Masarykův okruh poprvé v Need for Speed!

21. 2. 2011 20:39    Rubrika: Tiskové zprávy

MASARYKŮV OKRUH POPRVÉ V NEED FOR SPEED!

Masarykův okruh poprvé v Need for Speed!

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Electronic Arts oficiálně potvrdila, že součástí chystaného závodního titulu SHIFT 2 UNLEASHED bude také brněnský Masarykův okruh. Nejvýznamnější tuzemská trať se do hry dostala díky tomu, že série Need for Speed získala licenci na závody FIA GT, které také jezdí její závodní tým.
Ten se v Brně poprvé představil loni v rámci evropského šampionátu FIA GT3, když k nám do České republiky přicestovala posádka BMW Z4 Coupé v sestavě Patrick S\xF6derlund a Edward Sandstr\xF6m. Švédské dvojici se na 5,4 km dlouhé trati, jejíž základy byly položeny už v roce 1930 při tehdy prvním závodu, příliš nedařilo. Nakonec obsadila až 18. místo.

Hráči se ale mohou poměřovat s posádkou Fassler - Deletraz, která v roce 2008 vytvořila traťový rekord seriálu FIA GT. „Se svojí Corvette ZR6 objeli okruh za 1:53,106 minuty. To by mohla být pro hráče výzva,“ říká sportovní ředitel Masarykova okruhu Miroslav Bartoš. Úplně nejrychleji dokázal trať projet Marc Gené v monopostu F1 za 1:35,974 minuty.

V SHIFT 2 UNLEASHED se pojede na novější verzi Masarykova okruhu, která byla vybudována v letech 1985 až 1987 a navázala na tradici přírodního okruhu, na němž se závodilo už od roku 1930. Česko-slovenští fanoušci světově nejpopulárnější závodní frančízy se tak podívají na pro ně o něco bližší místo a budou své řidičské schopnosti moci poměřit třeba právě s piloty stáje NFS.
Titul SHIFT 2 UNLEASHED vyvíjí studio Slightly Mad ve verzích pro videoherní a zábavní systém Xbox 360®, počítačový zábavní systém PLAYSTATION®3 a PC. Vydání na českém a slovenském trhu je stanoveno na 1. dubna 2011. Další informace o SHIFT 2 UNLEASHED hledejte na http://www.ea.com/cz/shift2 nebo komunitní stránce série Need for Speed na síti Facebook http://www.facebook.com/needforspeed.czsk.

Tiskové zprávy

Diskuse