HP představila řešení Mobile Access Solution

2. 3. 2011 20:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Zákazníci HP získají univerzální přístup k multimediálnímu obsahu a cloudovým aplikacím

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost HP představila řešení Mobile Access Solution umožňující zákazníkům optimalizovat mobilní komunikaci prostřednictvím bezdrátových přístupových bodů, které jsou kompatibilní s až o 50 % větším množstvím mobilních zařízení, než nabízejí stávající technologie.
HP nabízí první přístupové body na trhu, jež jsou schopny každým rádiem přenášet tři datové proudy namísto dvou. Nové řešení HP Mobile Access Solution tak výrazně zvyšuje výkon a dosah bezdrátových sítí. Nová technologie dokáže přenášet v síti souběžně až 15 videokonferencí ve vysokém rozlišení, zatímco předchozí produkty standardu 802.11n jich podporovaly pouze deset a standard 802.11g pouze jednu.
Přední výrobci síťových technologií prodávají samostatně zařízení, software a nástroje pro pevné či bezdrátové sítě, což klade zvýšené nároky na správu, pořizovací náklady a školení uživatelů. Řešení HP Mobile Access Solution, postavené na strategii HP Converged Infrastructure, však funguje jako konvergované síťové řešení pro pevné i bezdrátové sítě. Standardizace na jediném řešení tvořeném operačním systémem, řídícím nástrojem a mechanismy řízením přístupu znamená pro zákazníky nižší nároky na vybavení i zdroje a menší komplikovanost celého síťového prostředí.
Důsledkem rostoucí obliby mobilních zařízení – chytrých telefonů, tabletů a notebooků – spolu s čím dál větším využíváním multimediálního obsahu a webových aplikací je pro uživatele degradovaná kvalita sítí. HP Mobile Access Solution jako první řešení se dvěma rádii 802.11n a rychlostí 900 Mb/s dokáže plnohodnotně pracovat s větším množstvím bezdrátových zařízení a poskytuje dostatečný výkon pro špičkový uživatelský komfort při přístupu k multimediálnímu obsahu.
„Zákazníci požadují vyšší kapacitu a výkon bezdrátových sítí bez zvyšování požadavků na správu nebo růstu provozních nákladů,“ řekl Pavel Klimuškin, ředitel divize ESSN (podnikové servery, storage a síťové prvky) v HP Česká republika. „HP dokázalo obejít dlouhodobé bariéry inovací, díky čemuž mohou zákazníci využít rychlost obvyklou v pevných sítí s komfortem bezdrátu, lepší pokrytí a maximálně konzistentní zabezpečení.“
HP Mobile Access Solution přináší zákazníkům širší konektivitu, aniž by to bylo na úkor propustnosti. Klienti mohou přistupovat ke kritickým aplikacím v mobilním prostředí, jehož výkonnost se blíží gigabitovému ethernetu.
„Více než 26 000 uživatelů ve třech kampusech a neustále rostoucí množství i objemy souborů přenášených našimi studenty a pedagogy velmi zatěžuje naše bezdrátové sítě,“ řekl Joshua Krek, senior správce sítí v Glendale Community College, Maricopa County (Arizona) Community College District. „Síť, kterou jsme postavili s novou technologií HP Mobile Access Solution, podstatně zvýšila rychlosti datových přenosů a dosah bezdrátové sítě. Produkty HP lze velmi rychle nasadit, snadno spravovat a pořídit za rozumnou cenu.“
Řešení HP Mobile Access Solution nabízí klientům:
— Vyšší výkon Wi-Fi přístupového bodu s rychlostí 900 Mb/s a dvojitým rádiem 802.11n se třemi prostorovými proudy. Poskytuje 50% nárůst počtu obsloužených uživatelů a podporované šířky pásma pro multimédia a cloudové služby.
— Zjednodušenou správu prostřednictvím jednotného rozhraní pro pevná a bezdrátová připojení – konkurenční produkty přitom vyžadují několik různých řídících nástrojů. Integrované moduly umožňují uživatelům ve snadno použitelném rozhraní centrálně plánovat, nasadit, konfigurovat a monitorovat přístupové body napříč celou firmou.
— Menší komplikovanost díky komplexnímu bezpečnostnímu řešení, které zajišťuje řízení přístupu, autorizaci uživatelů či detekci a prevenci narušení pro pevná i bezdrátová prostředí. Konkurenční řešení pro podobnou funkčnost potřebují až sedm různých zařízení.
— Nižší náklady na vlastnictví a výhodnější poměr ceny k výkonu díky vyšší kapacitě a lepší konektivitě uživatelů v kombinaci s větším výkonem, než při podobné ceně nabízejí konkurenční řešení.
— Špičkovou záruku společnosti HP po celou dobu životnosti, která nabízí rozšířenou ochranu klientů a výměnu zařízení do dalšího dne.
Architektura HP Converged Infrastructure je klíčovým prvkem tzv. Instant-On Enterprise, který umožňuje zákazníkům využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.
Další informace o síťových řešeních společnosti HP jsou k dispozici na webu www.hp.com/networking.
Ceny a dostupnost
Řešení HP Mobile Access Solution zahrnuje přístupové body E-Series Multi Service Mobility (MSM) 430, 460 a 466, softwarový řadič MSM 5.5 a nástroj pro správu sítě Mobility Manager 3.10.
— Doporučená cena přístupového bodu HP MSM430 s dvojitým rádiem a dvěma prostorovými proudy je 12 309 Kč.
— Doporučená cena přístupových bodů MSM460 a MSM466 s dvojitým rádiem a třemi prostorovými proudy je 17 592 Kč.
Nové produkty jsou již celosvětově k dispozici v prodejní síti společnosti HP a jejích autorizovaných partnerů.

Tiskové zprávy

Diskuse