Acer 3D monitor HN274H

1. 4. 2011 10:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer představuje první 27” 3D monitor s plným vysokým rozlišením: HN274H s 3D brýlemi NVIDIA

Televizní programy, filmy, hry, fotografie a dokonce i aplikace pro výuku: 3D technologie otvírá jedinečný svět zážitků. Zážitky však působí nejlépe na velké ploše. Společnost Acer, která vždy stála v čele zavádění technicky progresivních řešení, nyní představila první 27“ 3D monitor HN274H na světě, který je vybaven rozhraním HDMI® (dual link) 3D a umožňuje uživatelům plně ocenit veškeré možnosti stereoskopické technologie.

3D monitor HN274H, který zobrazuje nejnáročnější aplikace v jedinečné kvalitě a je vybaven špičkovými technickými řešeními, je obzvláště vhodný ke hraní her i sledování filmů, a tedy představuje dokonalé řešení pro technicky zdatné uživatele i herní nadšence.

Monitor HN274H je vybaven 3D technologií spolu s mnoha dalšími špičkovými funkcemi, které zaručují optimální sledování displeje. Velký 68,6 cm (27”) panel podsvícený LED diodami ocení nejen hráči a nadšení filmoví fanoušci, ale také příznivci úžasné zábavy.

Jedinečnou kvalitu obrazu zajišťuje výjimečný kontrastní poměr 100 000 000:1, plné vysoké rozlišení (1920x1080), které je ideální pro aplikace Full HD 1080p, a poměr stran 16:9 vhodný pro sledování filmů ve stejné kvalitě jako v kině. Obnovovací kmitočet 120 Hz, který je nezbytný pro dosažení 3D efektu, a doba odezvy pouhé 2 ms zaručují rychlou reakci při hraní akčních her v reálném čase a dosažení skutečně vynikajícího obrazu.

Monitory Acer 3D jsou dodávány s vestavěným infračerveným vysílačem, který zajišťuje nejvyšší pohodlí. Umožňuje připojit monitor k set-top boxu nebo přehrávači Blu-ray Disc™ s rozhraním HDMI a sledovat 3D vysílání nebo nejnovější 3D filmy.

Acer HN274H je ideální pro jedinečnou domácí zábavu. 3D brýle NVIDIA® s progresívní aktivní zatmívací 3D technologií, které jsou součástí dodávky monitoru, a infračervený vysílač zabudovaný v monitoru vám umožňují sledovat oblíbené filmy nebo hrát hry s přáteli, protože lze používat několik brýlí současně.

HN274H spojuje špičkové technické vlastnosti s vysoce propracovaným designem, který se hodí do jakéhokoli prostředí. Elegantní základna opatřená prstencem s kontrastní barvou umocňuje celkový dojem a vypínač tvaru kapky představuje stylový doplněk. Pohodlné používání dotykových ovládacích prvků a nenápadné provedení větrací mřížky přispívají k celkově elegantnímu vzhledu a působení.

HN274H patří do řady displejů Acer EcoDisplay. Tyto displeje jsou zvlášť navrženy pro úsporu energie, neobsahují rtuť a jsou vyrobeny ze snadno recyklovatelných materiálů. Technologie podsvícení bílými LED diodami umožnila nahradit čtyři lampy dvěma a tím dosáhnout až 68% úspory energie. LED lampy neobsahují rtuť, a tedy jsou bezpečnější pro životní prostředí, avšak současně zaručují vyšší výkon. 3D monitory Acer splňují nejnáročnější průmyslový předpis RoHS (směrnice EU omezující používání nebezpečných látek) a požadavky ENERGY STAR®.
Menší spotřeba energie nejen pomáhá snížit náklady, ale rovněž chrání zdroje a životní prostředí pro budoucí generace.

Monitor Acer HN274H je vybaven špičkovými zobrazovacími technologiemi, které zaručují jedinečné zážitky.

Acer eColor Management zajišťuje optimální podání obrazu prostřednictvím definovaných způsobů použití, které zaručují dokonalejší a příjemnější vizuální zážitky. Tato funkce umožňuje rychle a optimálně přizpůsobit výkon (jas, sytost, kontrast atd.) monitoru zobrazovanému obsahu. Technologie Acer eColor Management, která zahrnuje soubor provozních režimů, vychází z výsledků komplexního průzkumu, který ukázal, jaké špičkové funkce většina uživatelů hledá. Rovněž byly provedeny psychologické a technologické studie, které určily nejlepší postup při zavádění těchto funkcí.

Technologie Adaptive Contrast Management (ACM) dynamicky přizpůsobí kontrastní poměr vstupního obrazu, a tedy zajišťuje dokonale ostré podání. Každá scéna je analyzována a obraz je přizpůsobován okénko po okénku, přičemž je zvýšena kvalita barev a dosažena výrazně lepší gradace i podání detailů, především v tmavších a světlejších scénách. Výsledkem je ohromující kvalita obrazu.

Technické údaje LCD displeje HN274H

Základní údaje