Lenovo uvádí šest nových notebooků ThinkPad

29. 3. 2011 21:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové notebooky Lenovo ThinkPad se bez proudu obejdou až 30 hodin

Lenovo uvádí šest nových notebooků ThinkPad

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Lenovo uvádí šest nových notebooků ThinkPad - T420s, T420, T520, L420, L520 a mobilní pracovní stanici W520. Ultratenký ThinkPad T420s prolamuje rychlostní bariéru mezi notebooky pod dva kilogramy, T420 je prvním notebookem, který získal certifikaci UL Environment Gold, W520 zdvojnásobuje výkon v porovnání s předchozím modelem, a řada L představuje ideální kombinaci odolnosti, spolehlivosti a výkonu pro zákazníky, kteří kladou důraz na cenu.
Nové notebooky využívají vyspělé technologie, jako například druhou generaci procesorů Intel Core i. Několik zajímavých novinek přidala i společnost Lenovo. Jedná se o úsporu energie při běhu na baterii, vylepšení možností bezdrátového připojení a myšleno bylo i na videokonference.
Technologie pro vyšší výkon
Nové modely obsahují celou řadu technologií pro vyšší výkon, delší výdrž při práci na baterie a větší mobilitu:
• Rychlý přenos a zpracování dat. S druhou generací procesorů Intel Core i a až QuadCore Extreme (v případě W520) mohou uživatelé zaznamenat znatelný nárůst výkonu. Technologie Intel Turbo Boost zajišťuje u vybraných modelů rychlé zpracování úloh náročných na intenzivní zatížení procesoru a díky pokročilému systému pasivního chlazení notebooků ThinkPad mohou uživatelé využít režimu vysokého výkonu déle než s konkurenčními výrobky. T420s a W520 nabízí dále USB 3.0 pro rychlý přenos dat. Pracovní stanice W520 je také vybavena kalibrátorem barev, podporou Raid 0 a 1 a splňuje certifikace předních nezávislých dodavatelů softwaru včetně Catia, Autodesk a Autocad.
• Dva v jednom: Pokročilá grafika i dlouhá výdrž. Uživatelé mohou získat s volitelnou grafickou kartou NVIDIA s technologií Optimus u řady T a W to nejlepší z obou světů. Technologie Optimus poskytuje požadovaný výkon a zároveň šetří baterii. Tato nová technologie poskytuje uživatelům ve srovnání s předchozími modely s diskrétním grafickým řešením o 33 procent delší výdrž baterie.
• Bleskově rychlé spuštění a vypnutí. Notebooky ThinkPad s certifikací Lenovo Enhanced Experience 2.0 s funkcí Rapid Boot poskytují rychlé spuštění a vypnutí díky vlastní speciálně odladěné kombinaci BIOSu a ovladačů. Vybrané modely s Rapid Drive používají k dosažení spuštění systému pod 10 sekund a k dvojnásobně rychlejšímu otevírání aplikací kombinaci SSD a pevného disku.
• Celý den provozu na baterie s technologií Dual Mode Plus. Díky technologii správy baterií Dual Mode si mohou uživatelé vybrat dle své preference: maximální životnost baterie nebo co nejdelší běh na jedno nabití. Po připojení tenké přídavné baterie pod notebook vydrží T420 běžet bez připojení k síti až 30 hodin. Pomocí režimu Low Power Audio mohou uživatelé získat 30 procent výdrže baterie navíc, například při sledování filmů na DVD, video streamingu nebo při používání aplikace Skype.
Technologie pro snadnější práci
Díky multimediálním a produktivním funkcím je používání nových počítačů jednodušší.
• Připojení k síti i během režimu spánku. S funkcí Instant Resume může notebook pokračovat ve stávajícím připojení k internetu i během režimu spánku nebo dokonce i s uzavřeným víkem. Uživatelé tak mohou navázat na rozdělanou práci bez zbytečného zdržování, kterým může být například nutnost znovu zadávat hesla k VPN.
• Video volání jako živé setkání. Nové notebooky nabízejí trojici nejnovějších HD technologií: webovou kameru pracující s rozlišením 720p pro jasný a ostrý obraz, „bezhlučnou klávesnici“ s technologií potlačení hluku a displej ve formátu 16:9.
Na představení nových modelů notebooků ThinkPad se můžete podívat zde.
Ceny a dostupnost
Nové ThinkPady řady T, L a W budou k dispozici v České republice v průběhu dubna. Orientační maloobchodní ceny bez DPH začínají u T420s na 27 400 Kč, u T420 na 20 800 Kč, u T520 na 21 100 Kč, u L420 a L520 na 15 300 Kč a u W520 na 55 900 Kč.

Pro nejnovější informace o Lenovo news se zaregistrujte na RSS kanály společnosti Lenovo nebo sledujte Lenovo na Twitteru: www.twitter.com/LenovoCZ.

Tiskové zprávy

Diskuse