T-Mobile uvádí unikátní systém péče o seniory

18. 2. 2011 20:11    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Mobile uvádí unikátní systém péče o seniory

- Řešení přináší řadu novinek do oblasti sociálních služeb
- Výrazné rozšíření prostoru pro služby klientům

Nové řešení pro péči o seniory přináší T-Mobile ve spolupráci se svými partnery.
Systém TOPS (Terénní ošetřovatelská a pečovatelská služba) využívá výhod moderních technologií pro zajištění vyššího komfortu a nižších nákladů jak pro pečovatelské instituce, tak jejich klienty. Řešení vzniklo na popud Centra sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 10 (CSOP) jako partnerské řešení společností T-Mobile a Teltech Servis. Centrum zaměstnávající 40 pečovatelů ho zároveň jako první otestovalo.

TOPS je určeno pro organizace poskytující pečovatelské a ošetřovatelské služby. U nich si klient objednává buď osobní péči, nebo například nákupy, praní prádla, či úklid v bytě. S řešením TOPS lze pružně plánovat návštěvy i nasmlouvané výkony – případné změny lze prostřednictvím datové sítě
T-Mobile okamžitě zaslat pečovatelkám do PDA. Zároveň mají manažeři stálý přehled o plnění úkolů. Řešení je dodáváno včetně veškerého potřebného hardwaru i programového vybavení.

Například jen v CSOP v Praze 10 vykonají ošetřovatelé denně zhruba 260 návštěv, při nichž provedou 520 úkonů a rozvezou cca 600 obědů. Zvládnutí logistiky a kontrola je tedy klíčovou záležitostí. „Pro pečovatelku je výhodou i přítomnost navigace v PDA. Má tak jistotu, že se ani při cestě k novému klientovi neztratí,“ vysvětluje Jana Vojtová, ředitelka CSOP. GPS také poskytuje všem vedoucím přehled o trase, kterou pečovatelka skutečně absolvuje, a o její aktuální poloze, což je výhodné pro řešení aktuálních potřeb klientů.

„Populace stárne a pečovatelské služby budou běžnou součástí našich životů, proto digitální věk musí dorazit i sem. Každý senior má například svůj QR kód, jehož prostřednictvím je potvrzena každá návštěva pečovatele. Jsme rádi, že jsme mohli přispět svým know-how k vytvoření tak užitečné aplikace,“ říká Martina Kemrová, senior manažerka firemní komunikace T-Mobile.

TOPS jako moderní informační systém poskytuje i rozsáhlé doprovodné funkce. Management pečovatelských center má tak díky nasazení partnerského produktu lepší přehled o celkové efektivitě pečovatelů, jejich úkonů i dalších služeb. V neposlední řadě se díky systému TOPS snižuje administrativa, zjednodušují operativní změny a zvyšuje kontrola účelnosti vynakládání prostředků.