Baťa a ZyXEL - pilotní projekt online sledování pohybu zboží

21. 3. 2011 20:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Baťa a.s. využívá technologií ZyXEL pro pilotní projekt online sledování pohybu zboží

Baťa a ZyXEL - pilotní projekt online sledování pohybu zboží

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Největší firemní prodejna a showroom společnosti Baťa na Václavském náměstí v Praze spustil pilotní projekt online sledování pohybu zboží od jeho naskladnění, přes umístění na prodejně až po jeho fyzický prodej. Kompletní technologickou infrastrukturu zajistil přední světový výrobce síťových řešení společnost ZyXEL Communication Czech, s.r.o.

Společnost Baťa, a.s. se jako největší prodejce obuvi v ČR s 88 prodejnami rozhodl pro technologický vývoj v oblasti logistiky. Pro realizaci projektu online sledování pohybu zboží byly použity technologie z portfolia firmy ZyXEL, zejména pak profesionální WiFi řešení.

Centrálním prvkem je 24 portový Power over Ethernet switch ES-2024PWR, který zajišťuje propojení a napájení 14 bezdrátových přístupových bodů (access pointů = AP) NWA-3160 rozmístěných po celém obchodním domě. Tyto AP následně pokrývají WiFi signálem všechny prostory 7-patrové budovy a jsou efektivně řízeny přes jeden z nich (unikátní ZyXEL technologie, která umožňuje inteligentní management až 24 AP řady NWA-3xxx). Tato infrastruktura slouží pro další část projektu, která se stará o sběr a analýzu scanovaných dat.

Tato logistická aplikace se tak stala pilotním technologickým projektem společnosti Baťa, jejímž cílem byl kvalitní sběr informací a sledování pohybu zboží v rámci prodejny. Baťa tak podtrhuje svůj záměr budovat prvotřídní služby pro své zákazníky nejen díky modernizovaným prodejnám ale i kvalitním informacím a optimalizací skladových zásob a pohybu zboží přes prodejní regál až na pokladnu.

Tiskové zprávy

Diskuse