Nové notebooky HP pro kancelářské využití

28. 2. 2011 20:54    Rubrika: Tiskové zprávy

HP představuje notebooky pro kancelářské využití se stylovým, dokonale propracovaným designem

Nové notebooky HP pro kancelářské využití

Společnost HP představila své inovované portfolio notebooků pro firemní zákazníky. Nová edice notebooků je nabita nejmodernějšími technologiemi pro ještě vyšší bezpečnost, výkon a produktivitu. Jejich design je obohacen industriálními prvky propůjčujícími uživatelům těchto kancelářských notebooků jedinečný styl.

Všechny nové notebooky jsou vybaveny bezpečnostními nástroji HP ProtectTools, které mimo ochranu přístupu a dat umožňují firmám všech velikostí také centrálně řídit informační bezpečnost všech klientských notebooků společnosti HP. Nový průmyslový design FORGE dává notebookům HP pro kancelářské využití nadčasový vzhled a precizní konstrukci, jejíž jednotlivé části jsou vyrobeny tak, aby maximalizovaly spolehlivost, avšak ne na úkor ekologie.
Kromě posílených bezpečnostních funkcí a inovovaného designu nabízejí nové produkty řadu dalších funkčních možností a služeb:
— Notebooky HP EliteBook 8460p a 8560p mají leteckým designem inspirovanou konstrukci HP DuraCase, která splňuje testovací specifikace Mil Spec 8710G pro odolnost proti opotřebení. Díky povrchové úpravě v platinovém tónu působí velmi profesionálně a atraktivně. Model EliteBook 8460p lze také doplnit výkonnou baterií, která nabízí až 32 hodin provozu.(1)
— Notebooky HP ProBook 6360b, 6460b a 6560b mají modulárně koncipovanou konfiguraci procesorů, grafiky a baterií. Notebooky mají novou úhlopříčku 33,8 cm a se speciální kovovou povrchovou úpravou jsou ještě odolnější proti otiskům a oděru.
— HP ProBook s-series (4330s a 4530s) Notebooky se nabízejí v široké škále velikostí – od ultralehkých až po alternativu ke stolnímu počítači; to z nich činí ideální a cenově dostupné notebooky pro kancelářské využití v malých a středních podnicích.
„Společnost HP je předním výrobcem notebooků a naše kompletně inovované portfolio pro kancelářské využití s posílenými bezpečnostními funkcemi posouvá laťku ještě o podstatný kus výše,“ uvedl Charl Snyman, viceprezident a generální ředitel HP Personal Systems Group pro Evropu, Střední východ a Afriku (EMEA). „Naše kovové notebooky řady EliteBooks splňují všechny parametry pro armádní využití a jejich odolnost bezpochyby ocení i zákazníci.“
Robustní design optimalizovaný pro maximální výkon ve firemním prostředí
Notebooky HP EliteBook 8460p a HP EliteBook 8560p představují vrchol kreativního designu v kombinaci s dokonalou konstrukcí a jejich atraktivitu ještě zvyšuje vylepšená bezpečnostní infrastruktura s nástroji HP ProtectTools. Hmotnost HP EliteBook 8460p začíná na pouhých 2,1 kg a 2,8 kg v případě modelu 8560p; notebooky jsou vybavené HD displejem s LED podsvícením(2) o úhlopříčce 35,6 cm a 39,6 cm. Notebooky jsou maximálně přenosné, nikoliv však na úkor jasného a čitelného obrazu.
Modelová řada EliteBook p-series nabízí výkon optimalizovaný pro kancelářské využití i díky čtyřjádrovému procesoru Intel® Core™ i7 a dvoujádrovým procesorům Core i7, i5 a i3 druhé generace (3), s výběrem z grafiky UMA nebo samostatného grafického čipu AMD Radeon™ HD 6470M; obě možnosti nabízejí rychlost a široké multimediální možnosti. Notebooky jsou též vybaveny novými porty USB 3.0 a nabíjecím portem USB 2.0, a několika možnostmi bezdrátového připojení. Uživatel má také na výběr mezi několika operačními systémy, klasickým pevným diskem a SSD diskem.
Modelová řada HP EliteBook p-series také nabízí tří, šesti a devítičlánkové baterie, z nichž si zákazník může vybrat odlehčenou variantu či naopak baterii s delší životností. V nabídce je také HP Long Life Battery(4) s nejdelší životností na notebookovém trhu. Uživatelé, kteří potřebují baterii s ještě delší životností, ocení integrovaný konektor pro vysokokapacitní baterie HP Extended Life Notebook Battery nebo HP Ultra-Capacity Notebook Battery, které lze dokoupit z nabídky příslušenství. S novou HP Ultra-Capacity Notebook Battery vydrží HP EliteBook 8460p až 32 hodin.(1)
Uživatelé, kteří chtějí používat periferní zařízení jako klasický monitor a klávesnici bez toho, že by je museli samostatně připojovat, a přitom chtějí na notebooku pracovat v podobné kvalitě jako na stolním počítači, určitě ocení, že notebooky nové modelové řady HP EliteBook p-series se snadno dokují v HP 90W Docking Station či HP 120W Advanced Docking Station(4). Řada p-series navíc nabízí technologii SRS Premium Sound s konfigurací zvuku optimalizovanou pro hlas a aplikace.
Vysoká bezpečnost, inteligentní design, funkce na podporu produktivity
Nové modely notebooků HP ProBook 6360b, HP ProBook 6460b a HP ProBook 6560b představují ideální volbu pro ty, jejichž prioritou je bezpečnost, inteligentní design, bezprecedentní modularita a funkce zajišťující za všech okolností kontinuitu firemních aplikací.
Kromě úrovně bezpečnosti, kterou zajišťuje sada HP ProtectTools, nabízí modelová řada HP ProBook b-series rám displeje z broušeného hliníku, ABS šasi z hořčíkové slitiny a speciální drenážní vývody ve spodním panelu pro případ nechtěného polití klávesnice. Mezi dalšími novými vlastnostmi je i rám HP DisplaySafe, který ještě lépe chrání hlavní panel, pečlivě vysoustružená a přesně zapadající mechanika úchytů displeje a proti tekutinám odolná klávesnice osazená do celohliníkové desky, která lépe vypadá a je i příjemnější na dotek.
HP ProBook b-series se nabízí s HD LED displeji o úhlopříčce 33,8 cm (6360b), 35,6 cm (6460b) a 39,6 cm (6560b),(2) několika procesory na výběr, včetně dvoujádrových procesorů Intel® Core™ i7, i5 a i3 druhé generace a procesoru Intel® Celeron.(3) Firmy, jimž jde především o jednoduchost multimediálních funkcí, určitě ocení HD webkameru (z nabídky příslušenství)(2, 4) a standardní čtečku paměťových karet Media Card Reader, SRS Premium Sound, samostatná spouštěcí tlačítka a možnost dle preferencí vypnout či zapnout funkce touchpadu.
Styl v kombinaci s cenově dostupnými pokročilými bezpečnostními funkcemi pro malou kancelář
Modelová řada HP ProBook s-series ideálně kombinuje funkce pro moderní podnikové využití s robustní bezpečností, stylem a cenovou dostupností. Notebooky této řady jsou určeny zejména malým firmám. HP ProBook 4330s (úhlopříčka 33,8 cm) a ProBook 4530s (úhlopříčka 39,6 cm) mají stylový a zároveň odolný matný hliníkový povrch v kovově šedé barvě. Modelová řada HP ProBook s-series se nabízí s procesory Intel druhé generace Core™ i7, i5 a i3, které mají vyšší výkon, či s procesorem Intel Celeron.(3)
Notebooky HP ProBook s-series jsou navíc optimalizovány pro kancelářské i domácí využití, zejména na multimediální aplikace. Modely HP ProBook s-series jsou vybaveny klávesnicí odolnou proti vylité tekutině, osazenou v celohliníkové desce, touchpadem umožňujícím práci více prsty, integrovanou HD webkamerou(2) s Dual Array mikrofony, které lze dokoupit z nabídky příslušenství(4), a technologií SRS Premium Sound. Tato modelová řada také dává uživateli možnost vybrat si mezi grafikou Power Exress Switchable Graphics(5) a Integrated Graphics; sada nástrojů pro vyšší produktivitu obsahuje mimo jiné USB 3.0, standardní čtečku paměťových karet Media Card Reader a čtečku otisků prstů.
Profesionální inovace od HP
HP pokračuje ve své orientaci na inovaci pro vyšší produktivitu a jednodušší manipulaci s technologiemi obecně.
Poslední verze technologie HP QuickWeb(6) vychází z předpokladu, že uživatel se chce připojit na síť okamžitě, bez nutnosti projít celým startovacím procesem počítače, ať již mu jde o surfování či jiné aplikace, například e-mail či videokonference. Nejnovější verze HP QuickWeb nyní obsahuje prohlížeč, offline e-mail, videokonference přes Skype a různé další malé aplikace – počasí, kurzy akcií a sociální sítě.
Inovovaný nástroj pro správu připojení Connection Manager od HP umožňuje uživateli spravovat svá mobilní širokopásmová připojení v jednom programu a mít přehled o stavu všech ethernetových a WiFi připojení. Program nyní podporuje připojení typu 3G/4G,(7 )Wi-Fi(8) a Ethernet ve většině sítí a operační systémy Windows® 7, Vista® a XP; Connection Manager je kompatibilní s funkcí HP Client Automation. Manažeři IT mohou nyní dálkově řídit a sledovat mobilní širokopásmová připojení všech počítačů v síti, které jsou vybaveny moduly širokopásmového připojení od HP. Synchronizace bezdrátové technologie Bluetooth na mobilním telefonu s funkcí rozpoznávání obličeje pro ověřování identity zajišťuje robustní uživatelský přístup k Windows a webovým stránkám.(9)
Program HP Power Assistant(10) umí prodloužit životnost baterie a snížit spotřebu energie počítačem v jednoduchém uživatelském rozhraní. Jedná se o integrované řešení, které měří a zaznamenává spotřebu energie počítačem a až čtyřmi připojenými HP monitory (tzn. až pěti monitory celkem).(11) Uživatelé si mohou nastavit svůj vlastní režim hospodaření s energií, který odpovídá jejich potřebám práce s počítačem.
Ceny a dostupnost(12, 13)
— Notebooky HP EliteBook 8460p a 8560p budou v prodeji od března, ceny budou stanoveny.
— Notebooky HP ProBook b-series budou v prodeji od března, ceny budou stanoveny.
— Notebooky HP ProBook s-series budou v prodeji od března, ceny budou stanoveny.
Pro více informací o produktech, včetně jejich parametrů a fotografií, navštivte www.hp.com/personal.
Více informací o aktivitách společnosti HP zaměřených na malé a střední podniky získáte na twitteru @HP_SmallBiz, skupině LinkedIn Small Biz Nation , facebooku HP for Small Business a na 367 Addison Avenue.