Konica Minolta bizhub 552 a 652 - nové černobílé multifunkce

23. 3. 2011 20:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Černobílá multifunkční zařízení bizhub 552 a bizhub 652 kombinují černobílý tisk a kopírování s faxem a barevným skenerem. S rychlostí tisku 55, respektive 65 stran za minutu jsou vhodná pro střední a větší kanceláře a doplňují stávající portfolio Konica Minolta

Konica Minolta bizhub 552 a 652 - nové černobílé multifunkce

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Dvě nové černobílé multifunkce, vybavené barevným skenerem jsou vhodné pro doplnění stávajícího tiskového parku ve středních a větších kancelářských provozech. Oba dva stroje zvládnou barevné skenování předloh rychlostí až 78 stran za minutu a černobílý tisk o rychlosti 55 (bizhub 552), respektive 65 (bizhub 652) stran za minutu.

Díky kombinaci těchto klíčových funkcí jsou zařízení ideální pro obsluhu několika pracovních skupin, ty navíc mohou využívat až šesti různých druhů papírů. Celková vstupní kapacita 6 650 listů je rozdělena mezi šest zásobníků, nejvyšší použitelná gramáž papíru je 300 g/m2. Podporované jsou formáty A6 až A3+.

Kompletní česká lokalizace a možnost polohování dotykového panelu usnadňují ovládání celého stroje . Praktickou funkcí pro větší kanceláře je například možnost odeslání barevného skenu na jinou multifunkci zapojenou do sítě, která umožňuje barevný tisk.

Stroje bizhub 552 a 652 rozšiřují řadu černobílých multifunkcí řady 223-423, která byla oceněna nezávislou laboratoří BLI*, jako černobílá řada roku 2011. Nová dvojice multifunkcí je odpovědí na požadavek uživatelů po rychlejším tisku větších objemů dokumentů. Podobně jako oceněné stroje, i dvě novinky mají velmi nízkou spotřebu energie, která efektivně snižuje celkové náklady na tisk. Pro tisk je využíváno polymerizovaných tonerů řady Simitri HD s nižšími emisemi ve srovnání s klasickými tonery.

„Nové černobílé multifunkce vhodně doplňují současné portfolio produktů naší společnosti. Věříme, že tisk a kopírování vysokou rychlostí, které je doplněno barevným skenováním a rozsáhlou možností přídavných dokončovacích modulů, je ideální kombinací pro uspokojení poptávky širokého spektra uživatelů,“ doplňuje Martin Doušek, produktový manažer Konica Minolta

*Buyers Laboratory Inc. je největší nezávislou společností, která se soustředí na testování a porovnávání výsledků kancelářských strojů. Společnost byla založena v roce 1961 a již 50 let zveřejňuje výsledky svých testů, které exaktně měří vlastnosti a schopnosti strojů a pomáhají v orientaci nakupujícím.

Tiskové zprávy

Diskuse