HP a VMware - spolupráce v oblasti bezpečnostních technologií pro cloud

24. 3. 2011 19:56    Rubrika: Tiskové zprávy

HP a VMware zahájí spolupráci v oblasti vývoje bezpečnostních technologií pro cloud

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Obě firmy budou inovovat bezpečnostní technologie pro ochranu virtualizovaných a cloudových prostředí

Společnosti HP a VMware budou spolupracovat na vývoji a marketingu nové generace řešení prevence narušení (IPS), navržených a optimalizovaných pro virtuální a cloudová prostředí založená na technologii VMware vSphere.
Tato spolupráce, jakožto rozšíření strategie Converged Infrastructure, má využít stávajícího IPS řešení HP TippingPoint pro VMware vSphere a posunout jeho současnou integraci na novou pokročilejší úroveň.
Cílem obou společností je rozvíjet ochranu zákazníků díky integraci řešení HP TippingPoint IPS s produkty VMware vShield a VMware vCloud Director. Integrace těchto produktů umožní komplexní zabezpečení cloudu díky jeho jednotnému řízení a automatizaci procesů vyhledávání, identifikace hrozeb a blokování útoků. Zákazníci budou moci jednodušeji udržovat zásady zabezpečení a spolehnout se na lepší ochranu tradiční, virtualizované i cloudové infrastruktury.
„Vzhledem k rozvoji virtualizace a cloud computingu jsou současné bezpečnostní požadavky našich klientů bezprecedentně složité a náročné,“ řekl Alan Kessler, viceprezident a ředitel HP Security Products Organization. „Užší spolupráce, která staví na globální strategické alianci společností HP a VMware, přinese klientům inovativní bezpečnostní technologie pro konvergovanou infrastrukturu s automatickou a dokonale provázanou ochranou.“
Společnosti rovněž oznámily, že budou spolupracovat na marketingu hardwarového a softwarového řešení, které kombinací produktu HP TippingPoint vController s ochranou aplikací a okraje sítě VMware vShield zjednodušuje podnikové zabezpečení. Kombinace produktů HP TippingPoint IPS vController a VMware vShield je komplexní řešení firewallu a prevence narušení, které chrání fyzická i virtuální prostředí.
Kombinované řešení umožňuje zákazníkům implementovat zásady zabezpečení, které se automaticky přizpůsobují změnám virtuálních prostředí – například zprovoznění nového virtuálního počítače. Nabízí nepřetržitou a integrovanou ochranu fyzické i virtuální infrastruktury, stejně jako inteligentnější ochranu před narušením od výzkumné a vývojové organizace Digital Vaccine Labs (DVLabs), jejíž filtry neustále chrání sítě před nejnovějšími nebezpečnými útoky.
„Naši zákazníci požadují bezpečnostní řešení přizpůsobené novým požadavkům virtuálních a cloudových prostředí,“ řekl Allwyn Sequeira, technologický ředitel a viceprezident divize Security and Networking Solutions ve společnosti VMware. „Spolupráce s organizací HP TippingPoint na optimalizaci řešení a vývoji nové generace zabezpečení pro cloud je pro nás důležitým a logickým krokem.“
Architektura HP Converged Infrastructure je klíčovým prvkem tzv. Instant-On Enterprise, jež umožňuje využívat technologie při veškeré spolupráci s klienty, zaměstnanci, partnery a občany.
Ceny a dostupnost
Kombinované řešení tvořené produkty HP TippingPoint IPS vController a VMware vShield je k dispozici jako bezpečnostní vrstva pro referenční architektury HP a VMware, které byly vyvinuty pro konvergovanou infrastrukturu, virtualizaci klientských počítačů a cloud computing.
Integraci a podporu těchto řešení zajišťují globální bezpečnostní konzultanti a technici podpory divize HP Services. Nabízejí služby pro cloudovou a virtuální infrastrukturu a zabezpečení, návrh architektury, implementaci produktů a podporu. Řešení a související služby lze zakoupit u společnosti HP a jejích autorizovaných obchodních partnerů.
Další informace o řešeních VMware jsou k dispozici na webu www.vmware.com. Více informací o řešeních HP TippingPoint lze najít na webu www.hp.com/go/networking.

Tiskové zprávy

Diskuse