UMAX - nová řada QNAP serverů TS-X59 PRO II

31. 3. 2011 12:15    Rubrika: Tiskové zprávy

QNAP TS-X59 PRO II Turbo NAS

UMAX - nová řada QNAP serverů TS-X59 PRO II

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Business třída s dvoujádrovým Atomem, USB 3.0 a SATA III (6Gb/s)

Umax ve spolupráci s taiwanskou společností QNAP Systems, QNAP, předním světovým výrobcem NAS serverů, monitorovacích systémů a síťových HD přehrávačů, uvádí na český trh novou řadu výkonných serverů QNAP TS-X59 PRO II. Jde o čtyřdiskový TS-459 PRO II, pětidiskový TS-559 PRO II a šestidiskový TS-659 PRO II. Výkonné a energeticky efektivní dvoujádrové procesory Intel Atom D525 jsou podpořeny nově 1GB DDR3 pamětí s dalším slotem pro rozšíření až na 3GB. Jako první na světě v této třídě serverů nabízí nové modely rozhraní SATA III (6Gb/s) pro interní disky a také rychlejší USB 3.0 porty pro konektivitu s externími zařízeními s výrazně vyšší přenosovou rychlostí. Nová řada serverů je určena zejména do firemního prostředí s provozem 7 x 24 hodin v týdnu.

Servery řady TS-X59 PRO II jsou distribuovány s novým firmwarem verze 3.4, který přináší řadu nových funkcí, jako např. možnost konfigurovat pole RAID 10 kombinující výhody RAID 0 a 1. Nová je také funkce Real Time Remote Replication dovolující v reálném čase vzdáleně replikovat/ přenášet data z jednoho QNAP serveru na druhý po internetu nebo v lokální síti, což zvyšuje významně ochranu uložených dat. Nový firmware také umožňuje integrovat QNAP servery do existující Virtual LAN. Nechybí zde ani nová verze Download Station pro stahování obsahu z internetu, konfigurace přístupových práv pro podsložky a podpora USB WiFi adaptérů. Díky Elephant Drive Cloud Storage také mohou uživatelé zálohovat vybraná data na určeném místě na internetu.

Základní charakteristika řady TS-X59 PRO II:

- Procesor Intel Atom D525 1.8GHz dual-core a 1GB DDRIII Memory (+ 1 x slot pro rozšíření až na 3GB), podpora SATA III (6Gb/s) pevných disků, podpora USB3.0
- iSCSI řešení pro serverový clustering a virtualizační nástroje
- VMware Ready, Citrix Ready a Microsoft Windows 2008 Hyper-V clusters kompatibilní
- IP SAN (iSCSI) úložiště a zálohování
- Zabudovaný iSCSI iniciátor pro rozšíření kapacity
- Hot-swappable s rozšířenou RAID konfigurací: RAID 0, 1, 5, 6, 10, 5+hot spare, 6+hot spare, 10+hot spare, single a JBOD.
- Rozšířený RAID management: Online RAID capacity expansion, online RAID level migration, a RAID recovery
- Funkce kontroly disků S.M.A.R.T. a auto skenování disků
- AES 256-bit šifrování pro větší ochranu dat a připojení
- DOM architektura se zabudouvaným dual OS
- Podpora virtuální LAN (VLAN)
- Servis pro vzdálení přístup MyCloudNAS
- Podpora USB WiFi připojení
- All-in-one serverové řešení pro business (FTP, file server, printer server, Surveillance Station, atd..)
- Nejkompletnější řešení pro zálohování: Real-time Remote Replication (RTRR), NetBak Replicator (PC-to-NAS), Apple Time Machine (Mac-to-NAS), šifrovaná vzdálená replikace (NAS-to-NAS), cloud-based backup (NAS-to-Amazon S3, NAS-to-ElephantDrive)
- QPKG softwarová platforma pro další rozšíření (vice než 20 balíčků k dispozici)
- Monitorování detailních informací o CPU, paměti, HDD, síti,
- Časový rozvrh vypínání a zapínání (max. 15 rozvrhů)
- Komplexní systémový log

Cena nových modelů se pohybuje od 21.990 do 29.990 Kč s DPH

Tiskové zprávy

Diskuse