Cisco Jabber - sjednocená komunikace bez omezení

18. 3. 2011 09:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Cisco Jabber™ - sjednocená komunikace bez omezení

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Cisco Jabber spojuje v jedné aplikaci veškeré komunikační možnosti a je dostupný jak pro desktopy, tak pro mobilní zařízení

Společnost Cisco představila řešení Cisco JabberTM, komplexní multiplatformní komunikační aplikaci pro desktop i mobilní zařízení. Ta spojuje instant messaging, stavové zprávy, sdílení desktopu, konference i hlasové služby a video hovory v jediném řešení. Uživatelé PC, Mac, tabletů i chytrých telefonů tak získávají komplexní komunikační nástroj, který jim umožní být v kontaktu s kolegy či přáteli odkudkoliv. Cisco Jabber také spolupracuje se stávajícími řešeními pro Unified Communication včetně koncových zařízení Cisco Unified IP Phones, Cisco WebEx® MeetingCenter a Cisco TelePresence® a dovoluje mezi nimi přecházet v rámci jedné konverzace.

Otevřený standard XMPP umožňuje komunikovat napříč všemi sítěmi, které jej podporují. Nabízí se propojení s řešeními od Google (GTalk), AOL, IBM či Microsoftu. XMPP podporují také Facebook a další webové služby. Zajímavou a užitečnou vlastností je plná integrace s kancelářským balíkem Office, která umožňuje používat instant messaging a video hovory v kombinaci s e-maily, kontakty a dokumenty přímo z jednotlivých aplikací. Cisco Jabber™ je v současnosti k dispozici pro Windows, iPhone, iPad, komunikátory Nokia, Android a BlackBerry. Uvedení pro Apple Mac je naplánováno na léto 2011.

Hlavní výhoda – spolupráce bez hranic

Cisco Jabber umožňuje propojit tradiční způsoby komunikace, přepínat mezi nimi a vždy vybrat ten nejvhodnější – například přímo z MS Outlooku lze zahájit chat s odesílatelem nebo mu zaslat hlasovou zprávu na mobil. Z textové konverzace následně přejdete k video hovoru a v průběhu do něj přizvete další účastníky – vznikne videokonference, ve které můžete pokračovat v konferenční místnosti pomocí telepresence zařízení. Vše bez přerušení a v rámci jedné konverzace. Přes Wi-Fi či mobilní síť lze také dle potřeby přecházet mezi různými koncovými zařízeními (PC, tablet, mobilní telefon). Webové rozhraní, využívající cloud technologií, zase umožňuje účastníkům přidávat se ke konverzaci přímo v prohlížeči nebo publikovat ukončenou konverzaci.

Cisco Jabber™ kombinuje v jedné aplikaci:
• Stavové zprávy: Okamžitý přehled o připojených uživatelích, stavové zprávy mohou být také automaticky generovány z dalších aplikací.
• Instant Messaging: Klasická textová komunikace v reálném čase s podporou konferencí.
• Video: Cisco Jabber pracuje s videem v HD rozlišení a využívá kodek H.264, což zajišťuje kompatibilitu s podnikovými telepresence řešeními i dalšími koncovými zařízeními Cisco.
• Hlas: S podporou správy hovorů, zajištěním kvalitního přenosu a podporou pro VoWiFi pro mobilní zařízení.
• Konference: Konferenční hovory se sdílením obrazovek a podporou WebEx Meetings – včetně webových konferencí a úpravy videa.
• Mobilita: Zabezpečené připojení je k dispozici pro tablet Cisco Cius, iPhone, iPad, Android, BlackBerry a chytré telefony Nokia.
• Sjednocená komunikace (Unified messaging): Své zprávy a hlasovou schránku mohou uživatelé ovládat z počítače, mobilních telefonů, MS Outlooku i přes webové rozhraní.

Tiskové zprávy

Diskuse