Schneider Electric Go Green in the City - soutěž

7. 3. 2011 20:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Go Green in the City – mezinárodní soutěž pro studenty z osmi zemí světa

Jejím organizátorem je společnost Schneider Electric a je zaměřena na inovativní energetická řešení pro města.

Společnost Schneider Electric se prostřednictvím Go Green in the City rozhodla propagovat nový druh soutěže případových studií pro studenty, která je zaměřena na kreativitu a řešení ekologických a logistických problémů.

Studenti budou ve dvoučlenných týmech, v nichž podle soutěžních podmínek musí být vždy zastoupena nejméně jedna žena, hledat proveditelná řešení správy energie v pěti oborech klíčových pro města: domácnosti, univerzitě, obchodě, zásobování vodou a nemocnici. Soutěž se bude konat v osmi zemích – v Brazílii, Číně, Francii, Německu, Indii, Rusku, Turecku a USA. Zúčastní se jí přes 80 univerzit, v nichž dohromady studuje okolo 240 000 studentů.

Pro kreativní účastníky bude k dispozici kolem 200 stáží. Pětadvacet nejlepších týmů odletí do Paříže, kde budou v červnu 2011 soutěžit ve finále. Vítězný tým bude s firmou Schneider Electric cestovat po celém světě a jako VIP navštěvovat závody, seznamovat se s vybranými zaměstnanci společnosti i členy managementu. Kromě toho jako vrcholné ocenění obdrží pracovní nabídky.

Soutěž bude probíhat tři roky. Podrobnější informace na internetové adrese