Dell rozšiřuje portfolio o virtualizovaná datacentra Compellent

31. 3. 2011 19:25    Rubrika: Tiskové zprávy

DELL DOKONČIL INTEGRACI LÍDRA VIRTUALIZOVANÝCH DATOVÝCH ÚLOŽIŠŤ COMPELLENT DO SVÉHO PORTFOLIA

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Dell oznámil dokončení integrace produktů Compellent do svého produktového portfolia

Společnost Dell oznámila dokončení akvizice a úplnou integraci technologií Compellent do svého produktového portfolia. Společnost tak v současné době nabízí svým zákazníkům ucelené řešení v oblasti výkonných, škálovatelných a nově i virtualizovaných datacenter. Nové produkty založené na technologiích společnosti Compellent jsou dostupné společně se stávající nabídkou datových úložišť, podpůrných služeb a technické podpory Dell PowerVault, EqualLogic nebo Dell/EMC. Akvizici v hodnotě 960 milionů dolarů oznámil Dell v prosinci minulého roku.
Společnost Compellent se stala ve svém oboru lídrem díky vlastní technologii Fluid Data pro adaptivní správu dat (tiering). Datová úložiště s touto technologií automaticky integrují různé druhy pevných disků – výkonné SSD, Fibre Channel nebo SAS2.0 disky s 15 nebo 10 tisíci otáčkami a nejpomalejší SATA disky určené k odkládání dat, které systém v daný okamžik vyhodnotí jako nepoužívaná. V závislosti na aktuální poptávce jednotlivých dat jsou soubory inteligentně distribuovány mezi jednotlivými diskovými poli (tiery) pro jejich nejrychlejší možné odbavení. Architektura Compellent Fluid Data poskytuje administrátorům podobné výhody jako serverová virtualizace – efektivní rozložení zátěže na různé typy diskových polí v závislosti na jejich vytížení a maximální využití dostupných zdrojů.
„Compellent představuje zcela odlišný a revoluční pohled na fungování datových úložišť. Architekturu Fluid Data lze přirovnat k revoluci, kterou přinesla virtualizace serverů. Díky virtualizaci diskového pole, kterou Compellent přináší, je možné se přestat obávat zbytečných nákladů na drahý upgrade v budoucnu. Navíc Compellent přináší doživotní licenční model,“ dodává Ondřej Bačina, Dell Large Enterprise Brand Manager.
Integrace produktů Compellent do produktového portfolia Dell znamená rozšíření pokrytí záručních oprav i do zemí kde Compellent původně nepůsobil. Několikrát oceněná servisní služba Compellent Co-Pilot Support je tedy nyní dostupná i v České republice.
Produkty Compellent využívá po celém světě více než 4000 zákazníků. V roce 2009 dosáha společnost obratu 125 milionu dolarů. Společnost Dell současně s integrací produktů Compellent do svého portfolia rozšiřuje svou stávající světovou síť obchodních a servisních partnerů o partnerský program vybudovaný společností Compellent.
Více informací o společnosti Dell a jejích produktech naleznete na www.dell.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse