Microsoft a T-Systems spojují síly v inovačním cloudovém megaprojektu pro Shell

21. 2. 2011 20:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft a T-Systems spojují síly v inovačním cloudovém megaprojektu pro Shell

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Ropný gigant Shell bude pro své zaměstnance na celém světě nakupovat služby dynamicky přes web.
Společnosti Microsoft a T-Systems podepsaly rozsáhlou pětiletou smlouvu, která zaměstnancům koncernu Shell umožní celosvětovou spolupráci on-line. Shell bude přes web dynamicky nakupovat služby SharePoint, zvýší tak flexibilnost práce a sníží náklady.

Shell již používá MS SharePoint jako kolaborační platformu. Společnost
T-Systems se nyní připravuje virtuálně poskytovat zaměstnancům společnosti Shell ze svého datového centra speciálně přizpůsobenou verzi Microsoft SharePoint k cílovému termínu v dubnu 2011. Zaměstnanci společnosti Shell se tak možností virtuální práce v cloudu odkudkoli a kdykoli posunou na vyšší úroveň spolupráce

“Pro nás, jako globálně působící firmu, je SharePoint klíčovým nástrojem hladké spolupráce při projektech s decentralizovanými týmy. Toto spojené řešení nám umožní výrazné snížení nákladů a vyšší flexibilnost,” prohlásil ředitel IT služeb společnosti Shell Jay Crotts.

Na projektu spolupracují firmy společnosti Microsoft a T-Systems, přičemž Microsoft SharePoint poskytuje centrální platformu pro různé aplikace, kam patří například aplikace pro správu dokumentů a obsahu (DMS – Document Management System), ale i organizaci a součinnost při práci na projektech.

Člen představenstva koncernu Deutsche Telecom AG a generální ředitel společnosti T-Systems Reinhard Clemens prohlásil. “Je to významný dodatek k našemu stávajícímu kontraktu. Nové řešení vhodně kombinuje bezpečnost dat v privátních cloudech s přínosy plně škálovatelných veřejných cloudů. Toto řešení staví společnost Shell do první inovační linie.“

“Microsoft a T-Systems nyní v řešení MS SharePoint pro Shell spojují své silné stránky. Pro nás je navýsost významné, že se Shellu jako jednomu z největších zákazníků MS SharePointu, nyní dostává aplikace v hybridním cloudu, což jej staví na samý vrchol inovačního stromu v této oblasti,” uvedl Jan Piet van Roon, ředitel úseku globálních klientů příslušného pro koncern Shell ve společnosti Microsoft.

Tiskové zprávy

Diskuse