Toshiba STOR-E-ART4 - externí pevné disky s USB 3.0

17. 2. 2011 10:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Disky STOR.E ART4 mají elegantní a praktický design a jsou ideálně přizpůsobeny pro mobilní použití

Toshiba STOR-E-ART4 - externí pevné disky s USB 3.0

Toshiba Computer Systems, divize společnosti Toshiba Europe GmbH, dnes představila nové externí pevné disky STOR.E ART4 s technologií SuperSpeed USB (USB 3.0) umožňující velmi rychlé přenášení dat o rychlosti až 5 gigabitů za sekundu. Externí pevné disky se štíhlým designem budou v Evropě, na Středním východě a v Africe k dostání během prvního čtvrtletí 2011.

Toshiba podporuje rozvoj trhu s USB 3.0
„Rozhraní USB 3.0 se na počítačových trzích budoucnosti stane standardní výbavou. Společnost Toshiba tento trend předjímá a představuje nejen nové pevné disky, ale také notebooky vybavené technologií pro rychlý přenos dat SuperSpeed USB,“ řekl Marco Perino, generální ředitel marketingu pro EMEA divize Computer Systems společnosti Toshiba. Vzhledem ke skutečnosti, že uživatelé ve stále větší míře ukládají velké soubory, jako například videa, hudební skladby a fotografie, požadují i rychlé propojení mezi médiem pro zálohování a počítačem. Rozhraní USB 3.0 nabízí rychlost přenosu dat až 5 gigabitů ta sekundu. Je zpětně kompatibilní s běžně rozšířeným standardem USB 2.0, takže je zaručeno, že disky STOR.E ART4 bude možné používat i na počítačích, které podporují pouze rozhraní USB 2.0.

Nástroj pro zálohování a zabezpečení dat
Externí disky STOR.E ART 4 obsahují předinstalovaný zálohovací nástroj NTI® Backup Now EZTM, který umožňuje jednoduché nastavení pravidelného zálohování dat. Program poskytuje kompletní správu nastavení zálohování, včetně možnosti zálohovat pouze vybrané adresáře nebo jen některé typy souborů, a provádět zálohu systému. Kromě toho nabízí také ochranu heslem s 256bitovým šifrovacím algoritmem pro zamezení neoprávněného přístupu k důvěrným datům.

Design dává ukládání dat osobní dotek
Externí pevné disky STOR.E ART4 jsou k dispozici ve výběru tří modelů s rudě, modře a bíle zbarvenými grafickými motivy na černém provedení krytu s vysokým leskem a zákazníci tak mají možnost vyjádřit svůj osobní styl. Kapacita disků je až 1 TB. Díky malým rozměrům a nízké hmotnosti méně než 190 g, pogumovaným hranám, napájení přes USB rozhraní a vestavěnému čidlu otřesů, které chrání data uložená na disku v případě náhodného pádu nebo nárazu, jsou disky STOR.E ART4 ideálním řešením pro mobilní použití. Jsou však vhodné i pro stabilní použití jako velmi praktické příslušenství ke stolnímu počítači.