EA - Akční RPG Dragon Age II nyní v prodeji

11. 3. 2011 19:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Studio BioWare™, divize společnosti Electronic Arts, oznámilo zahájení prodeje titulu Dragon Age™ II na evropském trhu. Atraktivní příběh, skvělá grafická stránka a „nejlepší zpracování boje v RPG všech dob“ (PC Gamer) vynesly Dragon Age II značně pozitivní kritiky médií z celého světa. Za všechny uveďme americkou a britskou mutaci magazínu PC Gamer (94%), Official Xbox Magazine (9/10) nebo PlayStation: The Official Magazine (9/10), který dále napsal: „Dragon Age II je inteligentně koncipovaný, má velice rozvětvený příběh, disponuje zástupem atraktivních postav, a jednoznačně tak naplňuje očekávání.“

EA -  Akční RPG Dragon Age II nyní v prodeji

„Náš tým se v případě Dragon Age II vydal novým směrem a myslím, že výsledkem je naše dosud nejlepší práce pod značkou BioWare,“ uvedl Dr. Ray Muzyka, spoluzakladatel a generální manažer skupiny BioWare a první viceprezident Electronic Arts. „Tvůrčí tým Dragon Age stavěl na úspěšných základech prvního dílu Dragon Age: Prameny a zaměřil se na herní inovace, konkrétně lepší průběh boje, nový výtvarný styl a dynamickou formu prezentace příběhu, které posouvají dále nejen standard samotné série, ale celého žánru.“
V Dragon Age II je hlavním úkolem hráčů dovést až na vrchol moci postavu Hawkea, uprchlíka, jenž přežije zkázu svého domova, aby se později stal šampiónem Kirkwallu. Hawkeův vzestup k moci je opředen mýty a legendami, na jejichž pozadí se v horizontu deseti let odvíjí celý příběh hry. V jeho průběhu se budou hráči obklopovat nejrůznějšími spojenci, řešit těžká morální dilemata a rozšiřovat svou slávu i bohatství. Jejich působení ve hře ovlivní způsob, jakým se zapíší do dějin a navždy změní svět Dragon Age.
Nově lze také stáhnout první DLC pro Dragon Age II s názvem „The Exiled Prince“. Uvádí na scénu šlechtického lučištníka Sebastiana Vaela, s nímž se hráči setkají uprostřed jeho hledání odplaty za brutální vyvraždění rodiny. Ačkoli byl již v dětství předurčen pro kněžské povolání, je Sebastian, coby jediný přeživší dědic svého rodu, nucen opět vstoupit do nebezpečného prostředí vysoké politiky. Hráči se v roli Sebastiana, jehož hlavními přednostmi jsou neochvějná loajalita a přesná střela, musejí rozhodnout, zda jeho boj za pomstu smrti členů rodiny povedou směrem ke znovuzískání jeho ztraceného titulu, nebo nelítostné likvidaci nepřátel v Kirkwallu. Vedle absolvování tohoto akcí nabitého děje lze Sebastiana získat jako člena družiny pro větší část příběhu Dragon Age II. DLC „The Exiled Prince“ lze zakoupit samostatně za €6.99 v PSN Store nebo za 560 Microsoft Points na Xbox LIVE Marketplace.
Titul Dragon Age II vychází v Česku a na Slovensku 11. března ve verzích pro počítačový zábavní systém PlayStation®3, videoherní a zábavní systém Xbox 360® a PC. Další informace o Dragon Age II naleznete na adrese www.DragonAge2.cz, aktuální informace poskytují také kanály na sociálních sítích Twitter twitter.com/dragonage a Facebook http://www.facebook.com/dragonage.czsk.