OKI má 30 procent trhu profesionálních barevných tiskáren

24. 3. 2011 09:56    Rubrika: Tiskové zprávy

OKI má 30 % trhu profesionálních barevných tiskáren

Japonská značka OKI Printing Solutions meziročně navýšila svůj tržní podíl v oblasti profesionálního kancelářského tisku.

Barevné laserové/LED tiskárny formátu A4
V segmentu profesionálních barevných tiskáren formátu A4 (11 a více barevných stran za minutu) zaujímá OKI na trhu druhé místo v prodeji kusů i v hodnotě.

„Trh rychlých barevných tiskáren formátu A4 zaznamenal v loňském roce nárůst v kusech o 2,1 %, nám se na něm podařilo navýšit podíl o 12,2 procentních bodů“, říká Ing. Miroslav Tyburec, obchodní ředitel OKI a dodává, „tento výsledek nás těší především proto, že se z hlediska požadavků zákazníků z kanceláří jedná o nejzajímavější segment trhu.“

Barevné laserové/LED tiskárny formátu A3
OKI je již čtyři roky po sobě na prvním místě v kategorii barevných laserových/LED tiskáren formátu A3.

„Celkově značka OKI posílila svou pozici na českém trhu profesionálních barevných tiskáren (11 a více barevných str./min, formáty A4 a A3), když s meziročním růstem podílu na 30,1 % trhu v kusech (30,3 % v hodnotě) obsadila druhé místo. Na jedničku trhu tak ztrácí necelé 1 % v kusech,“ doplňuje Miroslav Tyburec.

Černobílé LED/laser tiskárny formátu A4
V kategorii profesionálních černobílých laserových/LED tiskáren formátu A4 (21 a více stran za minutu) se společnost OKI umístila na druhém místě v kusech i hodnotě.

Uvedené údaje jsou čerpány z výzkumu analytické společnosti IDC „Quarterly Printer Market Tracker“ za rok 2010 v České republice (více na www.idc-cema.com) a uvedený text byl autorizován odpovědným pracovníkem společnosti IDC.