T-Systems otevře školicí středisko v Mladé Boleslavi

24. 3. 2011 20:07    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Systems otevře školicí středisko v Mladé Boleslavi

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- Unikátní školicí středisko s moderním vybavením pro výuku 3D technologií
- Realizováno s pomocí prostředků Evropských fondů
- Široké možnosti ICT školení pro potřeby technických a průmyslových oborů

T-Systems Czech Republic otevře nové školicí středisko v Mladé Boleslavi, které bylo částečně financováno z prostředků Evropských fondů. Projekt spadá pod OPPI (Operační Program Podnikání a Inovace) a představuje rekonstrukci a vybavení učeben s kapacitou 15 míst, která budou sloužit pro školení zaměstnanců společnosti T-Systems a externích zákazníků.

Školení se budou zaměřovat na produkty firmy Dassault Systemes (CATIA, DELMIA, ENOVIA, 3DVIA) a na řešení od společnosti National Instruments.

Pro potřeby školicího střediska budou kromě standardní výpočetní techniky použity i inovativní a moderní přístroje a zařízení. Bude možné vytvářet modely pomocí 3D tiskárny, která dokáže z plastů rychle vyrábět přesné, pevné a rozměrově stabilní modely na základě 3D CAD modelů. S touto technologií souvisí i 3D skenování, které bude sloužit pro rychlou a přesnou digitalizaci reálných dílů. Přínosem je praktické využití v různých průmyslových oborech, včetně automobilového, kde má společnost T-Systems již tradičně silné zázemí díky své divizi Systémová integrace. Unikátním prvkem pak bude nasazení školního robota. Díky propojení tohoto robota se systémem DELMIA bude možné simulovat a programovat robotická pracoviště. Účastníkům a absolventům školení bude dispozici i celá řada dalších pomůcek.

Projekt školicího střediska je nyní ve fázi dokončení a otevření je naplánováno na květen letošního roku. Projekt naplňuje cíl výzvy v rámci OPPI a podpoří budování infrastruktury pro vzdělávání a rozvoj lidských zdrojů a podnikatelských subjektů.

Tiskové zprávy

Diskuse