Umax Cocktail Audio X10 - úložiště CD a síťový hudební streamer

22. 3. 2011 19:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Cocktail Audio X10 aneb Revoluční HiFi zařízení, úložiště CD a síťový hudební streamer

Umax Cocktail Audio X10 - úložiště CD a síťový hudební streamer

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Umax uvádí na trh novinku z oblasti multimediální HiFi zábavy s názvem Cocktail Audio X10. Je určený všem hudebním fanouškům kteří si chtějí chytře uskladnit tisíce písniček na jednom místě a mít je kdykoliv k dispozici pro přehrávání. Na první pohled vypadá X10 jako normální CD přehrávač, ale nabízí řadu skvělých a unikátních funkcí. Díky vestavěné slot-in mechanice lze uložit (ripovat) na vestavěný disk až 30 000 audio CD. Nahrávat skladby do hudební databáze lze ve formátech MP3, WMA, WAV i FLAC (přehrávat lze i OGG, AAC, PCM nebo M4A). Speciální databázová funkce s uloženými informacemi o skladbách dovoluje skladby jednoduše hledat a třídit podle názvu skladby, interpreta, žánru nebo alba. Skladby lze do databáze ukládat/ ripovat nejen z originálních CD, ale také z jiných zdrojů, jako jsou vypalovaná CD/DVD, lokální síť nebo externí USB disk.
Díky velkému 3,5“ displeji a dálkovému ovládání je práce s X10 velice snadná a příjemná. X10 je vybaven 60W zesilovačem pro připojení pasivních reproduktorů. Nic nebrání majitelům externího zesilovače připojit jej optickým digitálním výstupem nebo linkovým výstupem . Nechybí 2 x USB host porty pro připojení externích zařízení nebo WiFi adaptéru. USB slave port slouží pro přímé připojení k počítači. Linkový vstup lze využít pro nahrávání hudby do digitální podoby z gramofonu nebo magnetofonu.
Do domácí sítě lze X10 připojit buď kabelem nebo WiFi adaptérem. To umožňuje poslouchat (nebo kopírovat) i hudbu, kterou máte uloženu na počítači nebo na jiném místě v síti. Z počítače je X10 dostupný díky vestavěnému samba serveru. V menu na displeji najdete také internetové rádio s několika tísíci stanicemi. Součástí X10 je také unikátní freeDB server s veškerými dostupnými informacemi o uložených skladbách a albech. Tato databáze je přístupná buď na internetu nebo po instalaci na interním disku. Informace (tagy) lze kdykoliv editovat pomocí připojené USB klávesnice nebo dálkového ovládání.

Doporučená koncová cena Cocktail Audio X10 bez vestavěného disku je 6.990 s DPH. Verze s 1,5TB diskem je o 2000 vyšší.

Tiskové zprávy

Diskuse