Nové notebooky HP pro kancelářské využití

28. 2. 2011 20:54    Rubrika: Tiskové zprávy

HP představuje notebooky pro kancelářské využití se stylovým, dokonale propracovaným designem

Nové notebooky HP pro kancelářské využití

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP představila své inovované portfolio notebooků pro firemní zákazníky. Nová edice notebooků je nabita nejmodernějšími technologiemi pro ještě vyšší bezpečnost, výkon a produktivitu. Jejich design je obohacen industriálními prvky propůjčujícími uživatelům těchto kancelářských notebooků jedinečný styl.

Všechny nové notebooky jsou vybaveny bezpečnostními nástroji HP ProtectTools, které mimo ochranu přístupu a dat umožňují firmám všech velikostí také centrálně řídit informační bezpečnost všech klientských notebooků společnosti HP. Nový průmyslový design FORGE dává notebookům HP pro kancelářské využití nadčasový vzhled a precizní konstrukci, jejíž jednotlivé části jsou vyrobeny tak, aby maximalizovaly spolehlivost, avšak ne na úkor ekologie.
Kromě posílených bezpečnostních funkcí a inovovaného designu nabízejí nové produkty řadu dalších funkčních možností a služeb:
— Notebooky HP EliteBook 8460p a 8560p mají leteckým designem inspirovanou konstrukci HP DuraCase, která splňuje testovací specifikace Mil Spec 8710G pro odolnost proti opotřebení. Díky povrchové úpravě v platinovém tónu působí velmi profesionálně a atraktivně. Model EliteBook 8460p lze také doplnit výkonnou baterií, která nabízí až 32 hodin provozu.(1)
— Notebooky HP ProBook 6360b, 6460b a 6560b mají modulárně koncipovanou konfiguraci procesorů, grafiky a baterií. Notebooky mají novou úhlopříčku 33,8 cm a se speciální kovovou povrchovou úpravou jsou ještě odolnější proti otiskům a oděru.
— HP ProBook s-series (4330s a 4530s) Notebooky se nabízejí v široké škále velikostí – od ultralehkých až po alternativu ke stolnímu počítači; to z nich činí ideální a cenově dostupné notebooky pro kancelářské využití v malých a středních podnicích.
„Společnost HP je předním výrobcem notebooků a naše kompletně inovované portfolio pro kancelářské využití s posílenými bezpečnostními funkcemi posouvá laťku ještě o podstatný kus výše,“ uvedl Charl Snyman, viceprezident a generální ředitel HP Personal Systems Group pro Evropu, Střední východ a Afriku (EMEA). „Naše kovové notebooky řady EliteBooks splňují všechny parametry pro armádní využití a jejich odolnost bezpochyby ocení i zákazníci.“
Robustní design optimalizovaný pro maximální výkon ve firemním prostředí
Notebooky HP EliteBook 8460p a HP EliteBook 8560p představují vrchol kreativního designu v kombinaci s dokonalou konstrukcí a jejich atraktivitu ještě zvyšuje vylepšená bezpečnostní infrastruktura s nástroji HP ProtectTools. Hmotnost HP EliteBook 8460p začíná na pouhých 2,1 kg a 2,8 kg v případě modelu 8560p; notebooky jsou vybavené HD displejem s LED podsvícením(2) o úhlopříčce 35,6 cm a 39,6 cm. Notebooky jsou maximálně přenosné, nikoliv však na úkor jasného a čitelného obrazu.
Modelová řada EliteBook p-series nabízí výkon optimalizovaný pro kancelářské využití i díky čtyřjádrovému procesoru Intel® Core™ i7 a dvoujádrovým procesorům Core i7, i5 a i3 druhé generace (3), s výběrem z grafiky UMA nebo samostatného grafického čipu AMD Radeon™ HD 6470M; obě možnosti nabízejí rychlost a široké multimediální možnosti. Notebooky jsou též vybaveny novými porty USB 3.0 a nabíjecím portem USB 2.0, a několika možnostmi bezdrátového připojení. Uživatel má také na výběr mezi několika operačními systémy, klasickým pevným diskem a SSD diskem.
Modelová řada HP EliteBook p-series také nabízí tří, šesti a devítičlánkové baterie, z nichž si zákazník může vybrat odlehčenou variantu či naopak baterii s delší životností. V nabídce je také HP Long Life Battery(4) s nejdelší životností na notebookovém trhu. Uživatelé, kteří potřebují baterii s ještě delší životností, ocení integrovaný konektor pro vysokokapacitní baterie HP Extended Life Notebook Battery nebo HP Ultra-Capacity Notebook Battery, které lze dokoupit z nabídky příslušenství. S novou HP Ultra-Capacity Notebook Battery vydrží HP EliteBook 8460p až 32 hodin.(1)
Uživatelé, kteří chtějí používat periferní zařízení jako klasický monitor a klávesnici bez toho, že by je museli samostatně připojovat, a přitom chtějí na notebooku pracovat v podobné kvalitě jako na stolním počítači, určitě ocení, že notebooky nové modelové řady HP EliteBook p-series se snadno dokují v HP 90W Docking Station či HP 120W Advanced Docking Station(4). Řada p-series navíc nabízí technologii SRS Premium Sound s konfigurací zvuku optimalizovanou pro hlas a aplikace.
Vysoká bezpečnost, inteligentní design, funkce na podporu produktivity
Nové modely notebooků HP ProBook 6360b, HP ProBook 6460b a HP ProBook 6560b představují ideální volbu pro ty, jejichž prioritou je bezpečnost, inteligentní design, bezprecedentní modularita a funkce zajišťující za všech okolností kontinuitu firemních aplikací.
Kromě úrovně bezpečnosti, kterou zajišťuje sada HP ProtectTools, nabízí modelová řada HP ProBook b-series rám displeje z broušeného hliníku, ABS šasi z hořčíkové slitiny a speciální drenážní vývody ve spodním panelu pro případ nechtěného polití klávesnice. Mezi dalšími novými vlastnostmi je i rám HP DisplaySafe, který ještě lépe chrání hlavní panel, pečlivě vysoustružená a přesně zapadající mechanika úchytů displeje a proti tekutinám odolná klávesnice osazená do celohliníkové desky, která lépe vypadá a je i příjemnější na dotek.
HP ProBook b-series se nabízí s HD LED displeji o úhlopříčce 33,8 cm (6360b), 35,6 cm (6460b) a 39,6 cm (6560b),(2) několika procesory na výběr, včetně dvoujádrových procesorů Intel® Core™ i7, i5 a i3 druhé generace a procesoru Intel® Celeron.(3) Firmy, jimž jde především o jednoduchost multimediálních funkcí, určitě ocení HD webkameru (z nabídky příslušenství)(2, 4) a standardní čtečku paměťových karet Media Card Reader, SRS Premium Sound, samostatná spouštěcí tlačítka a možnost dle preferencí vypnout či zapnout funkce touchpadu.
Styl v kombinaci s cenově dostupnými pokročilými bezpečnostními funkcemi pro malou kancelář
Modelová řada HP ProBook s-series ideálně kombinuje funkce pro moderní podnikové využití s robustní bezpečností, stylem a cenovou dostupností. Notebooky této řady jsou určeny zejména malým firmám. HP ProBook 4330s (úhlopříčka 33,8 cm) a ProBook 4530s (úhlopříčka 39,6 cm) mají stylový a zároveň odolný matný hliníkový povrch v kovově šedé barvě. Modelová řada HP ProBook s-series se nabízí s procesory Intel druhé generace Core™ i7, i5 a i3, které mají vyšší výkon, či s procesorem Intel Celeron.(3)
Notebooky HP ProBook s-series jsou navíc optimalizovány pro kancelářské i domácí využití, zejména na multimediální aplikace. Modely HP ProBook s-series jsou vybaveny klávesnicí odolnou proti vylité tekutině, osazenou v celohliníkové desce, touchpadem umožňujícím práci více prsty, integrovanou HD webkamerou(2) s Dual Array mikrofony, které lze dokoupit z nabídky příslušenství(4), a technologií SRS Premium Sound. Tato modelová řada také dává uživateli možnost vybrat si mezi grafikou Power Exress Switchable Graphics(5) a Integrated Graphics; sada nástrojů pro vyšší produktivitu obsahuje mimo jiné USB 3.0, standardní čtečku paměťových karet Media Card Reader a čtečku otisků prstů.
Profesionální inovace od HP
HP pokračuje ve své orientaci na inovaci pro vyšší produktivitu a jednodušší manipulaci s technologiemi obecně.
Poslední verze technologie HP QuickWeb(6) vychází z předpokladu, že uživatel se chce připojit na síť okamžitě, bez nutnosti projít celým startovacím procesem počítače, ať již mu jde o surfování či jiné aplikace, například e-mail či videokonference. Nejnovější verze HP QuickWeb nyní obsahuje prohlížeč, offline e-mail, videokonference přes Skype a různé další malé aplikace – počasí, kurzy akcií a sociální sítě.
Inovovaný nástroj pro správu připojení Connection Manager od HP umožňuje uživateli spravovat svá mobilní širokopásmová připojení v jednom programu a mít přehled o stavu všech ethernetových a WiFi připojení. Program nyní podporuje připojení typu 3G/4G,(7 )Wi-Fi(8) a Ethernet ve většině sítí a operační systémy Windows® 7, Vista® a XP; Connection Manager je kompatibilní s funkcí HP Client Automation. Manažeři IT mohou nyní dálkově řídit a sledovat mobilní širokopásmová připojení všech počítačů v síti, které jsou vybaveny moduly širokopásmového připojení od HP. Synchronizace bezdrátové technologie Bluetooth na mobilním telefonu s funkcí rozpoznávání obličeje pro ověřování identity zajišťuje robustní uživatelský přístup k Windows a webovým stránkám.(9)
Program HP Power Assistant(10) umí prodloužit životnost baterie a snížit spotřebu energie počítačem v jednoduchém uživatelském rozhraní. Jedná se o integrované řešení, které měří a zaznamenává spotřebu energie počítačem a až čtyřmi připojenými HP monitory (tzn. až pěti monitory celkem).(11) Uživatelé si mohou nastavit svůj vlastní režim hospodaření s energií, který odpovídá jejich potřebám práce s počítačem.
Ceny a dostupnost(12, 13)
— Notebooky HP EliteBook 8460p a 8560p budou v prodeji od března, ceny budou stanoveny.
— Notebooky HP ProBook b-series budou v prodeji od března, ceny budou stanoveny.
— Notebooky HP ProBook s-series budou v prodeji od března, ceny budou stanoveny.
Pro více informací o produktech, včetně jejich parametrů a fotografií, navštivte www.hp.com/personal.
Více informací o aktivitách společnosti HP zaměřených na malé a střední podniky získáte na twitteru @HP_SmallBiz, skupině LinkedIn Small Biz Nation , facebooku HP for Small Business a na 367 Addison Avenue.

Tiskové zprávy

Diskuse