Canon proniká na pole produkčního fototisku

19. 3. 2011 10:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Canon Europe, přední světový poskytovatel zobrazovacích řešení, dnes oznámila svůj vstup na evropský trh produkčního fototisku uvedením produkčního inkoustového tiskového stroje DreamLabo 5000. V souladu se stanovenou strategií růstu pomocí rozšiřování podnikání prostřednictvím diverzifikace nabízených produktů model DreamLabo 5000 představuje první počin společnosti na poli produkčního fototisku.

Canon proniká na pole produkčního fototisku

Je zárukou nového standardu spojujícího kvalitu fotografií a tisku s vysokou produktivitou; na trh produkčního fototisku přináší přijatelnou alternativu stříbrohalogenidové technologie, která vnáší nové oživení na pole tisku fotografií.

Špičková kvalita rovněž skýtá značné příležitosti pro nové zvýšení příjmů v oblasti produkčního fototisku i maloobjemového tisku na požádání (POD).

Proniknutí společnosti Canon na trh produkčního fototisku je završením strategie Canon, jejímž cílem je stát se předním světovým poskytovatelem v oblasti digitální fotografie. 70 let zkušeností na poli fotografie a 30 let v oblasti tisku znamená, že Canon jako jediná společnost na trhu pokrývá celé spektrum zpracování fotografického obrazu od vstupu až po výstup, maloobjemovým domácím tiskem počínaje a průmyslovým produkčním tiskem konče.

Prezident a CEO společnosti Canon pro oblast Evropy, Blízkého východu a Afriky Ryoichi Bamba poznamenal: „Společnost Canon je hrdá na to, že kromě nového zařízení na trh uvádí i technologii, která může přispět k oživení celého tiskového průmyslu a otevřít široké možnosti nového podnikání. Uvedení tohoto modelu proto udává podnikání společnosti nový směr. Zařízením DreamLabo 5000 společnost Canon nastavuje nové standardy pro vysoce kvalitní produkční tisk fotografií a textu ve vysokém rozlišení.“

Model DreamLabo 5000 je potvrzením stávající technologie inkoustového tisku společnosti Canon, úspěšně použité u stolních tiskáren PIXMA a zařízení širokoformátové řady imagePROGRAF, kterou dále rozšiřuje; je vybaven nově vyvinutou tiskovou hlavou s vysokou hustotou trysek, umožňující tisk o šířce 305 mm. Ta využívá technologii FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) a umožňuje tisk vysoce kvalitních fotografií a detailně vykresleného textu, a vytváření řady různých dokumentů s vysokou přidanou hodnotou včetně fotoalb ve špičkové kvalitě, fotoknih, fotokalendářů, fotografických koláží a jiného zboží a mimořádně kvalitních produktů tisknutých na požádání, jako například zakázkových brožur.

Široká tisková hlava je zárukou vysoké rychlosti jednoprůchodového tisku, kdy je zapotřebí pouze jediný průchod papíru, zatímco tisková hlava zůstává ve fixované poloze. Při použití funkce automatického oboustranného tisku model DreamLabo 5000 vytiskne obsah 20stránkového fotoalba formátu A4 za pouhých 72 sekund* a 40 fotografií (102 x 152 mm) za pouhou minutu. Tiskový systém rovněž umožňuje výměnu papíru a zásobníků inkoustu během tisku a zachovává tak vysokou produktivitu a prodlouženou dobu činnosti nutnou u produkčních tiskových zařízení.

Zařízení DreamLabo 5000 pracuje se systémem sedmi inkoustů na bázi barviva, který zaručuje plynulou gradaci. Používá technologii zpracování obrazu, která využívá plnou řadu jedinečného barevného gamutu Canon pro inkoustový tisk, a zaručuje tak tisk snímků, u nichž je úroveň reprodukce barev vyšší než u konvenčních stříbrohalogenidových fotografií.

Model DreamLabo 5000 bude v Evropě dostupný u společnosti Canon od počátku roku 2012.