BenQ hlavním partnerem soutěže Prezentiáda 2011

5. 4. 2011 21:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Po roce mohou středoškolští studenti znovu ukázat své dovednosti v dalším kole Prezentiády, tentokrát na téma „Naše škola za deset let“ a BenQ bude o toho!

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel produktů v oblasti digitálního životního stylu a globální lídr na trhu DLP® projektorů, je i v tomto roce hlavním partnerem celostátní soutěže pro středoškolské studenty Prezentiáda 2011 – soutěže, ve které mohou studenti změřit své síly v oblasti prezentace za použití moderních technologií, a to i z dílny společnosti BenQ.

Společnost BenQ se stala hlavním partnerem již podruhé a to hlavně z důvodů, že se tématu vzdělávání podrobně věnuje a usiluje o inovace na českých školách. Zároveň je velkou snahou nabídnout mladým studentům možnost prezentovat před velkým publikem, vyzkoušet si moderní nástroje k přípravě prezentace a samozřejmě si také zasoutěžit.

BenQ nabízí ve svém portfoliu širokou škálu produktů věnující se vzdělávání. Kromě zobrazovací techniky, jako jsou monitory a projektory jsou to také interaktivní pomůcky. Právě takovou je interaktivní projektor MP780ST, se kterým mají pedagogové možnost zapojit své žáky do výuky plné zábavy a inovativního způsobu přijímaní učební látky.

Letošní téma soutěže „Naše škola za deset let“ je zcela určitě velmi inspirativní pro všechny studenty, ve kterých dřímá soutěživý duch a potřeba něco ostatním sdělit. Mohou si vyzkoušet, jak své kreativní nápady „prodat“, vyzkoušet si vlastní komunikační schopnosti, změřit síly s ostatními a v neposlední řadě si ujasnit, co všechno prezentování obnáší.

„Správné zpracování prezentací, co se formy i obsahové stránky týče, je pro budoucí úspěch studentů stejně důležité jako samotné prezentování a vystupování před posluchači,“ říká hlavní koordinátor projektu Prezentiáda Richard Malovič.

„Je naší velkou snahou podpořit studenty a soutěže tohoto typu, jelikož mladí lidé jsou naše budoucnost, proto jim chceme ukázat nástroje jak být lepším a jak se odlišit od konkurence. Jsme rádi, že jsme součástí tohoto projektu,“ říká Karel Kos, Produktový manažer BenQ Česká republika.

Jelikož se díky Prezentiádě v loňském roce podařilo uzavřít velký kontrakt mezi společnostmi BenQ a Boxed, Karel Kos dodává: „Loňský rok Prezentiády byl pro nás úspěšný nejen z důvodu podpory studentů, ale také z důvodů obchodních. Díky Prezentiádě jsme uzavřeli důležitý kontrakt se společností Boxed, která dodává českým školám komplexní ICT řešení. Stali jsme se tak hlavním partnerem dodávky zobrazovací techniky a interaktivního projektoru.“

Krajská kola celostátní soutěže s názvem Prezentiáda proběhnou od 4. 4. 2011 do 8. 4. 2011 ve 14 městech České republiky. Finále proběhne v Praze 15. 4. 2011. v sídle VŠEM.

Hlavní ceny věnovala do soutěže společnost BenQ. Popřejme všem soutěžícím mnoho štěstí a těšme se na jejich práce.

Pro více informací o soutěži Prezentiáda prosím navštivte internetové stránky Prezentiada.cz

Tiskové zprávy

Diskuse