Acer H274HL - LCD monitor

1. 4. 2011 10:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Velký 27” displej s úžasným vzhledem a vynikajícím výkonem: Acer H274HL

Acer H274HL - LCD monitor

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Acer vyvinula jedinečnou řadu H4 LCD monitorů s atraktivním vzhledem, které představují záruku úžasné zábavy. Svou nabídku nyní rozšířila o model H274HL s 27” panelem, který je ideální ke sledování videí i filmů, prohlížení snímků a hraní her.

Nový LCD monitor Acer H274HL je vybaven špičkovými funkcemi a velkým 69cm (27”) panelem s plným vysokým rozlišením (1920x1080), který zaručuje optimální obraz. Monitor nabízí jedinečné podání nejnovějšího obsahu ve vysokém rozlišení na displeji s poměrem stran 16:9, který je přímo určen ke sledování filmů bez černých pásů u okrajů a na úrovni srovnatelné s kinem.

Nový displej je navržený pro náročné počítačové hry a multimediální aplikace v plném vysokém rozlišení. Kontrastní poměr 100 000 000:1 a vysoký jas 300 cd/m2 zajišťují nejlepší obraz a vynikající vizuální zážitek. Široký úhel pohledu zaručuje pohodlné sledování monitoru a dokonale přesné podání obrazu.

Progresívní digitální rozhraní s vestavěnými porty HDMI a DVI s podporou HDCP jsou určena k přehrávání obsahu ve vysokém rozlišení a sledování videa v nejvyšší kvalitě a rovněž umožňují připojit nejrozšířenější digitální zařízení včetně DVD přehrávačů, set-top boxů a herních konzolí HD. Vestavěné reproduktory ještě umocňují jedinečné zážitky ze sledování médií a filmů.

Acer H274HL využívá technologii podsvícení LED diodami, které neobsahují nebezpečné látky, jako např. rtuť či halogenové plyny, a ve srovnání s tradičními lampami mají nižší spotřebu. LED diody se navíc vyznačují výjimečnou spolehlivostí a úsporami, přičemž současně dosahují vyššího výkonu. Použitá LED technologie skutečně reprodukuje obraz s větším barevným rozsahem a vyšší sytostí: výsledkem je výjimečně realistické podání.

Neobyčejně propracovaný design napovídá, že monitor se stane elegantním doplňkem každého vybavení. Stylová základna s průzračným obvodovým prstencem, tlačítko vypínače kapkovitého tvaru a tenké provedení jsou doplněny černým lesklým rámečkem a společně vytvářejí neobyčejně elegantní a působivý vzhled monitoru. Tento model je vybaven mechanismem umožňujícím naklopení, a tedy ho lze nastavit do optimální polohy.

Ovládací tlačítka na přední straně displeje Acer H274HL jsou nahrazena dotykovými ovládacími prvky s inovativní dotykovou technologií Acer SensorTouch™, která usnadňuje obsluhu a zjednodušuje navigaci v menu nastavení monitoru. Beztlačítkové ovládání nenápadně umístěné v elegantně zakřivené ploše pod panelem se vyznačuje vysokou citlivostí a neobyčejně krátkou odezvou i při nejlehčím doteku prstem. Intuitivní ovládací prvky SensorTouch, které dodávají displeji vytříbený vzhled a současně zdůrazňují i praktické ovládání, se hodí k elegantnímu lesklému provedení. Při zapnutí se LED diody displeje postupně rozsvěcují, a tak zvyšují jeho působivost.

Displej H274HL využívá nejmodernější zobrazovací technologie, které přispívají k vynikající kvalitě obrazu:

Acer eColor Management je technologie, která přizpůsobuje výkon panelu různým prostředím, světelným podmínkám a preferovaným způsobům zobrazení. Uživatelé tedy mohou upravit nastavení displeje a dosáhnout přesného barevného podání v závislosti na provozním režimu: data, média, film nebo fotografie.

Technologie Adaptive Contrast Management (ACM) dynamicky přizpůsobí kontrastní poměr vstupního obrazu, a tedy zajišťuje dokonale ostré podání. Každá scéna je analyzována a obraz je přizpůsobován okénko po okénku, přičemž je zvýšena kvalita barev a dosažena výrazně lepší gradace i podání detailů, především v tmavších a světlejších scénách. Výsledkem je ohromující kvalita obrazu. Acer ACM rovněž snižuje spotřebu energie LCD monitoru, a tedy přispívá k úspoře energie.

Acer eDisplay Management je výkonný nástroj pro kalibraci barev a správu displeje. Každé přizpůsobené nastavení lze uložit a rychle vyvolat pro jednotlivé aplikace nebo světelné podmínky.

Technické údaje LCD displeje Acer H274HL
Základní údaje
Typ displeje: Plochý panel / TFT
Rozměry Š (mm): 648,1
Rozměry V (mm): 468,5
Rozměry H (mm): 192
Čistá hmotnost (kg): 5,2
Brutto hmotnost (kg): 8
Barva: černá
Displej
Technologie panelu: Svíticí diody LED
Crystalbrite: Ne
Velikost (cm): 69
Velikost (palce): 27
Poměr stran: 16:9
Zobrazovací plocha Š (mm): 597,9
Zobrazovací plocha V (mm): 336,3
Bodová rozteč (mm): 0,311
Rozlišení: 1920 x 1080 při 60 Hz
Frekvence: 30-80 KHz / 55-75 Hz
PPI: 82
Doba odezvy (ms): 5
Kontrast: 100 000 000:1
Svítivost (cd/m2): 300
H/V° CR 10:1: 170°/160°
H/V° CR 5:1: 178°/170°
Barevnost (mil.): 16,7
NTSC (%): 70
Typ podsvícení: Svíticí diody LED
Videovstup
Vstupní signál: VGA a DVI (s podporou HDCP) + volitelný HDMI
Zvukový výstup
Reproduktor: Ano
Různé
Upevnění na zeď : 100x100
Podpora Kensington: Ano
Naklopení: -5°~15°
Střední doba bezporuchového provozu při 25°C: 30 000
Napájecí zdroj
Napájecí zdroj: vestavěný
Vypnuto/pohotovostní režim (W): 0,6
Spánek (W): 0,75
EnergyStar v zapnutém stavu (W): 22
Typ Energy Star: ES 5.0
Vypnuto/pohotovostní režim (W): 0,6
Spánek (W): 0,75
EnergyStar v zapnutém stavu (W): 22
Záruka
Certifikace: CE, T\xDCV GS, MPRII, ISO9241-307
TCO 5.0: Ne

Tiskové zprávy

Diskuse