ESET na CeBITu - preview verze ESET Smart Security a cloud computing

11. 3. 2011 19:04    Rubrika: Tiskové zprávy

ESET na CeBITu: preview nové verze ESET Smart Security a cloud computing v hlavní roli

ESET na CeBITu - preview verze ESET Smart Security a cloud computing

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Na největším světovém IT veletrhu, hannoverském CeBitu, ESET představil preview nové verze ESET Smart Security. Verze 5 přináší především pokročilou technologii behaviorální analýzy, jež aktivně monitoruje operační paměť tak, aby odhalila podezřelé aktivity. Nová verze rovněž přináší i další funkce, jako je například filtrování nevhodného obsahu – takzvaný rodičovský zámek.

Beta verze programu ESET Smart Security 5 vyjde v první polovině tohoto roku. Kromě toho ESET připravuje bezpečnostní řešení pro mobilní telefony s operačním systémem Android. Ve svém portfoliu už má ESET produkt ESET Mobile Security pro platformy Symbian a Windows Mobile a na hannoverském veletrhu byla představena beta verze programu určeného pro Android.

Hlavním tématem panelové diskuse „Importance of Security“ se zcela v duchu současného vývoje stal cloud-computing. Debaty se účastnil i Richard Marko, CEO společnosti ESET, který mimo jiné objasnil, jaké jsou zranitelnosti této technologie. Předmětem diskuse se stala i standardizace cloudové technologie: „Se standardizací cloudových služeb souhlasím, nicméně, co se týče bezpečnosti, standardizace není postačující řešení,“ řekl Marko k tématu. Diskuse se kromě ředitele ESETu účastnili i zástupci společností Gartner, Kaspersky Labs, G Data, POST AG a AGT International.

„Náš varovný systém ThreatSense.Net už v cloudu běží. Vlastně byl v oblasti ochrany proti malwaru průkopnickou cloudovou technologií. ESET Smart Security 5 v tomto ohledu přinese mnoho vylepšení a několik nových funkcí,“ dodal Marko v rozhovoru.

Tiskové zprávy

Diskuse