T-Systems spravuje nový IT systém skupiny Volkswagen Group

1. 3. 2011 09:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost T-Systems spravuje nový IT systém skupiny Volkswagen Group pro 140 hlavních dealerů v Itálii

- Více než 350 dealerů, kteří prodávají vozy VW, budou těžit ze služeb, poskytovaných společností T-Systems

Volkswagen Group svěřil společnosti T-Systems implementaci a správu nového inovativního IT systému pro síť hlavních dealerů skupiny VW v Itálii. Společnost
T-Systems je odpovědná za implementaci nové platformy Dealer Management System (DMS). U dealerů bude migrovat data ze stávajícího systému do nového pro 140 nových italských dealerů skupiny Volkswagen. Těchto 140 nových instalací tak naváže na předchozích 218, které již byly provedeny, a podpoří tak výhody, které zákazník získá díky službám od T-Systems. Mimo tuto zakázku zůstávají autorizované servisy.

„Implementace DMS představuje strategický projekt pro značky v naší skupině. Společnost T-Systems je pro nás strategickým partnerem pro tento projekt, který zaručuje potřebnou kvalitu a přístup k integraci našich IT systémů,“ říká Reinhold Grassl, ředitel IT Volkswagen Group Italia.
Smlouva zahrnuje aktivity související se spuštěním nového systému u vybraných dealerů do 31. prosince 2011. Spolupráce také zahrnuje využití některých částí infrastruktury T-Systems, která umocní výhody služeb spojených s DMS platformou.

Implementace řešení od T-Systems zjednoduší široké spektrum procesů, které Volkswagen v Itálii využívá. To bude mít dopad na úsporu nákladů, díky standardizované údržbě, řízení dokumentů a elektronické fakturaci. Nový systém také přinese vyšší efektivitu dealerské sítě.

Technologické partnerství v oblasti IT systémů mezi Volkswagen Group a T-Systems funguje již pět let od doby, kdy společnost T-Systems International v roce 2006 integrovala firmu Gedas AG – součást Volkswagen Group.
Skupina Volkswagen Group Italia S.p.A, která tvoří nedílnou součást koncernu Volkswagen, dováží a prodává značky Volkswagen, Audi, Seat a Škoda. Koncern také poskytuje originální díly a příslušenství v Itálii a pro dalších 11 zemí v jižní Evropě.

Společnost T-Systems zajišťuje služby a řešení v oblasti ICT pro skupinu Volkswagen i v České republice. Konkrétně T-Systems Czech Republic pro Škoda Auto a.s. již více než 11 let vyvíjí systém DMS a pro více než 200 prodejců značky Škoda Auto poskytuje systémovou a technickou podporu.