HP TippingPoint - dokonalejší zabezpečení sítí

1. 3. 2011 10:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Řešení HP TippingPoint s vylepšenými mechanismy analýz síťového provozu a lepším přehledem zmírňují rizika dopadu bezpečnostních hrozeb

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost HP oznámila uvedení vylepšené služby HP TippingPoint Reputation Digital Vaccine (RepDV), která chrání firmy před nejnovějšími bezpečnostními riziky díky poskytování lepšího přehledu o škodlivých aktivitách v podnikových sítích.

HP rovněž představilo nový produkt TippingPoint Digital Vaccine Toolkit (DVToolkit), který umožňuje klientům vytvářet jedinečné filtry systému prevence narušení (IPS) pro ještě lepší ochranu vlastních aplikací.
Tato nová řešení z portfolia HP Converged Infrastructure integrují špičkové technologie datového centra a přináší jednodušší IT prostředí s vyšší flexibilitou, škálovatelností a nižšími náklady na vlastnictví.
„Zákazníci potřebují ucelená a jednoduchá řešení, která zabezpečí jejich sítě před nejnovějšími a nejsofistikovanějšími hrozbami,“ řekl Pavel Klimuškin, ředitel divize HP ESSN (podnikové servery, storage a síťové prvky). „Nové produkty HP TippingPoint přinášejí nejlepší ochranu ve své třídě. Pomohou klientům spolehlivě identifikovat a blokovat vysoce riskantní aktivity v podnikových sítích a aplikacích.“
Služba Rep DV, kterou HP TippingPoint spustilo vloni v červnu, doručuje do řešení TippingPoint IPS aktuální seznamy nebezpečných nebo podezřelých webů a automaticky blokuje jejich provoz. Seznamy jsou aktualizovány každé dvě hodiny a vydává je uznávaná výzkumná a vývojová organizace HP Digital Vaccine Labs (DVLabs).
Kromě aktuálně dostupných nezávislých a vlastních kanálů obsahujících podezřelé aktivity na webu integrovalo HP TippingPoint také novou zpravodajskou službu ipTrust. Tím se celkový seznam zdrojů služby RepDV desetinásobně rozšířil na více než 250 milionů webových adres. Služba ipTrust analyzuje a klasifikuje zdroje nebezpečných online aktivit a nabízí analýzy jejich pověsti. Pomáhá tak zákazníkům snáze identifikovat nebezpečné webové adresy a domény.
Analýzy ipTrust přidávají další vrstvu ochrany před nejsofistikovanějšími útoky současnosti. Zpravodajské kanály ipTrust doplňují rozsáhlou databázi hrozeb RepDV o rozšířený vhled do tzv. botnetů a nebezpečných aktivit v podnikových sítích.
Vysoce přizpůsobitelná sada nástrojů zabezpečení
HP TippingPoint IPS obsahuje tisíce filtrů, které blokují širokou řadu hrozeb namířených proti nejrůznějším oblíbeným aplikacím společností Microsoft, Adobe, RealNetworks a dalších. Všechny zveřejněné bezpečnostní chyby objevené výzkumníky TippingPoint DVLabs jsou uvedeny na webu DVLabs.
Firmám s aplikacemi na zakázku, například z odvětví finančních služeb, které si vyvíjejí vlastní analytický software, nyní HP TippingPoint DVToolkit umožňuje spolehlivě chránit celé jejich prostředí.
Snadno použitelní průvodci sady nástrojů DVToolkit umožňují klientům rychle vytvořit vlastní filtry pro řešení HP TippingPoint IPS. Filtry specifické pro interní aplikace klienta blokují škodlivý provoz a přitom zaručují nepřerušovanou komunikaci.
Tradiční bezpečnostní nástroje jako antivirus a filtrování e-mailů jsou neúčinné proti rychle se vyvíjejícím bezpečnostním hrozbám, které cílí na vysoce dostupné aplikace, například webové obchody.
HP nabízí zákazníkům nejúčinnější metody boje proti útokům cíleným na odepření služby (DoS) – automatické zjištění neobvyklé aktivity, identifikaci nebezpečného chování, následnou notifikaci a případné zablokování aktivity. Výsledkem všech těchto kroků je nepřerušený přístup k webu zákazníka. Automatizací správy rizik odstraňuje HP stávající časově náročný proces a umožňuje klientům posílit efektivitu i jejich celkový bezpečnostní profil.
Zabezpečení je zásadní komponentou strategie Instant-On Enterprise. Řešení Instant-On Enterprise umožňuje firmám a podnikům všech velikostí využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.
Další informace o řešeních HP TippingPoint jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/networking.

Tiskové zprávy

Diskuse