T-Systems - nové složení managementu celé skupiny

7. 3. 2011 21:29    Rubrika: Tiskové zprávy

- Ulrich Meister se stal šéfem divize Systémová integrace v T-Systems

Generální ředitel společnosti T-Systems, Reinhard Clemens, dokončil obměnu týmu vrcholových manažerů a nastavil další směřování k rozvoji firmy významného evropského poskytovatele ICT služeb. Dozorčí rada společnosti potvrdila jmenování Hagena Rickmanna, který dříve zastával funkci šéfa inovací, na jeho novou pozici manažera odpovědného za služby a řešení. Součástí TOP managementu se také stal Ulrich Meister, který má na starost systémovou integraci. Dozorčí rada také potvrdila Dietmara Wendta jako šéfa obchodu. Georg Pepping a Klaus Werner nadále pokračují ve svých pozicích manažera HR, resp. finančního ředitele.

Nová jmenování jsou potvrzením směřování, kterým se společnost s aktuální strategií vydává. Do budoucna bude společnost strukturována na obchodní, servisní a výrobní jednotky a systémovou integraci. To přispěje k jasnému stanovení odpovědností a tato struktura zajistí další růst. Zároveň umožní poskytování konzistentních a kvalitních služeb za nejlepší cenu pro zákazníky na celém světě.

Nová struktura orientovaná na služby a podporu zákazníků vznikla ihned po jmenování Hagena Rickmanna (41). Rickmann přišel do společnosti T-Systems v roce 2009 jako manažer odpovědný za portfolio a inovace. Hagen Rickmann dříve pracoval ve společnosti EDS. V roce 2008 se podílel na integraci EDS do společnosti Hewlett Packard GmbH.

Ulrich Meistner (51) již působil jako šéf Systémové integrace jako úspěšný nástupce Ferriho Abolhassana a v této činnosti i nadále pokračuje. Na manažerskou pozici v
T-Systems se dostal v roce 2005.

„Společnost T-Systems získala mnoho velkých zakázek, především v uplynulých dvou letech, a díky tomu trvale roste,“ řekl Reinhard Clemens. „Naše nová struktura je postavena tak, aby podporovala růst a efektivitu a nabídla našim zákazníkům nejvyšší možnou kvalitu řešení a služeb.“