Microsoft Office na doma zdarma

9. 3. 2011 09:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Ověřte si, zda máte na bezplatné užívání nejrozšířenější kancelářské sady nárok i vy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Pokud jste zaměstnáni u firmy či státní organizace, která má uzavřenou multilicenční smlouvu na kancelářskou sadu Microsoft Office včetně balíčku nadstandardních služeb Software Assurance, máte právo doma bezplatně používat Microsoft Office 2010 nejvyšší sady Professional Plus. Software je možné používat za účelem vzdělávání a odborného rozvoje nebo pro práci doma, pokud ji zaměstnavatel dovoluje. Podle odhadů Microsoftu však tohoto práva zatím v praxi využívá ani ne desetina oprávněných uživatelů.
„Program nazvaný Microsoft Office pro domácí používání nebo ve zkratce HUP (Home Use Program) funguje v Česku od jara 2007. Od té doby jej využilo okolo 28 tisíc zaměstnanců z více než 300 českých firem a institucí. Počty lidí, které podle našich databází mají právo doma používat Microsoft Office, však jdou do statisíců,“ upozorňuje Petr Bobek, produktový manažer divize Information Worker ve společnosti Microsoft.
Zaměstnanci mohou v rámci programu získat domů nejen kancelářskou sadu Microsoft Office 2010 pro počítače s Windows, ale i Microsoft Office pro Mac 2011 pro počítače Apple Macintosh. Na domácí použití je zaměstnancům k dispozici jedna licence po dobu trvání multilicenční smlouvy a jejich pracovního poměru. Distribuce instalačního balíčku a instalačního kódu probíhá online formou, administrativní poplatek za stažení činí 12,95 Eur (cca 330 Kč). Poplatek může zaplatit buď sám zaměstnanec, nebo ho za něj může zaplatit zaměstnavatel.
„Nový způsob online distribuce si uživatelé oblíbili. Zatímco v říjnu loňského roku došlo k přibližně pěti stům stažení, v prosinci to už byl dvouapůlnásobek. Nejvíce této výhody zatím využívají zaměstnanci firem z oblasti výroby, telekomunikací a financí. Naopak zatím menší využití vidíme na straně zaměstnanců úřadů a veřejných institucí,“ dodává Petr Bobek.
Více informací a postup, jak mohou zaměstnanci software k bezplatnému domácímu používání získat, je možné nalézt na stránkách www.microsoft.cz/hup. Na stejném odkazu naleznete i seznam firem a organizací, které mají program HUP již aktivován.

Tiskové zprávy

Diskuse