CA SiteMinder s certifikací SAP

1. 4. 2011 20:07    Rubrika: Tiskové zprávy

CA SiteMinder s certifikací SAP

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Aplikace pro řízení přístupu a správu identit CA SiteMinder má nyní potvrzenou vysokou úroveň použitelností s platformou SAP.
CA Technologies oznámila, že její aplikace CA SiteMinder získala potvrzení společnosti SAP jako „SAP-Endorsed Business Solution“.
CA SiteMinder doplňuje bezpečnostní funkce v technologické platformě SAP NetWeaver a to prostřednictvím kontroly přístupu k SAP aplikacím. Díky němu lze také snáze a bezpečněji poskytovat důležité informace až miliónům zaměstnancům, dodavatelům a odběratelům přistupujících k podnikovému informačnímu systému.
Označení „SAP-Endorsed Business Solution“ nahrazuje dosud používané „Powered by SAP NetWeaver“ a tato certifikace je výsledkem mnohaleté úspěšné spolupráce obou firem.
Součástí dohody mezi CA Technologies a SAPem je, že firmy budou pro společné zákazníkům využívat jednotný systém podpory. To znamená, že incidenty zadané zákazníky budou společně řešit vývojářské týmy z CA Technologies a SAPu a to prostřednictvím základního systému SAP.
CA SiteMinder dává zákazníkům možnost řídit ověřování uživatelského přístupu a autorizaci kritických webových aplikací a není svou působností omezen jen na SAP. Centralizací správy těchto klíčových služeb lze eliminovat tzv. bezpečnostní sila, která obvykle představují zvýšené bezpečnostní riziko i administrativní náklady. Zákazníci navíc mají díky CA SiteMinderu komplexní přehled o uživatelských přístupech, což zjednodušuje bezpečnostní a certifikační audity. Aplikace také nabízí jednotný webový přístup k IT prostředí, což dále zjednodušuje uživatelský přístup a omezuje byrokracii.
Řešení pro správu webového přístupu CA SiteMinder Web Access Manager spojuje v rámci vysoce škálovatelné, spravovatelné a vyzkoušené architektury tradiční funkce se sjednocením identit a jejich komplexním ověřením. CA SiteMinder Web Access Manager je klíčovou součástí řešení společnosti CA pro správu identit a přístupu (Identity and Access Management), které zahrnuje také administraci identit, správu přístupu hostů, jednotné podnikové přihlašování, uživatelské adresáře, audit, reporting a bezpečnost webových služeb.
„Přesun aplikací on-line a do cloudového prostředí přináší značné výhody, nicméně také znamená bezpečnostní rizika. Ty pomáhá zvládat naše řešení CA SiteMinder,“ říká Mike Denning, generální ředitel pro bezpečnosti společnosti CA Technologies. „Potvrzení společnosti SAP pro CA SiteMinder podtrhuje hodnotu našeho řešení pro zákazníky.“
„Spolupráce s partnery jako je CA Technologies je klíčem ve strategii SAPu pro poskytování co nejširší flexibilní nabídky služeb a aplikací našim zákazníkům a to včetně nabídky bezpečných, robustních a komplexních business aplikačních prostředí,“ říká Sanjay Katyal, vice president divize Business Development and Strategic Alliances, Global Ecosystem & Channels společnosti SAP. „Organizace vyžadují hladce fungující a bezpečné aplikace a to tam, kde si oni řeknou a v jaké podobě si přejí. Věříme, že CA SiteMinder může doručit dodatečnou úroveň bezpečnosti skrze pokrývaná IT prostředí a doplnit tak vhodně strategii SAPu pro správu přístupu a identit.“
Řešení přijatá společností SAP jako „SAP-Endorsed Business Solution“ doplňují nabídku software SAP, jsou vyvinuta v souladu s pravidly SAPu a nabízejí dodatečné volby a flexibilitu pro organizace využívající platformu SAP.
Společnosti CA Technologies a SAP mají za sebou historii úspešné spolupráce a vzájemné podpory aplikací, jmenovitě podporu SAP NetWeaver přes CA SiteMinder a CA APM (Application Performance Management, CA Wily Introscope) řešení a integraci několika bezpečnostních řešení CA Technologies s GRC řešeními z portfolia SAP BusinessObjects.

Tiskové zprávy

Diskuse