Lenovo ThinkPad T420 - high-tech výrobek s certifikátem udržitelnosti

25. 2. 2011 09:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo ThinkPad T420 je první high-tech výrobek s certifikátem udržitelnosti

Lenovo ThinkPad T420 - high-tech výrobek s certifikátem udržitelnosti

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Lenovo oznámila, že se stala první společností, která získala hodnocení Gold v kategorii notebooků v novém programu laboratoří UL Environment nazvaném Certifikace udržitelného výrobku (Sustainable Product Certification – SPC) pro high-tech vybavení. Laboratoře UL Environment testovaly notebook ThinkPad T420, který bude v České republice představen v dubnu.
„To, že jsme se stali prvním výrobcem počítače s certifikací UL Environment Gold, potvrzuje úsilí, které jsme věnovali zlepšování udržitelnosti a ekologičnosti našich produktů,“ řekl Rob Taylor, ředitel pro ekologické záležitosti společnosti Lenovo. „Naše nejnovější produkty, jako ThinkPad T420, potvrzují, že jsme schopni vyrábět vysoce výkonné technologie, které jsou zároveň šetrné k životnímu prostředí.
Další informace o společnosti Lenovo a UL Environment programu jsou zde.
Certifikace UL Environment
Laboratoř UL Environment vyhodnocuje soulad výrobku se standardy udržitelnosti IEEE 1680 tak, že posuzuje produktovou dokumentaci a záznamy, fyzicky zkoumá vzorky výrobků a nezávisle je testuje v souladu s požadavky ENERGY STAR 5.0. Provádí také audity přímo v místě výroby. Environmentální kritéria certifikace UL Environment zahrnují odstranění nebo redukci použití vybraných nebezpečných látek, které představují hrozbu pro lidské zdraví a životní prostředí.
„Nezávislý testovací a certifikační program UL pomáhá firmám odlišit své výrobky otestovaným a ověřeným omezením dopadu na životní prostředí,“ řekl Steve Wenc, ředitel UL Environment. „Společnosti jako Lenovo, které se rozhodnou pro certifikaci na environmentální normy třetí stranou, nejen potvrdí svým zákazníkům, že si kupují ekologické výrobky, ale zároveň posunou své konkurenci v rámci odvětví laťku udržitelnosti opět o něco výše.“
Počítač navržený s ohledem na životní prostředí
Nejnovější notebook ThinkPad T420 potvrzuje úsilí společnosti Lenovo navrhovat stále ekologičtější výrobky v rámci programu produktů šetrných k životnímu prostředí. Už ve fázi návrhu bralo Lenovo v potaz celý životní cyklus notebooku a přiklonilo se k použití materiálů s nízkým obsahem halogenů a materiálů získaných z recyklovaného odpadu. Společnost Lenovo využila od září 2005 více než 9 500 tun těchto materiálů a snížila tak svoji spotřebu čistých surovin. Recyklované materiály jsou obsaženy ve všech noteboocích řady ThinkPad a několik nejnovějších modelů jich dokonce obsahuje více než 10 procent. Stolní počítače ThinkCentre a monitory ThinkVision jsou tvořeny v průměru z více než 65 procent materiály z recyklovaného odpadu.
Pro maximalizaci své energetické účinnosti výrobky řady Think splňují a překračují požadavky ENERGY STAR 5.0. Například ThinkPad T420 je překračuje o 10 procent a širokoúhlý monitor ThinkVision L2251x dokonce o 20 procent. Navíc začala společnost Lenovo měřit uhlíkovou stopu některých výrobků, jako je např. ThinkVision L1951p. Více než 50 modelů řady Think – mezi nimi i T420 – splňuje další ekologické certifikace včetně Nordic Swan a Electronics Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) Gold. Zákazníci mohou získat produkty v hromadném balení a eliminovat tak zbytečný odpad. Obaly produktů jsou pak stoprocentně recyklovatelné a recyklované.
Pro nejnovější informace o Lenovo news se zaregistrujte na RSS kanály společnosti Lenovo nebo sledujte Lenovo na Twitteru: www.twitter.com/LenovoCZ.

Tiskové zprávy

Diskuse