Alcatel-Lucent zmodernizoval komunikační pobočkovou ústřednu

31. 3. 2011 19:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Alcatel-Lucent obohatil ústřednu OmniPCX o nové multimediální funkce

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Alcatel-Lucent zmodernizoval svoji komunikační pobočkovou ústřednu. OmniPCX Rich Communication Edition obsahuje nástroje pro multimediální komunikaci a spolupráci mezi pracovními týmy. Nabízí také plnou podporou standardů SIP a WLAN.

Společnost Alcatel-Lucent uvedla na trh novou generaci pobočkové telekomunikační ústředny OmniPCX Office Rich Communication Edition (RCE). Ta je určena pro malé a středně velké firmy a nabízí uživatelům – v kanceláři i na cestách – plynulou, konzistentní komunikaci napříč různými médii a koncovými zařízeními: ať už jde o hlasové hovory, konferenční hovory nebo integraci s počítačem. Součástí jsou i nástroje pro týmovou spolupráci, které umožňují efektivní sdílení dokumentů.

„Multimediální ústředna poskytuje v reálném čase informace o uživatelích včetně jejich dostupnosti a statusu, dále nabízí podporu vícekanálové komunikace včetně hlasových hovorů, textových zpráv a konferenčních hovorů a nástroje podporující týmovou práci,“ říká Miloslav Kapeš, manažer prodejních kanálů společnosti Alcatel-Lucent.

OmniPCX Office RCE je osazena novým výkonnějším procesorem, který podporuje mnoho funkcí bez nutnosti používat pevný disk. Svým uživatelům nabízí IP telefonii (VoIP) v základním funkčním nastavení, což přispívá k pohodlnější komunikaci a rozšiřuje možnosti využití.

Propojuje služby pevné a mobilní komunikace
Bohatá komunikační výbava nabízí konferenční hovory a plynulé přesměrovávání hovorů ze stolního telefonu na bezdrátové telefony, aniž by při tom došlo k přerušení hovoru. Lze tak propojit mobilní telefony i telefony provozované v síti LAN. Funkce pro týmovou spolupráci umožňují uživatelům sdílet dokumenty a společně na nich pracovat, a to při použití jakéhokoli zařízení.

„To vytváří zcela nové příležitosti pro spolupráci a lepší podporu zákazníků. Instalace ústředny je navíc velmi snadná,“ dodává Miloslav Kapeš. Firmy tak mohou snížit telekomunikační náklady a zároveň získat pokročilé funkce telefonického centra, například routing a reporting.

Podpora protokolu SIP je samozřejmostí
OmniPCX Office Rich Communication Edition podporuje protokol SIP, a to včetně produktového řešení Alcatel-Lucent My IC Phone. Tento inteligentní stolní telefon se může pochlubit vysokým uživatelským komfortem: integruje v sobě totiž funkce osobního počítače, telefonu a mobilních zařízení.

OmniPCX Office RCE je součástí balíku Alcatel-Lucent Communication Solutions, který zároveň nabízí širší škálu kompatibilních zařízení. Ta zahrnují také nové přístupové body kompatibilní se standardem 802.1n a rodinu telefonů Alcatel-Lucent OmniTouch 8100 WLAN.

Ústředna je dostupná ve čtyřech konfiguracích
Nová ústředna je dostupná ve čtyřech konfiguracích podle velikosti firmy: od 10 do 200 uživatelů. Nejnovější verze OmniPCX Office RCE je optimalizována pro malé a středně velké firmy. „Tomu odpovídá i cena: zákazník zaplatí za to, co skutečně potřebuje, ovšem zároveň má možnost řešení snadno rozšířit, pokud jeho firma roste,“ uzavírá Miloslav Kapeš.

Malé a středně velké firmy rovněž ušetří tím, že jednu platformu lze použít pro několik oddělení nebo obchodních jednotek, a to díky optimalizované architektuře, jež eliminuje potřebu zvláštních hlasových funkcí po IP. Velkou výhodou je možnost řešení jak hlasové části, tak komplexní datové infrastruktury od jednoho výrobce a tím využití všech technických výhod pramenících z jednotné platformy.

Tiskové zprávy

Diskuse