Multifunkce Konica Minolta získaly ocenění od Buyers Laboratory

1. 3. 2011 09:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Nezávislá testovací laboratoř Buyers Laboratory Inc. (BLI) ocenila celkem tři multifunkční stroje Konica Minolta bizhub, dva z nich jako tip pro rok 2011 a jednu pak za energetickou účinnost.

Multifunkce Konica Minolta získaly ocenění od Buyers Laboratory

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Konica Minolta navázala na své předchozí úspěchy, kdy v roce 2010 získala ocenění v segmentu tiskáren a multifunkcí formátu A3. Jak ukázala letošní ocenění, patří Konica Minolta mezi úspěšné lídry udávající směr vývoje trhu. Všechny oceněné produkty patří do jedné produktové řady, v jejímž rámci bylo za posledních 12 měsíců oceněno celkem šest strojů. Podle BLI tak Konica Minolta vyhrála ocenění Line of the Year 2011 v segmentu multifunkčních zařízení.

Celkem byly oceněny tři stroje bizhub 223, bizhub 423 a bizhub 363. Všechny patří do skupiny černobílých multifunkčních zařízení pro malé a větší kanceláře. První dva stroje obdržely ocenění „Pick of the year“, které je něco jako tip pro rok 2011 v segmentu černobílých multifunkcí. Obě testovaná zařízení byla srovnávána s konkurenčními stroji a na ocenění dosáhla především díky široké funkcionalitě, možnostem dokončovacích prací a ceně. Svůj díl na ocenění má také jednoduchost ovládání za pomoci přehledného dotykového displeje.

Nezávislí odborníci nejvíce oceňovali vysokou produktivitu stroje při reálném zatížení. V režimu jednoduchého i duplexního tisku podávaly oba stroje konstantní výsledky. Obě multifunkce jsou vybaveny tonery Simitri HD, které zajišťují kvalitnější výtisky při nižších emisích a spotřebě energie.

„Vynikající výkon, široká funkcionalita spolu s řadou dokončovacích jednotek a konkurenceschopná cena jsou hlavními výhodami našich strojů. Spolu s jednoduchou obsluhou jsou naše stroje ideálními zařízeními pro každou kancelář a výsledek nezávislého testu to potvrzuje,“ dodává k ocenění Martin Doušek, produktový manažer Konica Minolta

Dalším oceněným strojem byl bizhub 363, který získal cenu za nejlepší energetickou účinnost. Ve srovnání s konkurencí měl bizhub 363 jednoznačně nejnižší spotřebu energie v době, kdy se aktivně netisklo, která tvoří ve většině případů převážnou část dne. I přesto, že má stroj nejnižší spotřebu energie, patří jeho start k nejrychlejším, a tudíž nijak nesnižuje komfort používání.

Buyers Laboratory Inc. je největší nezávislou společností, která se soustředí na testování a porovnávání výsledků kancelářských strojů. Společnost byla založena v roce 1961 a již 50 let zveřejňuje výsledky svých testů, které exaktně měří vlastnosti a schopnosti strojů a pomáhají v orientaci nakupujícím.

Tiskové zprávy

Diskuse