Nintendo Wii U představeno na E3 Expo

13. 6. 2011 21:03    Rubrika: Tiskové zprávy

NOVINKY OD SPOLEČNOSTI NINTENDO Z VELETRHU E3 EXPO 2011

Nintendo Wii U představeno na E3 Expo

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nintendo na E3 Expo letos představilo novou konzoli Nintendo Wii U™ s ovladačem s 6,2 palcovým dotykovým displejem, Nintendo 3DS pokračující v evoluci s Mario Kart, Super Mariem a dalšími tituly a Nintendo Eshop spuštěný k oslavě 25. výročí The Legend of Zelda

Nintendo Wii U
Na výstavě E3 Expo, Nintendo představilo nový přístup k videohrám a domácí zábavě, Wii U™, zbrusu nová konzole, která má ovladač s 6,2 palcový dotykovým displejem. Druhá přidaná obrazovka vytvoří ve vašem obývacím pokoji množství nových herních zážitků a zároveň nabízí celou řadu možností, jak si přizpůsobit zábavu.

Dříve, bylo hraní na domácích konzolích omezeno televizí a nabízelo identický pohled všem hrajícím hráčům. Kromě toho, sledování televize a hraní her na konzolích byly zcela oddělené zážitky. Nový ovladač odstraňuje tyto hranice a vytváří dynamičtější způsob hraní a zábavy. Na E3 Expo se představili zcela nové herní zážitky, které umožňuje konzole Wii U™ a její nový ovladač.

Single-player hry:
• Na obrazovce nového ovladače se mohou zobrazovat informace, které se neobjeví na televizoru.
• Informace a úhel pohledu lze také měnit pomocí nové řídící jednotky, založené na orientaci zabudovaného gyroskopu.

Multiplayer hry:
• Hráč pomocí nového ovladače může mít jiný pohled na hru, než ti dívající se na televizi. To bude nabízet širokou škálu kooperativních možností.

Kromě 6,2-palcového displeje, nabízí nový ovladač také akcelerometr a gyroskop, vibrační funkce, zabudovanou kameru, mikrofon a reproduktory. Oproti standardním vlastnostem klasického ovladače - dva analogové kruhové pady, + control pad, tlačítka A / B / X / Y tlačítka L / R a ZL / ZR tlačítka - umožní mnohem širší gameplay záběr a zároveň atraktivní zážitky jak pro příležitostné tak hardcore hráče videoher.

Wii U™ kombinuje pohybové snímání se schopností podporovat plnou HD grafiku. Každá Wii U konzole bude obsahovat nový ovladač, ale zároveň může využívat až čtyři další Wii Remote™ nebo Wii Remote Plus™ ovladače. Systém je také kompatibilní s původními hrami pro Wii a stejně tak s původním příslušenstvím. Konzole Wii se na celém světě prodalo více než 86 milionů kusů a pomohlo tak k masivnímu rozšíření videoherní zábavy. Wii U™ si klade za cíl rozšířit toto publikum ještě dále. Vývojáři po celém světě již pracují na nových hrách a možnostech pro tuto konzoli.

"Wii U™ nabízí zcela novou strukturu domácí zábavy tím, že zásadně mění interakci mezi TV, herní konzolí a internetem" řekl prezident Nintenda, Satoru Iwata. " Wii U™ a nový ovladač vezme hráče hlouběji do hry, zatímco oslovuje širší publikum hráčů, než kdykoliv dříve."

Grafické podklady k nové konzoli Wii U naleznete na našem FTP: http://download.conquest.cz/_Nintendo/Nintendo_E3_2011/Wii_U/

Nintendo 3DS
Nintendo 3DS™, které umožňuje hráčům vidět 3D obraz bez nutnosti speciálních brýlích, se na trhu představilo 25. března a nadále se vyvíjí. Majitelé postupně zjišťují, že jejich Nintendo 3DS se mění pokaždé, když konzoli otevřou, díky novému obsahu a aktualizaci vydané Nintendem, hrám od vydavatelů třetích stran a výměně předmětů mezi uživateli díky funkci Street Pass.

Nová aktualizace systému je nyní k dispozici pro Nintendo 3DS. Uživatelé, kteří se připojí k WiFi a nainstalují aktualizaci systému okamžitě získají přístup k eShopu Nintenda, které obsahuje celou řadu her a aplikací ke stažení.

Uživatelé mohou procházet originální 3D software, 3D Classics (výběr klasických videoher přepracovaných do 3D), klasické Game Boy™ a Game Boy Color hry a více než 350 her a aplikací v současné době nabízených na Nintendo DSiWare™. Uživatelé mohou také vidět videa a screenshoty z nejnovějších her, a navíc sledovat pořadí hráčů v jednotlivých hrách.

Aktualizace systému také nabízí vlastníkům Nintendo 3DS přístup k bezplatným položkám, včetně internetového prohlížeče, který zobrazuje 3D obrázky na stránkách speciálně navržených tak, aby zobrazovaly 3D a stahování remastrovaných 3D verzí her zdarma včetně NES™ classic Excitebike™ a Pokédex™ 3D, nabízející vyhledávání a prohlížení více než 150 Pokémonů z Pokémon Black a Pokémon White verze, ve vizuálně podmanivém 3D.

Nintendo Lineup
Nintendo rovněž oznámilo lineup připravovaných her, at již nových a nebo oblíbených sérií.
• Nintendo 3DS: Super Mario™, Luigi’s Mansion™ 2, Mario Kart™, Kid Icarus™: Uprising, The Legend of Zelda™: Ocarina of Time™ 3D, Star Fox 64™ 3D, Animal Crossing™, Paper Mario™, Picture Lives!, The Rolling Western™.
• Wii: The Legend of Zelda™: Skyward Sword, Kirby™ Wii, Wii Play™: Motion, Mystery Case Files™: The Malgrave Incident™, Mario Party™ 9, Rhythm Heaven™ and Fortune Street™.
• Nintendo DS™: Kirby™ Mass Attack, Professor Layton and the Last Specter™, Dragon Quest Monsters: Joker™ 2 and Super Fossil Fighters™.

25. výročí The Legend of Zelda
Nintendo zároveň k oslavě 25. výročí The Legend of Zelda oznámilo řadu chystaných výhod. Upravená 3D verze The Legend of Zelda: Ocarina Of Time vyjde na Nintendo 3DS již 19. června, zatímco Wii majitelé uvidí příchod The Legend of Zelda: Skyward Sword během letošních Vánoc. Kromě toho, Nintendo chystá turné orchestrálních koncertů s hudbou z této nesmrtelné série. Další pamětní aktivity budou oznámeny později.

Další infomace naleznete na naší Facebook stránce www.facebook.com/nintendoclubcz a kanále Youtube www.youtube.com/user/NintendoCZ a zároveň na http://e3.nintendo.com

Veškeré grafické materiály, trailery, screenshoty a novinky Nintenda oznámených na E3 Expo naleznete na našem FTP:
http://download.conquest.cz/_Nintendo/Nintendo_E3_2011/

Tiskové zprávy

Diskuse