ASUS WAVI Xtion - systém snímání pohybu pro PC

2. 3. 2011 21:02    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS WAVI Xtion - první systém snímání pohybu pro PC

ASUS WAVI Xtion - systém snímání pohybu pro PC

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

ASUS na letošním veletrhu CeBIT představil zařízení WAVI Xtion („way-vee action”), které streamuje multimédia ve vysokém rozlišení z PC do velkoplošné televize na vzdálenost až 25 metrů. Zároveň lze multimédia, hry a aplikace jednoduše ovládat pohyby a gesty. Systém se tedy skládá ze dvou částí – bezdrátového zařízení WAVI pro streamování médií a pohybového senzoru Xtion založeného na infračerveném záření. WAVI Xtion představuje první oficiálně podporované PC rozhraní pro snímání pohybu a prodávat se začne v květnu. Cena zatím nebyla upřesněna.

Počítačová zábava se snímáním pohybu na velkoplošných televizích
Systém WAVI Xtion spojuje technologii pro snímání pohybu firmy PrimeSense s uživatelským rozhraním ASUS Xtion Portal. Připojení k PC i televizi přes bezdrátové rozhraní HDMI (technologie WHDI) zajišťuje plynulé přenosy multimediálního obsahu ve vysokém rozlišení, tedy například filmů, her a fotografií, s frekvencí 5 GHz a dosahem až 25 metrů.
Patentovaný algoritmus zařízení Xtion umožňuje v řadě aplikací nahradit klasické klávesové ovládání pohyby těla. K vyzkoušení je nyní první herní software, například MayaFit Cardio Lite, hra určená pro trénink kondice s rozpoznáváním pohybu, nebo BeatBooster, dobrodružná závodní hra pro více lidí, v níž hráči ovládají pohybem těla proudové vznášedlo.

„Technologie přirozené interakce a intuitivní ovládání gesty je správná cesta pro ovládání všech zařízení. Jsme přesvědčeni, že naše řešení, jako je například uživatelské rozhraní použité u systému WAVI Xtion, představují budoucnost interakce uživatelů se spotřební elektronikou a pomohou prolomit bariéry, které stále mnoho lidí vůči moderním technologiím pociťuje,“ komentuje spolupráci se společností ASUS na vývoji řešení 3D snímání pro systém WAVI Xtion Inon Beracha, ředitel firmy PrimeSense

Online obchod
WAVI Xtion nabízí výběr z široké nabídky multimediálního obsahu a zábavních aplikací, přičemž od třetího čtvrtletí letošního roku bude integrována podpora on-line obchodu ASUS @vibe, odkud lze získat hudbu, hry a aplikace.

Sada pro vývojáře Xtion Pro
Vývojáři se zájmem o vytváření zábavního obsahu pro PC ovládaného gesty mohou využít sadu pro vývojáře ASUS Xtion PRO, první profesionální sadu nástrojů pro práci s technologiemi pro snímání pohybu na PC. Sada přináší další příležitosti pro efektivní vývoj aplikací, včetně her všech žánrů. ASUS plánuje v březnu 2011 spustit soutěž Xtion Pro Developer Challenge s atraktivními cenami a smlouvami pro vítězné vývojáře. Vybrané aplikace budou umístěny v on-line obchodě ASUS @vibe. Podrobnější informace naleznete na webu www.asus.com.

Technické parametry
WAVI Xtion
WAVI
Bezdrátový standard: Technologie AMIMON WHDI
Anténa : 4\xD7 5 MIMO
Provozní frekvence: 5 GHz
Dosah přenosu: Až 25 metrů (přímá viditelnost)
Tx V/V: 1\xD7 vstup HDMI
Rx V/V: 1\xD7 výstup HDMI, 2\xD7 USB
Napájení: DC výstup: 12 V, 2 A
Zvuk : Až 8 kanálů 192 kHz 24 bitů

Xtion
Provozní rozsah: 0,8–3,5 m
Zorné pole (horizontální, vertikální, úhlopříčné): 58°, 45°, 70°
Snímač: Depth
Podporované platformy: Intel® X86 a AMD®
Podporované operační systémy: Microsoft Windows® XP, Vista, Windows 7 32bitový
Rozhraní/napájení: USB 2.0

Sada pro vývojáře Xtion PRO
Provozní rozsah : 0,8–3,5 m
Zorné pole (horizontální, vertikální, úhlopříčné): 58°, 45°, 70°
Snímač: Depth
Podporované platformy: Intel® X86 and AMD®
Podporované operační systémy: Microsoft Windows® XP, Vista, Windows 7 32/64bitový
Linux Ubuntu 10.10:X86, 32/64bitový
Rozhraní/napájení: USB 2.0
Programovací jazyky : C++/C# (Windows®)
C/C++ (Linux)

Parametry a funkce produktů se mohou změnit bez předchozího upozornění. Další informace naleznete na webu www.asus.com.

Tiskové zprávy

Diskuse