dvě videokamery – dvoumegapixelová kamera směřuje dopředu a kamera s rozlišením pět megapixelů je umístěna na zadní straně. Tablet Toshiba nabízí různé možnosti připojení a množství portů, díky nimž se velmi snadno stane součástí každodenního „digitálního života“. Pro snadné sdílení fotografií a sledování videí na televizoru je tablet vybaven HDMI portem plné velikosti, jakož i portem USB 2.0 rovněž v plné velikosti, jenž slouží pro připojení externích pevných disků a fotoaparátů nebo videokamer, a navíc i portem mini USB, který umožní použít tablet v režimu „USB mass storage“ (velkokapacitní úložné zařízení). Slot pro paměťové karty SD umožňuje rozšířit úložný prostor a snadno přenášet soubory mezi jinými přístroji. Tablet bude rovněž vybaven modulem pro bezdrátové sítě WLAN standardu 802.11n.

Širší výběr portálů s aplikacemi a sdílenými službami
Tablet nabídne přístup na portál Google Android™ Market. Nabídku tržiště Android Market doplní i přednastavený přístup na portál Toshiba Places, kde jsou k dispozici vlastní aplikace, takže uživatelé snadněji najdou programy optimalizované pro displej tabletu s úhlopříčkou 10.1" (25,7 cm). Portál Toshiba Places současně nabízí snadno použitelné služby zaměřené na sdílení digitálního obsahu, kdy uživatelé mohou uložit své materiály na internetu. Na ten následně mohou poskytnout přístup svým přátelům a rodině pomocí prostého oznámení.

Tiskové zprávy

Diskuse