Kingston - rekordní tržby za rok 2010

14. 3. 2011 21:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Tržby Kingston Technology se v roce 2010 vyšplhaly na rekordní výši 6,5 miliardy USD

Kingston - rekordní tržby za rok 2010

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost zaznamenala rok s nejvyššími tržbami od svého založení v roce 1987

Společnost Kingston Technology Corporation, největší nezávislý výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila, že její celosvětové tržby za rok 2010 vyletěly na rekordní výši 6,5 miliardy USD, což je nejlepší výsledek v historii této společnosti. Oproti roku 2009 příjmy společnosti vzrostly o 2,4 miliardy USD, přičemž hlavním důvodem bylo zvýšení průměrné prodejní ceny (ASP average selling price) a větší objemy dodávek.
„Naše společnost dokázala v roce 2010 využít výhod zlepšující se celosvětové ekonomiky a současně se nám podařilo provést určité akce pro dosažení našich historicky rekordních prodejů, které se ukázaly jako šťastné,“ řekl David Sun, spoluzakladatel společnosti Kingston. „Naším velkým štěstím je, že máme zapálené zaměstnance, kteří pracují tvrdě a neúnavně ve spolupráci s našimi partnery a prodejci, abychom vždy mohli zaručit, že o zákazníky společnosti Kingston bude vždy postaráno s úctou a péčí.“
V roce 2010 společnost Kingston zaznamenala nárůst průměrných prodejních cen u většiny řad svých produktů především během prvního čtvrtletí, přičemž tento trend pokračoval i po celý zbytek roku. Poptávka byla rovněž zdravá jak ze strany firemních zákazníků, tak koncových spotřebitelů, což dokazuje růst obchodní divize OEM i divize produktů typu flash.
Tržby společnosti Kingston v roce 2009 byly 4,1 USD. Druhé nejvyšší příjmy společnost zaznamenala v roce 2007, kdy prodeje dosáhly 4,5 USD. Celosvětové prodeje společnosti Kingston Technology poprvé dosáhly hranice 1 miliardy USD v roce 1995, kterou v roce 2004 překonal úspěch v podobě 2 miliard USD a mezník 3 miliard byl překonán v roce 2005.
Další podrobné informace můžete získat na webových stránkách společnosti Kingston na adrese www.kingston.com.

Tiskové zprávy

Diskuse