Intel oznamuje novou řadu SSD disků

1. 3. 2011 10:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Ideální pro hráče, tvůrce multimediálního obsahu a uživatele pracovních stanic. Nejnovější SSD od společnosti Intel plně využívá výhod druhé generace procesorů Intel® Core™

Intel oznamuje novou řadu SSD disků

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


• Intel SSD 510 je další v řadě SSD disků představených společností Intel pro rok 2011.
• Nabízí nejrychlejší sekvenční výkon, a je tak ideální pro hráče, tvůrce multimediálního obsahu nebo výkonné pracovní stanice.
• Intel SSD 510 s rozhraním 6 Gbps SATA nabízí o 50 procent vyšší výkon a větší komfort při hraní her1 než pevný disk s 10 000 otáčkami za minutu.

Společnost Intel dnes oznámila novinku v oblasti SSD disků, model Intel® SSD 510. Nový disk plně využívá vysokorychlostní sběrnice SATA o rychlosti 6 Gbps představené v druhé generaci Intel® Core™. Nový SSD disk podporuje datové přenosy až 500 megabytů za sekundu (MB/s). Díky tomu nabízí při sekvenčním čtení až dvojnásobnou rychlost než aktuálně nabízené 3Gbps Intel SSD disky. Při sekvenčním zápisu dosahuje rychlosti 315 MB/s, což je dokonce třikrát větší rychlost, než jakou nabízí stávající SSD disky. Díky přenosu podstatně větších datových objemů za výrazněji kratší dobu je nový SSD disk ideální pro náročné hráče počítačových her, tvůrce multimediálního obsahu, náročné uživatele pracovních stanic a technologické nadšence.

Intel SSD 510 nabízí nejvyšší sekvenční rychlosti čtení a zápisu ze všech komerčně dostupných SATA SSD a uživatelům nabízí naprosto špičkový výkon, jímž tradiční pevné disky překonává o více než 50 procent1. Vedle celkově lepší odezvy oproti mechanickým diskům mají SSD disky tu výhodu, že nemají žádné pohyblivé části, tudíž jsou odolnější, spotřebují méně energie, jsou tišší a není třeba je chladit tolik jako pevné disky. Navíc ještě výrazně zrychlují spouštění systému, otevírání aplikací a souborů a probouzení z režimu spánku. Tradiční pevné disky nedokážou efektivně využít výhod 6Gbps platformy, jelikož nejsou schopny maximálně využít ani stávajícího rozhraní 3 Gbps SATA.

„Řada Intel SSD 510 doplní naši nabídku SSD disků. Byla navržena zejména pro náročné aplikace, které vyžadují vysoké sekvenční přenosy,“ říká Pete Hazen, marketingový ředitel divize Intel NAND Solution Group, a dodává: „Nový Intel SSD disk s 6 Gbps SATA je nejen výrazně rychlejší než nejlepší pevné disky s 10 000 otáčkami, ale je dokonce rychlejší i než dva pevné disky propojené technologií RAID. To jistě ocení jak vášnivý hráč počítačových her, tak uživatel pracovní stanice provozující náročné aplikace.“2

„Jakožto vývojáři počítačových her se při jejich vývoji soustředíme nikoli na to, jak naše hra využívá paměti nebo počet snímků za sekundu, ale zejména na to, kolik času nám zabere opakování a testování jednotlivých pasáží,“ říká Dave Lang, CEO chicagské společnosti Iron Galaxy, která se zabývá vývojem počítačových her. „Přechod na 6Gbps SSD Intel nám umožnil dosáhnout výrazného, 15procentního až 20procentního zrychlení v procesu, kdy vývojář něco změní v editoru a následně to zkouší ve hře. Rychlejší možnost testování znamená, že vše můžeme testovat vícekrát a o to lepší hru pak klient dostane.“

Intel SSD 510 používá osvědčenou 34nm flash paměť Intel NAND. Ta nabízí ve své třídě naprosto nejlepší výkon: až 500 MB/s při sekvenčním čtení a 315 MB/s při sekvenčním zápisu. Model Intel SSD 510 je již nyní dostupný a dodává se ve dvou provedeních: 250 GB s cenou 584 USD a 120 GB za cenu 284 USD, obojí při odběru nad tisíc kusů. Obě verze se dodávají s omezenou tříletou zárukou. Verze o kapacitě 120 GB je vynikající volbou pro stolní počítače s dvěma disky. V těchto systémech slouží SSD disk k uložení operačního systému, oblíbených aplikací a počítačových her, které tak běhají rychleji, přičemž tradiční pevný disk se používá k ukládání dat.

Vedle značné spolehlivosti mají majitelé disků Intel SSD možnost využít Intel® SSD Toolbox s nástrojem Intel SSD Optimizer. Jde o bezplatnou utilitu, která uživatelům operačního systému Microsoft Windows* nabízí velice výkonnou sadu nástrojů pro správu a diagnózu disku. Pro snazší instalaci si všichni uživatelé disků Intel SSD mohou stáhnout bezplatnou aplikaci Intel® Data Migration Software, jež jim pomůže převést obsah jejich staršího disku (SSD nebo HDD) na nový SSD od společnosti Intel.

Nové disky Intel SSD lze koupit u řady prodejců nebo v internetových obchodech. Více informací o nových SSD od společnosti Intel naleznete na www.intel.com/go/ssd nebo v multimediálním press kitu, který je k dispozici na adrese www.intel.com/pressroom/kit/ssd. Novinky o SSD discích Intel lze sledovat i na Twitteru: @intelssd, na Facebooku: Intel Solid State Drive (Official) anebo na communities.intel.com.

Tiskové zprávy

Diskuse